Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piersi corki

Polecane posty

Gość gość

Moja corka niedlugo skonczy 12 l.w bardzo krotkim czasie jej piersi tak urosly i maja taki nietypowy ksztalt bo jest jeszcze w fazie rozwoju.to trudny czas dla Niej.duzy problem z doborem stanika.pozatym nie wiem jak ja ubierac by nie rzucaly sie w oczy.szkola itd same wiecie.

Gość gość
Przede wszystkim musisz z nia szczerze rozm i wspierac.niew jak duze ma juz piersi bo w tym wieku to wogole szybko ale ukryc pewnie poprostu nie da sie

Gość gość
Moja córka też niedługo skończy 12 lat ale ona dopiero zaczyna dojrzewanie, natomiast dużo dziewczyn z jej klasy ma naprawdę duże piersi.Pytasz o ubieranie, ale chyba twoja córa sama wie co chce ubrać ? Dziewczynki w tym wieku mają silna potrzebe ubierać się jak koleżanki dlatego ja córce ubrań nie kupuje,idę z nią do sklepu i sama wybiera.Czesto te ciuchy mnie się np. nie podobają ale widzę że wszystkie podobnie się ubierają więc wiem że to taki wiek.

Gość gość
Dziekuje za odp.dla niej to ogromny stres.nastapilo to tak szybko ze jeszcze dlugo nim sie oswoi.wczesniej chetnie chodzila na basen lubila.teraz trudno ja wyciagnac z przymierzalni.kupilam jej juz bikini bo stroj jednocz wogole wygladal na niej zle.a koledzy w szkole no to juz nie musze mowic.trudno wymagac taktu od 12 latkow

Gość gość
Byla wesola a przez to posmutniala

Gość gość
Porozmawiaj z nią i kupcie odpowiedni stanik, zeby to ladnie wygladalo.

Gość gość
Zgupialas? Chcesz dziecko w kompleksy wpedzic? Normalna kolej rzeczy ze piersi rosna! Moja corka tez ma 12 lat, sama przyszla powiedziala ze potrzebuje- najpierw top, poten stanik. Jasne kolory nie przeswitujace przez biala koszulke na w-f i starczy! Sprzedawczyni w sklepie chciala corce podsunac " czerwono- czarny" i "szaro-czarny" stanik .. oczywiscie nie zgodzilam sie , poki co to ma zakrywac wstydliwe miejsce w szatni na w-f a nie byc wyeksponowane.

Gość gość
Ze stanikiem nie jest tak prosto.piersi maja inny ksztalt miseczka b jest ciasna c luzna a wogole ma maly obwod pod biustem i w sklepach dla doroslych praktycznie nie da sie dobrac a w dziale dzieciecym ze wzgl na rozm miseczki tez niemozliwe

Gość gość
To pójdź z nią do braffiterki. Tam na pewno dobiorą jej stanik.Ale nie wiem czy bikini to odpowiedni strój na basen w szkole, u nas jest zakaz bikini,dziewczynki muszą mieć calovzesciowy .

Gość gość
To kup sportowy, w czym problem... moja 12 latka ma obwod 70. Spokojnie kupisz 70C .

Gość gość
70 jest za duzo a na basen na wf nie chodzi .

Gość gość
70 za duzo :o moze podkarm corke.

Gość gość
Za duzo.jest szczupla ale nie chuda

Gość gość
Ja miałam Taki duży biust sto lat temu kiedy nie było porządnych staników i matka kupowała mi namioty i zwężała sama obwód . Teraz przynajmniej jest duży wybór

Gość gość
No ja nosze 60-tki w obwodzie, drobna jestem. Mimo że dorosła. Bez przesady, w porządnym sklepie ze stanikami znajdzie się i taki rozmiar, trzeba szukać

Gość gość
Poszukaj biustonosza w necie, bo jst wiekszy wybor niz w sklepach. Jesli nie trafisz z rozmiarem, to mozesz oddac przez dwa tygodnie, o ile rzeczy nie sa noszone. Najlepiej zamowic kilka sztuk roznych marek, przymierzyc w domu i szybko oddac te ktore nie pasuja na corke.

Gość gość
Pani ze sklepu sptoeadza specj dla niej.w intimisimi sa takie rozm tylko ts bielizna nie pasuje do 12 latki

Gość gość
Dziecko nie jest na to przygotowane

Gość gość
sportowy dyskretny nie rzucajaćy sie w oczy kolorem, absoluynie nieseksowny -to powinno pomóc..i taki max zakrywający

Gość gość
Dziekuje

Gość gość
Moja 14latka nosi głównie sportowe staniki. Teraz czasem kupuje też "standardowe" ale nie lubi pushup ów więc czasem ciężko jej coś znaleźć. Poza tym sama decyduje w co się ubiera. Jak miała 12 lat to też decydowała. Wiadomo że nie pozwala łam jej chodzić w "stroju plażowym" do szkoły ale też nie decydowałam jak ma się ubierać (czy woli styl sportowy czy sukienki). To taki wiek gdzie powinno się eksperymentować że stylem. Warto sprawdzić jaki jest regulamin szkoły ale poza tym można dziecku pozwolić na "bycie sobą"

Gość gość
Nie jestem typem matki tyrana.daje jej zyc.