Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć dziecko picia z butelki?

Polecane posty

Gość gość

Witam, moja córka ma prawie 1,5 roku i rano oraz wieczorem przed spaniem dostaje jeszcze porcję mm (powoli przechodzimy na krowie). Wydaje mi się, że jest już w takim wieku, że powinna pić to mleko z kubka, niestety jak tylko widzi kubek zamiast butelki to jest histeria, nie ma mowy, żeby spróbowała. Co "śmieszne" to inne napoje w ciągu dnia pije bez problemów z kubka czy szklanki i to od dość dawna. Z jedzeniem tez jest dobrze, je z nami po "doroslemu" coraz sprawniej używając sztućców. Ale mleko musi być w butelce i kropka. Jeżeli nie dam butelki to będzie ryczec, krzyczeć, odpychac kubek... Dopóki ja nie przeleje do butli. Maż mówi żeby jej nie męczyć i jeszcze poczekać, ja z kolei czytam że w tym wieku już nie powinno się używać butelki.. Macie jakieś rady? Próbowałam różnych kubków, różnych miejsc, z pomocą, bez i nic.

Gość gość
Raz drugi będzie raczej, za trzecim weźmie kubek. Nie daj się terroryzować.

Gość gość
W koncu za ktoryms razem wezmie ten kubek. Ale z drugiej stony syn mojej przyjaciolki do 3.5roku pil mleko na dobranoc z butelki i tez zyje :) Jest fajnym madrym chlopcem, zeby zdrowe i proste.

Gość gość
No właśnie od paru dni próbowałam, ale mam wrażenie że reaguje na kubek coraz gorzej.