Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czwarte dziecko? Zwariowałam??

Polecane posty

Gość gość
Moje najmłodsze ma 6 lat :P Autorka

Gość gość
Ale niby dlaczego nie ? Piszesz,że zwariowałaś, ale tak na prawdę nie piszesz dlaczego. Co jest dziwnego czy zwariowanego w posiadaniu dużej ilości dzieci ? Nic. Zwariowane to jest dopiero kiedy mieszkacie w 2 pokojowym mieszkanku, zarabiacie marne grosze w beznadziejnej pracy i nie macie nic do zaoferowania tym dzieciom oprócz 500 + Doszlismy do tak porąbnych czasów że 3 dzieci to rodzina wielodzietna ale to nie znaczy, że musisz iść za tymi czasami

Gość gość
też mam jedno i też go uczę, że dzieci co mają rodzeństwo to jest patologia wychowywana za pieniądze podatników tj. 500+, i żeby nie te pieniądze to nie mieliby co jeść

Gość gość
Jestem z 13:10 Ja mialam 3 cc, wszystko jest ok, ja w ogole ciecia znosze niezle. Polozne nowily ze miewaja kobiety z 4 lub 5 cc. Jesli chodzi o prace do 3jki dzieci pracowalam, nawet w 4tej ciazy prawie do konca. Teraz planuje 1 rok wychowawczego (oprocz maxierzynskiego). Nie mam nikogo do pomocy, jedynie do sprzatania przychodzi pani.

Gość gość
15 39 czyli jak kobieta urodziła przed 500 plus dzieci np 5 i je wychowywała bez tego a nagle się pojawiło 500 to powinna zabić dzieci i zostawić tylko jedno żeby ci było dobrze :-) bo masz ból d**y

Gość gość
Dokładnie..

Gość otulona_snem
twoja sprawa

Gość gość
do gość dziś - nie zabić, tylko nie brać 500+, jak sobie naklepała tyle bachorów to niech na nie zapieprza

Gość gość
Ja mam troje, urodziły się zanim powstało 500+. Pracuję ja i pracuje mąż.. I korzystam z 500+

Gość gość
do gość dziś - no i po wuj korzystasz z 500+, małpo cholerna, naklepałaś sobie bachorów to zapieprzaj na nie, abyście odcierpiały te 500+, o to sie tylko modlę codziennie idąc do pracy zapieprzając na cudze bachory

Gość gość
śmieszą mnie te zazdorsnice o 500+, bo same nie dostały to krytykują inne te co biora, a same by pierwsze w kolejce stały gdyby była opcja ze 500+ dostanie, co za zawiśc :/

Gość gość
:D :D :D :D :D

Gość gość
Mysle ze to nie sa zazdrosnice, tylko ewidentnie jedna osoba ktora ma obsesje na punkcie 500+ , obsesja to choroba, zaburzenie psychiczne ktore niszczy zycie i zmienia w koszmar, Ta osoba idzie do pracy i mysli o 500, wracac z pracy i mysli o 500 , w domu mysli o 500 i pisze tutaj wsciekla Szkoda mi tego czlowieka :( Bez pomocy zwariuje a moze i dojsc do tragedii. Co bedzie jak jej obsesja tak sie nasili ze wezmie noz i dzgnie jakas kobiete idaca z dziecmi?

Gość gość
Zgadzam się z Tobą.. Żółć wyłazi nosem, uszami i gębą

Gość gość
Czwórka to jednak dużo

Gość gość
Myślicie że w październiku będzie 500+ i nic się nie zmieni? Urodzę drugie dziecko. Mamy z mężem bardzo dobre zarobki, pochodzimy z zamożnych rodzin, więc dostaliśmy działkę i dom plus dwa mieszkania na wynajem, więc dochodu mamy sporo, ale też płacimy dużo podatków. Od pensji i od wynajmów, czyli dużo dokładamy się do kasy państwa, ale coś kombinują, że rodziny z wysokimi zarobkami nie dostaną, co uważam za nie sprawiedliwe, bo płacimy ogromne podatki co miesiąc, w porównaniu z niepracującymi co nic nie dają państwu, a korzystają.

Gość gość
Ja bym chciala piatke Narazie mam trojke...

Gość gość
tak to jedna i ta sama osoba bo robi kopiuj /wklej w każdym temacie :'cholerne małpy pisowsie " , 'modlę się żebyście pozdychały " , albo "królice nie do z***bania " I to już drugi rok masakra jakaś socjopatka i jak faktycznie coś pęknie i zrobi komuś krzywdę brrr. Jezu przestraszyłam się mam brata w policji , aż go zapytam co można zrobić z czymś takim :-(

Gość gość
PODZIEL SIĘ Nawet sądy miewają problemy z określeniem, czy w danej sytuacji doszło do naruszenia prawa. Może się bowiem okazać, że w jednym przypadku ten sam komentarz będzie oceniany jako hejt, za który grozi odpowiedzialność karna, a innym razem jako dopuszczalna krytyka. W orzecznictwie podkreśla się, że język sieci odbiega od standardów przyjętych w innych środkach komunikacji, bywa też bardziej dosadny. REKLAMA REKLAMA - Warto w tym kontekście zwrócić uwagę na przepis art. 41 ustawy Prawo prasowe. - wyjaśnia Katarzyna Kosicka-Polak, radca prawny i partner w warszawskiej kancelarii MKZ Partnerzy. - Znajdziemy tam zapis podkreślający, że „publikowanie rzetelnych, zgodnych z zasadami współżycia społecznego ujemnych ocen dzieł naukowych lub artystycznych albo innej działalności twórczej, zawodowej lub publicznej pozostaje pod ochroną prawa”. Przepis ten stosuje się odpowiednio do satyry i karykatury. Poniżej 5 najważniejszych rzeczy, które pozwolą lepiej zrozumieć zjawisko hejtu. Hejt internetowy jest tym samym, czym nienawiść wyrażana w świecie realnym Wielu użytkowników sieci obraża innych z głębokim przekonaniem, że ich zachowanie jest i będzie bezkarne, a „hejt w internecie” to osobne zjawisko, niemające nic wspólnego z „wyzwiskami w realu”. Tymczasem według ekspertów z prawnego punktu widzenia zjawisko „hejtu w internecie” po prostu nie istnieje. - Ubliżając komuś w sieci narażamy się na taką samą odpowiedzialność, jakbyśmy robili to na ulicy czy w sklepie. – wyjaśnia Katarzyna Kosicka-Polak. - Różnica może uwidocznić się dopiero w negatywnych skutkach – słowa wypowiedziane twarzą w twarz ulatują szybko, szkodliwe komentarze w sieci mogą zostać na lata, powodując niepowetowane straty. W sieci nikt nie jest anonimowy Statystyczny hejter posługuje się pseudonimem, licząc na swoją anonimowość. I tu popełnia błąd, bo w 2013 r. kres temu zjawisku położył wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego, który uchylił wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego opierał się na tezie: „w sprawach dotyczących ochrony dobrego imienia firmy/osoby fizycznej nie ma zastosowania ustawa o ochronie danych osobowych, ale ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną”. Teza ta została obalona przez Naczelny Sąd Administracyjny. Jego wyrok oznacza zmianę dotychczasowej praktyki i umożliwia udostępnianie danych, osobie fizycznej lub przedsiębiorcy, na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych (np. w przypadku zniesławienia). Jeśli administrator mimo to stawia opór, wnioskujemy do GIODO, a ten na drodze administracyjnej nakaże udostępnić dane (informacje o adresie IP, adres e-mail i data logowania na portalu) użytkowników zamieszczających obraźliwe wpisy dla zniesławionego. Dane mogą zostać udostępnione policji, prokuraturze albo samemu zainteresowanemu. Pokrzywdzeni mogą teraz sami wystąpić o te informacje do administratora strony, uzasadniając to naruszeniem swoich dóbr. Hejt powoduje realne straty i daje podstawę do obrony Hejt powoduje negatywne konsekwencje na wielu płaszczyznach. Oprócz tych wizerunkowych (utrata reputacji) najniebezpieczniejsze oraz najdalej idące są straty ponoszone w sferze psychicznej, skutkujące depresjami, a nawet samobójstwami. Nieco inaczej sprawa wygląda w wypadku firm. Przyczyniając się do pogorszenia opinii o oferowanych przez nie usługach lub produktach, możemy wpływać na ich wyniki finansowe. W przypadku ataków zaplanowanych przez biznesowych przeciwników obowiązywać zaczynają zapisy ustawy o nieuczciwej konkurencji. Dlatego eksperci są zdania, że każda strata, jaka w nas uderza, pozwala na podjęcie niezwłocznych kroków prawnych przeciwko hejterowi. W ramach kary nawet więzienie! Do prawnych możliwości obrony swojego dobrego imienia na gruncie prawa cywilnego (art. 23 i 24 Kodeksu cywilnego) należą m. in. żądanie przeprosin, usunięcia skutków działania czy zapłaty zadośćuczynienia. Pierwszym z podejmowanych działań jest wezwanie administratora strony do usunięcia obraźliwych wpisów. – Z mojego doświadczenia wynika, że przy odpowiednim uargumentowaniu wezwania i podaniu podstawy prawnej, wpisy te w większości przypadków w bardzo krótkim czasie są usuwane – zauważa Katarzyna Kosicka-Polak.

Gość gość
:O :S

Gość gość
Ja mam trójkę co dwa lata chciałabym i czwarte ale chyba czas zacząć pomyśleć o sobie zregenerować siły po ciążach , zaczęłam ćwiczyć choć nie mam okazji codziennie a o wyjściu z mężem czy koleżanką mogę zapomnieć zawsze wychodzimy razem ale kocham to ;-)

Gość gość
Autorko ty nie powinnaś mieć żadnego dziecka . Będziesz taka popieprzoną tesciową która nie ma swojego zycia i rozwala małżeństwa soich dzieci . Takie baby powinny sie leczyc anie robic sobie 4 dzieci .

Gość gość
dobra już wiem jak to się robi żeby zgłosić hejtera nic zabolało mnie to bardz i wpłynęło negatywnie na moje życie więc zgłaszam to

Gość gość
14:06 cesarkę miałam w pierwszym dniu 39 tygodnia.

Gość gość
Gość 11:35 Przesadzasz :o

Gość gość
Wiem co czujesz, bo ja od roku odkładam zajście w 3 ciążę, a tak bym już chciała mieć trzecie dziecko!!!. Boję się problemów itp., miałam rok temu wypadek, złamania. Daję sobie max miesiąc i działamy z mężem. Powodzenia i bierzcie się do roboty :-)

Gość gość
Dziękuję :) Wam również życzę powodzenia ;)

Gość gość
18 05 wszystko ok pod kopułką :-) ciekawe co ma do moich dziec***iąty wnuk , brata , wujka , szwagra :-) Polecam wyrzygać trochę jadu z pyska i nie używać określenia Bachorów tylko dzieci (sam też kiedyś byłeś Bachorem ? czy Dzieckiem ? ) Ja rozumiem że wychowanie , szacunek , merytorykę , to uczą rodzice widać miałeś ujowych starych , że rynsztoku nauczyli :-) Ale jak czytam te kafeterie to zastanawiam się czy tu w ogóle jest jakiś ADMINISTRATOR ?

Gość gość
DZIECI/PIĄTY ocenzurowało OJP :-D