Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzka 888

Krążek dopochwowy PolaRing

Polecane posty

Gość Zuzka 888

Mam pytanie - może ktoś mi pomoże. W ubiegły poniedziałek lekarz wyjął mi spiralę, która jak się okazało - wysunęła się i nie spełniała już swojej funkcji. Lekarz przepisał mi jako formę antykoncepcji krążek PolaRing z argumentacją, że organizm powienien odpocząc conajmniej 3 miesiące zanim założę kolejną spiralę. Kilkanaście lat temu stosowałam doustne hormony antykoncepcyjne i bardzo źle się po nich czułam. Dlatego zdecydowałam się na spiralę, która ( z wymianą co 4 lata) służyła mi dotąd. We wtorek dostałam okres, który trwa do dziś. To już szósty dzień (wcześniej trwał 4 dni) - od wczorajszego dnia bardziej wygląda to na jakiś krwotok - tampony nie dają rady. Przez tydzień stosowania krążka mam bóle głowy, potworne bóle w dole brzucha (tabletki nie pomagają) i teraz ten przedłużający się krwotoczny okres. Nie wiem co robić .... może któraś z Was miała taki problem i może coś doradzić? Nie wiem co robić - wyjąć to cholerstwo po tygodniu ?

Gość gość
Ja po wyjęciu spirali też dostałam taki obfity krwotoczny okres jeszcze w życiu takiego nie miałam , moja ginekolog też zaproponowałem mi krążki antykoncepcyjne ale nuvaring w końcu zdecydowałam się spróbować i w drugi dzień okresu założyłam krążek bardzo fajnie podziałał na okres bo od razu zauważyłam różnicę , mój m nie czuje nic podczas zbliżeń a ma dość dużego w rozmiarach z tym że za pierwszym razem odczułam ból podczas stosunku za następnym ból podbrzusza i mam peoblem z podnieceniem w ogóle przestałam być mokra i odczuwać podniecenie i przyjemności z seksu tak po za tym nie zauważyłam jakiś większych skutków ubocznych , zastanawiam się żsby jednak wyjąć ten krążek ze względu na to co opisywałam ale jeszcze zobaczę , pozdrawiam

Gość Veanits
Krążek można wyjąć podczas stosunku na 2-3 godziny tak jest napisane na ulotce i moja ginekolog tak powiedziala. Wystarczy go tylko przekuć zimna woda przed ponowną aplikacja.Pozdrawiam.

Gość Amy

Używam od niedawna i jestem bardzo zadowolona. Krążek Pola Ring, w porównaniu do tabletek, które trzeba brać codziennie jest zdecydowanie wygodniejszy.