Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czwarte dziecko? Zwariowałam??

Polecane posty

Gość gość
autorko nie ma nic złego w posiadaniu czwartego dziecka, jak was stać, chcecie to działaj, Ale.... ty masz inny problem moim zdaniem....brak celu w życiu, brak akceptacji, dla małego dziecka matka jest całym światem i to poczucie uzależnienie od ciebie daje ci radość. Kiedys odchowasz ostanie dziecka i ta pustak i tak się pojawi. Znajdz sój sposób na życie, jakąś odskocznię, zycie nie kończy się na macierzyństwie. Poszukaj pracy przede wszystkim. Moze jakiś wolontariat w domu dziecka....aerobic, bieganie, wyjdź do ludzi.

Gość gość
Tak sobie myślę, że może moja mama chciała sobie w końcu jakoś życie ułożyć. On nie pił od samego początku ( jak dobrze pamiętam). Ona też była młoda. Wiadomo, że ludzie potrzebują drugiej osoby.. Napewno nie chciala dla nas źle..

Gość gość
widocznie autorka nie pracuje, bierze 500+ za darmo i będzie do śmierci rodziła aby mieć 500+

Gość gość
Porozmawiaj tez z dziecmi co one sadza o powiekszeniu rodziny.Nie chcesz chyba dzialac przez zaskoczenie, bo mamusi sie zachcialo.

Gość gość
Widocznie nie doczytałeś/łaś ;)

Gość gość
Dzieci już dawno mówiły,ze fajnie by było mieć jeszcze rodzeństwo. Tym bardziej, że jedna ciocia dopiero niedawno urodziła, druga jest w ciąży ;)

Gość gość
Do gosc 12:40 p********ie kotka za pomocą młotka... Weź za te 500 wychowaj dziecko a potem się wypowiadaj!

Gość gość
Dokładnie...

Gość gość
Hehe,ja urodzilam w sierpniu tamtego roku czwarte. Teraz czuje ci to jest rodzina wielodzietna.... oj bywam zmeczona,zniechecona, jak ostatnio zostalam na kilka dni z 2jka to sie dziwilam jak mozna nie dawac rady z 2 dzieci;-) Dodam ze to byla moja swiadona decyzja,mamy warunki lokalowe i finansowe (bez szAlenstw ale tak normalnie)

Gość gość
Żałujesz?

Gość gość
Nagle okazuje sie ,ze co druga kafeterianka ma 4 dzieci, radzi sobie swietnie, pracuje, nie jest zmeczona wrecz przeciwnie rozkwita ,cud jakis czy co.

Gość gość
Czytaj ze zrozumieniem :P

Gość gość
Ja też mam trójkę , chciałam jeszcze jedno dziecko ale pierwszy poród zakończył się CC więc jestem po trzech cięciach boję się ryzykowac mam dla kogo żyć ale z rok dochodziłam psychicznie że już nie będziemy mieli dzieci naprawdę bardzo pragnęłam kolejnego dziecka. Nie umiem tego wytłumaczyć ,teraz bardziej racjonalnie podchodzę do tematu by zagłuszyć serce,nawet się sprawdza.Teraz kiedy nasza najmłodsza pociecha ma dwa lata to widzę ile mnie ominęło jak mój pierworodny miał tyle lat bo byłam w ciąży i rodziłam.

Gość gość
Tylko jest roznica gdy ma się kilkoro dzieci rok po roku a co innego gdy ta różnica jest większa i starsze dzieci są już duże.

Gość gość
Ja mam czworke,mysle o piatym I tak,jest swietnie,dajemy sobie ze wszystkim rade.

Gość gość
Ja mam dwóch synów. Dość odchowanych 10 i 8lat i potrzeba trzeciego była tak silna jak u Ciebie. Nikt i nic nie był w stanie mi tego wybić z głowy zwłaszcza, że mąż także chętny. Jestem w ciąży z córeczką :) jeszcze 12tyg i będzie z Nami. Nie mogę się doczekać. Mało tego - już w tym roku oczywiście na wakacje wyjeżdżamy i to dwa razy. Niczego nie zamierzamy sobie odmawiać. Będę też nadal się realizować :) Działaj, bo tego uczucia nie zatracisz..

Gość gość
Kobiety ci odradzają bo w Polsce normą jest dwójka dzieci, trójka to już pełen podziw jak kobieta daje radę. Pełno tematów jak to z jednym dzieckiem nie mogą sobie dać rady. Skoro ty dajesz radę i finansowo i wychowawczo oraz mieszkaniowo to dlaczego nie? Marzysz o dużej rodzinie, to nic złego. Większość Polek nie ma warunków na taką gromadkę. Moim zdaniem jeśli dzieciom niczego nie będzie brakowało to jak najbardziej..

Gość gość
Zazdroszczę Ci (oczywiście pozytywnie) :) Ja też marzę o córci :D

Gość gość
Autorko,my zdecydowaliśmy się na piąte dziecko.Miałam trzecią cesarkę 6 dni temu.Syn 4.470 kg.:) Jeśli macie oboje z mężem takie pragnienie to spełnicie je.Starsze dzieci niedługo wyfruną z domu i będzie pustka.Nie zastanawiaj się.Powodzenia!

Gość gość
14.03 a w którym tygodniu ciąży miałaś cesarkę? Ja mam za miesiąc 3 cesarkę i boję się, to moje 4 dziecko.

Gość gośćZając
Jeżeli sytuacją finansowa Wam na to pozwala a Ty i mąż pragniecie jeszcze jednego maleństwa. Czujesz się na siłach i będziesz miała wsparcie w rodzinie to dlaczego nie! Decyduj sie. Wiosna idzie! Trzymam kciuki za Was

Gość gość
Dziękuję Wam.. Chyba jednak do reszty nie zwariowałam ;) autorka

Gość gość
Zazdroszczę ci. Mam 2 dzieci i chciałabym trzecie ale nie damy rady finansowo, musielibyśmy wynająć większe mieszkanie/dom.

Gość gość
A ile masz teraz metrów kw.?

Gość gość
do gość dziś - wychowuję bez 500+ bo dla cholernych ,. katolickich, p********h pisowców moje dziecko to nie dziecko

Gość gość
ja pieprzę, ale się rozmnażają jak królice, cesarka, za cesarką, depresja, a one kuźwa rodzą bachora za bachorem, litości, babska nie do z***bania

Gość gość
gdzie wy mieszkacie, chyba w jakiś za przeproszeniem pipidówach, bo tu gdzie ja mieszkam to jedno - dwoje mają dzieci

Gość gość
no i to jedno jest uczone że takie dzieci które nie są jedynakami to dno i patusty bynajmniej ja tak uczę mojego nikolasa niech wie że on jest najlepszy bo jest jedynakiem :-) a jak matki mają więcej dzieci to wiadomo Muszę go uczyć od małego żeby jakiejś karyny z rodziny patusowatej mi do domu nie przywlekł

Gość gość
14 45 , 14 47 , ale ty jesteś nudny/a/e stworzenie w każdym temacie to samo hihi

Gość gość
14:03 najstarsze dziecko autorki ma dopiero 6 lat.