Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mąż ma uczulenie na dziecko, poważnie:)

Polecane posty

Gość gość

mąż ma problem, bo dostaje uczulenia jak tylko weźmie na ręce dzieciaczka, dostaje na rękach takiej czerwonej pokrzywki i wyskakują mu bąble, strasznie go to swędzi. używam takiego samego proszku dla wszystkich w domu, spotkałyście się z czyms takim? dla mnie to nie problem a niech go swędzi hehe ale slysze to już od jakiegoś czasu i zastanawiam się co to może być?

Gość gość
Nie spotkalm sie

Serio? A nie obsypuje sie czyms z premedytacja albo nie je czegos na co ma uczulenie zeby najprosciej w swiecie Cie nabrac i zniechecic do dziecka? Nie ufalabym mu. Uczulenie na dziecko? Brednie jakich malo!

Gość gość
nie nie oszukuje, zazwyczaj wraca z pracya ja podaje jedzenie to młodsze już marudzi bo spiace wiec bierze je na rece i po dosłownie chwili już ma rece czerwone. nie kombinuje nic bo mało zajmuje się dziecmi, zazwyczaj jak go poproszę by potrzymal chwile młodsze bo ide do łazienki np. wiec te 10 min jak go potrzyma to nie ma co kombinować, widze , ze zawsze jak bierze na rece dziecko to zaczyna się już drapac

Gość gość
Uczulony na pot

Gość gość
zastanawiam się czy może powinnam isc do lekarza z synkiem bo on ma taka lekka pokrzywke na policzkach, jeden lekarz stwierdził , ze to nic poważnego ale w sumie smaruje go emolientami, kremikami , maściami i caly czas wypieki ma, może mój syn ma jakas alergie i to zaraza męża, hm takie to głupie trochę, ale rzeczywiście widze jak maz odkłada małego a po chwili chorcuje rece, i naprawdę ma bable jak poparzenie po pokrzywie

Gość gość
Idz do alergologa i zapytaj

Gość gość
maz wraca róznie z pracy czasem przed kapiela małego , czasem po kapieli , wiec czy synek jest w jednym ubraniu caly dzień, czy w swiezo zalozonym maz dostaje wysypki

Gość gość
Jeżeli pierszesz wszystko w tym samym proszku i płynie, to albo ma uczulenie na dziecięce kosmetyki- może niech spróbuje posmarować nimi ręce, łącznie z tymi do kąpieli, dojdzie do czego co to jest, albo może mały czymś zaraża? Nie znam się, jakaś choroba skórna która się nasila przy kontakcie? W każdym razie dziecko i męża powinien obejrzeć dermatolog albo alergolog.

Gość gość
A używasz j&j? Bo ta firma akurat bardzo uczula.

Gość gość
To może być na tle nerwowym. Może źle się czuję w obecności dziecka i ma stres

Gość gość
Autorko, a może Twój mąż jest uczulony na proszek do prania lub płyn do płukania tkanin, które należą do Waszego dziecka? Albo na któryś z jego kosmetyków pielęgnacyjnych? Nie słyszałam jeszcze o czymś takim, szczerze przyznaję. Gdyby to była reakcja stresowa, to, raczej, trwałaby ona bez przerwy. Chociaż - o czymś takim też nie słyszałam. Może sprawdźcie w domu, co nowego, z artykułów chemicznych, ostatnio zmieniliście. To mogą być nawet drobnostki, jak mydło. Jeśli ktoś jest alergikiem i ma podatność na szybkie uczulenia, to nie warto ryzykować. Myślę, że to musi być coś związane z kosmetykami Waszego dziecka. Jeśli ta sytuacja nie miała miejsca wcześniej, a dopiero teraz, to coś musi być na rzeczy. Najlepiej, jakbyście poszukali tego "uczulacza" w domu, w łazience lub pokoju dziecka. Chyba, że zmieniałaś, Autorko, proszek lub płyn do płukania tkanin dla całej rodziny, to tam może tkwić problem. Z jedzeniem, to nie będzie raczej nic wspólnego, skoro dochodzi do reakcji alergicznej tuż po przyjściu do domu..

Gość gość
proszek do rania używam jeden dla całej rodziny, synek ma dużo kosmetykow, ostatnio rzeczywiście przez wysypke probowalam roznych kremików, ale to trwa wlasciwie odkad syn się urodzil, tylko wcześniej maz tego nie zauwazal bo nie zajmowal się tak malym, teraz tez rzadko wiec ten raz dziennie wieczorem wezmie go a rece i zaraz się drapie, a teraz tez , ze mamy cieplej w domu maz chodzi w krótkim rękawku bo wcześniej zawsze miał na sobie jakas bluze i każdy kontakt z synkiem konczy się wysypka na jego rekach, to trwa już tak z 4-5 miesięcy.

Gość gość
Zaproś do domu kogoś z małym dzieckiem niech maz weźmie na ręce i zobaczycie czy to alergia :-D

Gość gość
mamy znajomych z małymi dziecmi, wzial na rece i nic mu nie było, to ze wyskakuje mu wysypka to nie tylo ja wiem, bedac u znajomych jak bieze synka na rece a ma krotki rękawek to zaczyna się drapac. wiem , ze to smieszne, ale naprawdę mój maz nie musi wymyslac wysypek bo dziecmi się ie zajmuje, robi to tylko gdy ja musze isc do łazienki albo pomieszać zupe hehe wec nie trwa to dluzej niż 10min i to nie każdego dnia

Gość gość
A czemu nie pojdziesz do alergologa tylko diagnozujesz na kafeteri?

Gość gość
Kiedyś czytałam o kochającej sie parze która niemowląt byc z sobą bo jedno z nich uczulały drugiego i zagrażało zdrowiu

Gość gość
Może to nie jego dziecko. Ja tez mam uczulenie na cudze dzieci.