Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olaaa29

Kłótnie o finanse w związku

Polecane posty

Gość Olaaa29

Jesteśmy1,5 roku para i mieszkamy razem - oboje pracujemy na cały etat. On więcej ode mnie. Mimo jest nam ciężko , mamy sporo wydatków , chłopak jest trochę zadlużony na kartach kredytowych. Moje pytanie czy to normalne że on każe przelewać sobie całą moją wypłatę . Z tego on sam robi zakupy, opłaca wynajem i rachunki. Często zostawiam sobie jakieś grosze , często są awantury , jestem kobietą i potrzebuje jakiś kosmetyków , podkładu do twarzy. Ciężko pracuje a nic dla mnie nie zostaje .

Gość Olaaa29
Tłumaczy to tym ze ja pewnie wszystko na głupoty wydam i dlatego kasa jest u niego bezpieczniejsza

Gość gość
Nie jest to normalne. Nie radze wychodzić za mąż za takiego skompca. Rozwiaż problem przed ślubem

Gość gość
Nigdy w życiu nie pozwolilabym facetowi żeby rządził sam moimi pieniędzmi. Robisz z siebie zero. Kompletne. Nigdy w życiu

Gość Olaaa29
2 dni temu powiedziałam mu ze musze mieć własne pieniądze. Zaproponowałam żebyśmy dzielili się po połowie za wszystko . Był zły , powiedział ze w takim razie trzeba się rozstać , że nie stać nas na mieszkanie razem. Uważam że skoro pracuję i nie ma mnie 10 godzin w domu po 5 dni w tygodniu to mam prawo na jakąś drobna przyjemność. Od roku nie byłam u fryzjera , mówił ze za drogo i sam mnie podcinal

Gość gość
Olu to czemu sie poddalas to terror. Nie tylko finansowy ale i psychiczny. Zachowuje sie, jak alfons.Zyje ze swej kobiety i dysponuje jej praca, cialem i umyslem. Argument, ze on dobrym jest kasjerem, to fikcja, skoro ma debety na kartach. Na twoim miejscu podczas jego nieobecnosci wyprowadzilabym sie, zabierajac wszystko , co uznasz za zaplacone twoimi pieniedzmi. Nie dyskutuj a uciekaj od tego czlowieka. Duzo sily. Elena

Gość gość
Napisałaś, że on zarabia więcej, to o co chodzi? To chyba Ty miałabyś problem z dokładaniem się do budżetu.. A długi na karcie jeśli są wspólne, to po prostu je spłaćcie raz, potnijcie karty, i po problemie. Jeśli przy pierwszym kryzysie finansowym "stroisz fochy" : nie mam na fryzjera (ależ tragedia), podkład itd. to nie jesteś dobrym materiałem ani na partnerkę ani żonę, partnera powinnaś wspierać, pomyśleć o dodatkowej pracy, dodatkowym źródle dochodu, a nie bzdetach. Zawsze możesz coś wynająć sama, skoro uważasz, że cię stać, wtedy będziesz miała kasę na przyjemności..

Gość gość
Dlugi sa jego - sprzed zwiazku. Nasz roznica w wyplacie nie jest duza. Mieszkamy za granica - ja zarabiam 1300 funtow a on 1500 funtow. Kryzys trwa juz dlugo i do tej pokornie oddawalam mu wiekszosc wyplaty. Tak - zostawialam sobie na doladowanie telefonu, wykupienie recepty i najtanszy krem do twarzy.

Gość Olaaa29
on ma czas w weekendy i zawsze moze dorobic na splate swoich dlugow...nie moich

Gość gość
Zawsze kobieta i mężczyzna powinni mieć jakieś swoje pieniądze niezależnie od puli wspólnej przeznaczanej na wspólne cele. Tu nie chodzi nawet o kosmetyki, ale np. na nagle potrzebne leki itp. W życiu zdarzają się różne sytuacje: śmierć, zaginięcia, wypadki, choroby.

Gość gość
Kobieto wyprowadz się od niego. On traktuje terror wobec ciebie. Nie wierzysz mnie to zapytaj rodziców siostrę koleżankę kogokolwiek. To w co się wpakowalas to terror. Nie możesz oddawać swoich pieniędzy. Popatrz masz jakieś swoje oszczędności w razie potrzeby? Nie i ten gość o tym wie. Skoro on jest w stanie Ci powiedzieć ze trzeba się rozstać bo ty chcesz też mieć swoje to ten koleś cie kompletnie nie kocha nie docenia. Popytaj bliskich jeśli nie wierzysz mi. Spakuj się i usuń go se swojego życia póki dzieci nie macie bo potem będziesz miała przewalone do końca życia

Gość gość
"czy to normalne że on każe przelewać sobie całą moją wypłatę . Z tego on sam robi zakupy, opłaca wynajem i rachunki. Często zostawiam sobie jakieś grosze , często są awantury" X Nie jest to normalne . Nie jestescie nawet malzenstwem , a ty przelewasz mu wszystkie pieniadze ? :o

Gość gość
"Olaaa29 dziś Tłumaczy to tym ze ja pewnie wszystko na głupoty wydam i dlatego kasa jest u niego bezpieczniejsza" X No bardzo kasa jest bezpieczna u osoby zadluzonej na kartach kredytowych :o

Gość gość
Ja żyję w takim związku od 13 lat i nie narzekam. Też, długo przed ślubem, oddawałam mu prawie całą wypłatę. Trochę dlatego że on zarabiał więcej i bałam się podziału "równo po połowie " a trochę dlatego że miał pomysł na biznes i jakąś mu wierzyłam że nie przetrwoni. Dzisiaj jestem 8 lat po ślubie, on w tym czasie otworzył firmę, żyje nam się dostatnio i generalnie nie żałuję. Cały czas on trzyma kasę tylko moje kieszonkowe :) jest większe. :)

Gość gość
12.37 to sobie tak żyj. Problem będzie jak znajdzie sobie koleżankę zostawi cie a ty zostaniesz z goła dupą

Gość gość
Jak z gola dooopa jak połowa jego firmy i wszystkiego jest moja.

Gość gość
To jak twoja to co innego niż autorka kobieto puknij się. To w każdej chwili możesz forsę wypłacić na co chcesz z konta firmowego skoro oboje jesteście właścicielami a autorka na krem nie ma rozumiesz

Gość gość
Firma nie jest moja ale połowa majątku małżeńskiego jest moja. Nie jestem upoważniona w żadnej z firm do zarządzania ale w razie rozwodu zabieram pół.

Gość gość
W razie rozwodu nie zabierasz nic!!!! A jeśli kasa jest na kontach firmowych to nie masz prawa nawet do jednej złotówki bo to majątek firmy!

Gość gość
Popieprzyl Ci sie majatek małżeński z majątkiem firmowym!

Gość gość
Skoro sie klocicie to znaczy ze nie ufacie sobie do konca. Jakim prawem on przelewa sobie Twoje pieniadze?? Nie daj sie okradac ! Mialam podobnie z ex i go zostawilam, to byl moj najszczesliwszy dzien w zyciu, bydlak nie dosc ze mnie nie szanowal to caly czas na mnie zerowal i mnie okradal.. Nigdy wiecej takiego faceta!!

Gość gość
Nie chcesz się dzielić, a chcesz być w związku? Naprawdę trudno zrozumieć.. To idź do pracy w wolne weekendy i pomóż w spłacie długów. Nie macie dzieci, to wykorzystaj ten czas. Kochasz czy nie kochasz? Nie rozumiem takich kobiet. Twój ukochany ma problemy finansowe, a ty myślisz tylko o swoich przyjemnościach. Nie dojrzałaś do poważnego związku. I chyba nie rozumiesz w jaki sposób działa mechanizm kart kredytowych. Dopóki nie spłacisz kapitału, odsetki cały czas rosną. Nie słuchaj tych wszystkich "wyzwolonych" kobiet, bo zostaniesz sama. Trochę poświęcenia. I z jego i z twojej strony. A wiesz w ogóle ile jest do spłaty?

Gość gość
Posluchaj tych ktorzy juz przez takie pieklo przeszli, zostaw go czym predzej ! On Cie nie kocha, tylko zyje na Twoj koszt, bylam z kims takim i wiem co mowie. To zwykly cham i oszust, a nie kandydat na meza, czy zyciowego partnera.

Gość gość
Ciekawe autorko na ile kasy już Cię okradł? Ale to chyba dla ciebie nie ważne - ważne że masz chłopa i jesteś niby w związku - jakby jeszcze czasem dał na krem to byłaby już pełnia szczęścia, nie?

Gość gość
To w związku można się okradać? Skoro mieszkacie razem, to kasa jest wspólna, jak w małżeństwie. A jeśli uważacie, że nie... to nie powinnyście w nim być. Nic nie stoi na przeszkodzie aby mieszkać oddzielnie i raz w tygodniu spotykać się na imprezie, czyż nie? A jeżeli chcecie czegoś poważniejszego, to zachowujcie się też poważnie.. Dostęp do konta dałaś, czy nie? Jeżeli nie to możemy mówić o kradzieży.

Gość gość
gość dziś Nie chcesz się dzielić, a chcesz być w związku? Naprawdę trudno zrozumieć.. To idź do pracy w wolne weekendy i pomóż w spłacie długów. xxx Przeczytałeś temat debilu??? Od kiedy to oddawanie wszystkich pieniędzy jest dzieleniem się??? I od kiedy to jest obowiązek spłacania długów faceta które zrobił przed związkiem???

Gość gość
Skoro mieszkacie razem, to kasa jest wspólna, jak w małżeństwie. xxx Kasa jest wspólna kiedy jest na wspólnym koncie A nie na jego i ona nie ma prawa nic ruszyć!!! Naprawdę nie rozumiesz co czytasz???

Gość gość
Dziewczyno nie marnuj zycia z tym tyranem! Nie ma milosci z jego strony w ogole.

Gość gość
On spłaca swoje długi jej pieniędzmi A wy uważacie ze to w porządku???

Gość gość
Ja tam wolę oddać co zarobię i o resztę się nie martwić. Ma wystarczyć i tyle, w końcu on jest facetem ja się tylko dorzucam.