Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem z Opola Opolskie

Jak to jest mieszkać na wsi? Nie wyobrażam sobie życia na wsi

Polecane posty

Gość Jestem z Opola Opolskie

Hej pytam się z ciekawości jak to jest mieszkać na wsi z dala od sklepów kin teatrów koncertów wydarzeń restauracji basenów nawet do lekarza masakra pracy itd mieszkam w średniej wielkości mieście wojewódzkim ale mam blisko sklepy Auchan Media Markt Lidl około 200 metrów ode mnie i z okna je widzę a około pół kilometra ode mnie biedronkę a inne sklepy typu Carrefour Kaufland, inne sklepy Lidl i tesco biedronka bo w Opolu jest ich po kilka sztuk mam 2-3 km do teatru Kochanowskiego w Opolu mam 3,5 - 4 km do Opolskiego teatru lalki i aktora mam 3 km do jednego kina mam kilometr do drugiego 3 km a do trzeciego 4 km do galerii handlowych mam blisko na moim osiedlu są restauracje kawiarnie park mam 2 km do szpitala klinicznego a do szpitala wojewódzkiego mam 1 km a do szpitala psychiatrycznego mam pół kilometra do hali sportowej, basenu stadionu mam pół kilometra bądź 700-800 metrów wszędzie mam rzut beretem a wy jak na wsi żyjecie mając wszędzie daleko bo najczęściej na wsi jest tylko jeden sklep kościół szkoła nie ma basenów restauracji domów kultury lekarzy trzeba ileś km dojechać niekiedy nawet 15-20 km nie mówiąc o kinie i teatrze bo to wyprawa na cały dzień

Gość jestem z Opola Opolskie
To są tylko przykłady bo w Opolu mamy też uczelnie lodowisko amfiteatr polskiej piosenki który każdy zna z festiwalu mamy inne koncerty domy kultury mamy piękne zoo ze zwierzętami tj opolski ogród zoologiczny mamy galerie sztuki itd

A na wsi jak to jest zimą jak jest śnieg jak dojechać jak wam nikt nie odśnieża w Opolu i innym mieście drogi są odśnieżone na wsi bez samochodu nie ruszysz się a miasto Opole jest względnie małe i jest wszędzie blisko ale jest też komunikacja miejska tj autobusy pociągi taksówki itd a w Warszawie tramwaje i metro we Wrocławiu Poznaniu krakowie Łodzi są tramwaje lotnisko... A jak na wsi ktoś zachoruje coś mu się stanie to zanim karetka przyjedzie bo szpital daleko to może być za późno

No i na wsi trzeba samemu palić w piecu dokładać do pieca itd a ja mieszkam w bloku i mam miejskie ogrzewanie i nie muszę dokładać do pieca mam gaz z sieci nie muszę mieć jak na wsi butli gazowych fakt faktem za to się płaci ale nie muszę dokładać do pieca czy kupować butli z gazem bo po pracy by mi się nie chciało dziś mam wolne do końca tygodnia bo jestem chora głowa gardło mnie bolą kaszle i mam gorączkę :o

Gość gość
Prędzej ty w tym Opolu zachorujesz niż ktoś na wsi

Nie mam nic do wsi i nie uważam ludzi ze wsi za gorszych ale pytam się z ciekawości

Gość gość
W*********j

Gość gość
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia autorko więc jakbyś mieszkała całe życie na wsi byś się dziwiła jak to jest mieszkać w mieście w hałasie tłoku smrodzie itd wszystko zależy jak leży :D

Gość go genesis
Autorka tego nie rozumie i nie kuma bo jest głupia :D🖐️

Gość gość
Na wsi autorko żyje się lepiej, a to że trzeba do miasta dojechać to nie problem bo każdy na wsi ma auto, wsiada w auto i jedzie :)

Gość gość
wiesz autorko tekstu az się dziwie ze mieszkasz w miescie a jesteś taka zacofana. wiesz w ogóle co to takiego prawo jazdy i samochód? wydaje się że nie.

Mam prawo jazdy ale nie mam samochodu bo mnie nie stać kogo w tych czasach stać na samochód?

Prawo jazdy mam od 10 lat ale nie jeżdżę bo nie stać mnie na samochód a kredytu nie chce brać :o

Gość gość
To masz pecha

11:57 No a ty masz auto?

Gość gość
Tak autorko mam auto i prawo jazdy :)

Gość gość
wczoraj właśnie swoje sprzedałam:)

Gość gość
na jakim świecie ty żyjesz? mieszkam na wsi mam nawet prąd kanalizację wodociag panele solarne do kina dojadę szybciej niż ty bo w 20 min. tyle samo czasu zajmie mi dojazd na basen do teatru dłuzej bo godzinę najblizszy market 10 min. drogi na marginesie ciekawe kto cześciej bywa w teatrze ty z miasta cz ja ze wsi(jestem rolnikiem) jak coś piszesz to najpierw zorientuj się w temacie

Gość gośćsylwias
ja nie wyobrażam sobie życia w mieście !

Gość gośćsylwias
12.02 dokładnie!

Gość gość
Zalety: - będziesz zdrowy - nikt cię nie napadnie - ładne widoki Wady: - wszczpiskie ludzie obowiąskowo muszą wiedzieć co robisz - bieda - daleko od sklepów, przystaków itd.

Gość gość
:D

Gość gość
:D co za idiotka

Gość Nieodpowiedzialny
Ja mieszkam w małej wsi nad jeziorem, wychowałem sie w mieście i mam porównanie. W mieście jest hałas, pospiech i stres. To zaraźliwe, idąc ulicą obok ludzi którzy sie śpieszą powoduje ze sam zaczynasz sie spieszyć, hałas aut, ludzi powoduje stres. Na wsi (mam blisko do miasta powiatowego 10 minut drogi autem) i na wsi panuje spokój, cisza i mila atmosfera. Wszyscy sie znają i maja dobre relację. Z wyjazdem do kina, na zakupy czy do lekarza nie ma problemu. Ja jestem za życiem na wsi.

Gość gość
Serio bieda jest tylko na wsi? Haha :-D z tym sie absolutnie nie zgodze, bo jest sporo bogatych ludzi, ktorzy chca mieszkac z dala od zgielku

Gość gość
Autorka również nie wyobraża sobie jak można postawić kropkę na końcu zdania, przecież bełkot na pół strony bez ani jednej kropki jest taki czytelny:)