Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki rozmiar lepszy dla noworodka, 56 czy 62 ?

Polecane posty

Gość gość

Hej rodze w maju i zastanawiam sie w jakim rozmiarze kupic ciuszki. Czy oplaca sie wogole kupowac te 56 cm ? Czy lepiej skupic sie na 62 ?

Gość gość
Kup pare malutkich new born. Oplaca sie. W wiekszych "pływają".

Gość gość
62

Gość gość
Wiesz co trudno stwierdzić. Mi wszyscy wmawiali zebym nie kupowala 56 bo jestem wysoka wiec dziecko na pewno urodzi sie dlugie i tylko zmarnuje pieniadze no i glupia nie kupowalam tylko zaczelam od 62. Maly urodzil sie 55 i byl problem. Maz musial wszystki sam wybierac w sklepach bo dlugo lezelismy w szpitalu takze moze na wszelki wypadek kup kilka sztuk 56 bo nigdy nic nie wiadomo maluch ma juz miesiac i ciagle ubieram go w ciuszki na 56

Gość gość
Raczej 56.Chyba ze wiesz ze rodzisz duże dzieci to wtedy możesz więcej na 62.Ja miałam większość na 56 i potem na szybko kupowalismy ubranka na 50 bo synek był malutki.

Gość gość
Wez 56 bo maluszek I tak na poczatku ma przykurczone rączki I nozki, wiec te ciuszki I tak wiszą, moja miala niby 56 cm, a spokojnie rpzmiar 50 jej zakladalam, bo mialam kilka sztuk calkiem takich malutkich. Kupowalam w sklepach typu Smyk czy Bobas czy hurtowniach Smykoland itp

Gość gość
No zależy ile będzie ważyło.moja ważyła 2700 i miała 47 cmto i 56 za duże było.

Gość gość
Tesco, allegro, grupy na Facebooku, gdzie dziewczyny sprzedają rzeczy bardzo dobre jakościowo bo maluch szybko z nich wyrasta. Osobiście nie mam przekonania do zakupów w tanich jadziach. Śmierdzą tym odkażaczem , blehhh. Ja mam dosłownie kilka 56 może z 10 bodziakow z Tesco, a reszta wieksza

Gość gość
Gdybyn miala kompletowac wyprawke jeszcze raz to kupilabym body na 62 z krotkim rekawem, koszulki na 56 i spodenki bez stopek ale ze sciagaczami na 62. W koszulkach rekawki zazwyczaj dluzsze, spodenki ze sciagaczem podwiniesz, a w bodach 56 i 62 roznica niewielka. Pajace i szpioszki fajne ale jak dziecko wieksze, no chyba ze pajace bez stopek. Syn mial 4 kg i miescil sie do roz 52 i pajace 62 bez stopek podwijalam i tez byly ok. Zwykle pajace co firma to inna dlugosc nogawek i wciaz mam uczucie ze jak chwyce w kroku to go paluszki bola.

Gość gość
Ja miałam dziecko ponad 4kg i 51cm. Wiec 56 używałam tylko na początku. Teraz rodzeństwo i biorę właśnie 56 może jedne 62 jakby co to ktoś dowiezie. Ja biorę tylko pajace nie ma to jak wygoda.

Gość gość
Na sam poczatek nie inwestowalabym w drogie ciuszki dlatego ze jeden rozmiar starczy Ci na 3-4 tygodnie. Nawet nie zdawalam sobie z tego sprawy przy pierwszym dziecku. Zaszalelismy z mezem i kupowalismy cala wyprawke nowa lacznie z ubrankami. Jak zobaczylam jak dziecko rosnie to powiedzialam sobie ze przy drugim wyluzuje bo nie ma sensu kupowac 3 sztuk pajacy za 100zl. Wiadomo pajacy musisz miec wiecej bo czasami dziennie dziecko przebierasz 6 razy dziennie. Teraz kupowalam czesc rzeczy w lumpeksach - wiekszosc zupelnie nowe z metka dobrych zagranicznych firm. Troche mialam po pierwszym dziecku oraz dostalam po dzieciach w rodzinie bo sama tez oddawalam po pierwszym dziecku wiec te ciuszki sa w obiegu.

Gość gość
56 tu nawet nie ma co więcej pisać. Weź pod uwagę to, że noworodek leży podkurczony.

Gość gość
moje dzieci miały 55, 57 i 64 cm. wzięłabym większe. czy wy jako rodzice jesteście wysocy, jeśli tak to dziecko też będzie wysokie.

Gość gość
Ja miałam na 56, 62 to moja mała nosiła tak po 1,5 miesiącu.

Gość gość
Miałam trochę na 56, nawet na 50 kilka sztuk-tych nigdy nie użyłam. Córka przy urodzeniu miała 61 cm (ja mam 163, więc tym też nie ma się co kierować za bardzo).

Gość gość
Dokladnie. Ja mam 158 cm a moje dzieci 60cm i 59cm i wazyly po 4 kilogramy...

Gość gość
56 długo ci nie posłuży. Moja urodziła się teraz 54cm i w rozmiarze 56 chodziła 3tygodnie. Ale warto było kupić, w innym się męczyła, wylatywały jej nóżki z nogawek, krok miała w połowue łydek i dekolt do połowy piersi. Teraz są wyprzedaże, pokupuj na n8ch ubranka 56 albo popytaj znajomych. Resztę weź 62 i już. Przy moim starszym synu rozmiar 56 był niedostępny w tanich odzieżówkach typu Pepco i TXM, a skrzat się urodził mając... 49cm i 2.660 wagi! 62 mógł się nakryć i owinąć ;)

Zależy od dziecka. Mi się przydały i 50..teraz też biorę do szpitala ciuchy w rozmiarze 50 i 56.

Gość gość
To ja Ci powiem tak, rodziłam duże dzieci, po 4 kg i 60cm. Miałam ubranka 56 i w zdecydowaną większość się mieściły. Noworodki są jeszcze takie skulone w sobie:-)

Gość gość
Ja yez mialam kilka sztuk na 56 corka urodziła sie 61 dluga wiec nie przydaly sie. Nie jestem wysoka 162 to mit ze tylko u wysokich ludzi rodza sie dlugie dzieci.