Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powerbank pomysły czyli co ładować zasilać oprócz smartfona tableta

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, co można podłączyć do powerbank, wg. mnie skoro są przejściówki do starych telefonów to może by pomyśleć co można nim zasilić, piszcie pomysły i opiszcie jak to można zrobić nawet takie które są na baterie/paluszki -rozumiem trzeba coś lutować, będę odnawiał temat bo wg. mnie jest tego wart

Gość gość
power bank plus bateria plus układ ładowania w urządzeniu równa sie wielka niekontrolowana utrata energii

Gość gość
nie bardzo jestem w temacie ale power bank to chyba taki duzy kondensator. bateria to też duży kondensator. przrzucanie energi z jednych baterii na drugie baterie przy czym kazda bazuje na energii chemicznej nieco innych związków. może se jeszcze do tego dokup super power bank do power banka a na koniec power bank do elektrowni jądrowej

Gość gość
gdybyś przerzucił układy ładowania na baterie to bys pozbył ¾ problemów i zaoszczędził ⅞ energi traconej na przesył i konwersje

Gość gość
i zamiast ladowac bateria z powerbanka mógłbyś zasilac telefon z power banka

Gość gość
oczyw→scie to czysta sofistyka bo bateria do telefonów to tez power bank chociaz nie udało mi sie z niej "odpalić" żaróweczki można? bo nawet nie wiem. napiecie niby jesyt na blaszkach

Gość gość
już tłumacze. podłączasz do ładowarki baterie zamiast telefonu tableta mp3,4,5,6,7,8....układ ładowania możnaby również umieścić w ładowarkach. jak ktoś mi wymieni korzyści z układu ładowania w urządzeniach to mu ufunduje nopla

Gość gość
chcesz zarobic skonstruuj układy ładowania do baterii do telefonów. dzieki jak juz zostaniesz miliarderem nie zapomnij przysłać mojej rodzinie jakiegos helikoptera w razie potopu albo wojny. mi nie musisz wiem że m nie nie lubisz

Gość gość
a jak ich nie uratujesz to moi przyjaciele z key paxa wtrącą cie po smierci do piekła a jak nie ma piekła to ci skonstruja....najprawdopodobniej bedzie w formie baterii do telefonu

Gość gość
do źrodła prądu przemiennego podłączasz ładowarke z transformatorem i łdujesz poprzez urządzenie jedną baterie. to jest nieporozumienie.

Gość gość
Przecież temat jest banalny, dlaczego uważasz ze cokolwiek jest wart? Ładuj co chcesz i co ma odpowiednie wejście i natężenie prądu, myślałam, ze to oczywiste. To tak jakbyś spytała, co można wkładać do kontaktu w domu oprócz wtyczki do wieży i lampy biurkowej :o. My np. korzystamy jak gramy na konsoli.

Gość gość
kto my? ja nie gram na konsoli

Gość gość
My którzy napisaliśmy tego posta. Ciebie nie znamy i nie interesuje nas czy grasz na konsoli czy nie. To był przykład.

Gość gość
skąd wiesz ze mnie nie znacie może któraś częśc składowy was mnie zna?

Gość gość
A taką mini lampkę LED podłączałeś?

Gość gość
czasem sie zastanawiam po co tworzyc forum, moze chce jakiegos postepu nowosci, wiem fakt pradu wyjsciowego tzw podawanego do urzadzenia ktore chce sie naladowac zasilic powerbank-iem (niektorzy nawet pisza power bank), smartfon ma moc ladowania 1a lub 2a, np by zasilic diode na drucikach wystarczy jedna moze dwie bateryjki zegarkowe/laserowe -za babla sie bawilem wiecej elektronika, w moim forum widze trochu ksiazki wiec moze znajda sie osoby co beda eksperymentowac, czemu ja tego nie robie bo moja wiedza jest zardzewiala i uzywam standardowych rozwiazan