Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obciach ubrań noworodka w rozmiar 62 na wyjście ze szpitala

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam wczoraj przez pomyłkę ciepłego misia na rozmiar 62 zamiast 56. Jak urodze chce dziecko ubrać na wyjście ze szpitala. .trochę lipa co ? Musze gnać do sklepu i wymienić?

Gość gość
Idź i wymień. Ja kupiłam na 62 po namowie kobiety ze sklepu, bo to chłopiec, wiec musi byc większe... Taaa mały pływał w tym. Odsprzedalam, a musiałam i tak sie zaopatrzyć w mniejszy.

Gość gość
A ja nie wiem jak to zrobiłam... może wieszak był z 56 a na matkę na pajacu nie spojrzałam.. nie wiem. Dopiero w domu zobaczyłam. U mnie też chłopiec. Z początku maja wiec nawet jak dorośnie to mu nakładać w czerwcu czy lipcu przecież nie będę :/

Gość gość
Ja nie mialam zadnych ubran na 56, wszystkie na 62. Syn mial 59cm

Gość gość
Wymien, na pewno nie bedzie za maly:) na poczatku maja juz nawet niekoniecznie zalozysz.

Gość gość
Syn ma niespelna miesiac i juz zaczelam wyciagac ubranka 3-4 m ( z metki) wlasnie te grubsze pajace polarowe. Zaden obciach ubrac dziecko na wyjscie ze szpitala w zaduze ciuszki, bo nie wiesz jak dlugi maluch bedzie. Corka miala tylko 51 cm i w ubrankach 56 sie topila, syn mial 57 cm i ubranka na 52 sluzyly dwa tyg. Przy synu zaopatrzylam sie w mniejsze. Znowu kolezanka opowiadala ze jej corka miala bagatela 61 cm i do domu wracala z podkurczonymi nozkami. Fakt jak ciuszki za duze to niefajnie, ale powrot ze szpitala trwa kilkanascie minut, wiec nie ma co panikowac. Gdybym miala wyprawke robic jeszcze raz kupilabym tylko spodenki,pajace bez stopek,. Syn ma niespelna miesiac a pajace 0-3 juz cisna w paluszki u nog, chociaz rekawki dlugie.

Gość gość
Lepszy za duży niż za mały. U znajomych kilkoro dzieci urodziło się mając ok. 58-59 cm długości, więc 56 niekoniecznie jest przydatne, a jeśli już - to bardzo szybko robią się za małe. Inna sprawa, że rozmiarówka często nie trzyma standardów.

Gość gość
A ja kupiłam kombinezon na wyjście ze szpitala 56, a tu mała 59 cm po porodzie. Upchałam ją do tego ( było gorąco) i wróciłam do domu. Leży w szafie. Prawie nowiutki.

Gość gość
Odmień. Kombinezony i tak są robione dość duże, więc jak urodzisz dziecko większe niż 56cm to i tak pochodzi w tym ze dwa trzy miesiące. Ja kupiłam kombinezon 62 i... młoda w nim pływa, a ubranka w rozmiarze 62 są już na nią dobre. Te z Pepco. Bo ze Smyka, np cool club są dobre w rozmiarze 56. Bądź tu mądra.

Gość gość
To nie jest kombinezon tylko taki grubszy pajac. Właśnie ze smyka cool club brązowy z byłym brzuszkiem może widzialyscie. Koniec kwietnia może być zimno zamierzam pod spód nałożyć body i śpiochy

Gość gość
Mialam 99% rzeczy rozm. 62. Moje dziecko mialo 59 cm przed terminem.

Gość gość
Pierwsza corka urodzila sie z waga 4200 i miala 60 cm. Ubranka mialam na 62. Synek ur w 36 tc wazyl 3900 i mial 59 cm.

Gość gość
ja jak sie urodzilam miala m 64 cm :D co ciekawe jestem juz dorosla i nie przekroczylam 170. lepiej zawszd miec wieksze niz za male