Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn non stop kaszle! Szlak mnie trafi zaraz!!

Polecane posty

Gość gość

Syn lat 8 goraczkowal 2dni. Teraz już nie, ale kaszle non stop! Lekarz nie przepisał nic konkretnego. Syrop, który nie pomaga i w razie gorączki zbijać. Syn kaszle ciągle. Mnie już nerwy biorą. Wiem, że to nie Jego wina, ale mam już dość słyszeć ten kaszel od dwóch dni non stop. Nie jest on zbyt produktywny. Bardziej suchy. Polecacie coś?

Gość gość
Większość syropów to trucizny. Dwa razy dziennie sok z surowego buraczki z pol lub jednatrzecia szklanki dłuższy czas i nie popijać.

Gość gość
Ale jaki szlak? Na Śnieżkę? Na Giewont?

Gość gość
Herbatka z lipy plus owoc dzikiej róży plus babka lancetowata. Na noc by go kaszel nie męczył taką herbatę (lub zwykłą ) bardzo słodką.

Gość gość
Szlak? Ale wybierz jakis piekny!

Gość gość
Na suchy kaszel dobry jest levopront

Gość gość
Sinecod krople.

Gość gość
Levopront jest na receptę

Gość gość
Supremin. Zawsze działa. Daj mu coś na gardło, bo na bank podrażnił i od tegi też może mieć suchy kaszel. Inhalacje nebulizatorem z soli fizjologicznej, jak nie macie to olejek eukaliptusowy, kilka kropli do garnka z gorącą wodą i przykryj ręcznikiem, niech powdycha.

Gość gość
Levopront już nie jest na racepte i jest bardzo skuteczny.

Gość gość
Lovopront nie jest na receptę. Powinnas mu robić inchalacje z soli fizjologicznej.

Gość gość
Dwa dni to niedługo. Kaszel poinfekcyjny może trzymać 6-8 tygodni.

Gość gość
Mój syn tak kaszle już chyba 2 tygodnie mimo że nie ma żadnej gorączki ani kataru. Levopront mam taki syrop w szafie który miałam przepisany na siebie gdy ja miałam takie napady kaszlu i mnie dorosłej pomagał. Dziecku jakoś nie za bardzo. Po paru dniach przestałam dawać. Nie mam pomysłu co dalej. Te leki to są takie chemie piertolone faszerowane cukrem

Gość gość
Ja mam pytanie do matek które używają inhalatorów. Czy kto sie orientuje czy taki typowy inhalator może rozpylać inne środki niż tylko sól fizjologiczna ? Pytam bo pamiętam, że mnie samą wyleczyły bardzo szybko z kaszlu inhalacje z paru kropli olejku z drzewa herbacianego ale wyglądało to tak że nalewałam wrzątek do miski i nakrywałam głowe ręcznikiem. 5-latek by tak nie wysiedział nad gorącą parą bo by płakał, że go parzy tym bardziej że taki dzieciak skóre ma cieńszą. Dlatego pytam czy istnieje na rynku taki inhalator który przyjmuje do rozpylanie np. olejki

pewnie ze Tak.ja do nebulizatora dawałam kropelki inhalol,można dodawać inne.tylko rozpuszczone w wodzie fizjologicznej,są świetne .ja levopront daje 8letniej córce.jest to syrop nowej generacji.dzięki niemu córka miała szansę przespać spokojnie noc.

Gość gość
Proponuje inhalacje z Mucosolvanu i 3 razy dziennie levopront

Gość gość
Co to jest "woda fizjologiczna" ? :P

Gość gość
pewnie jej mocz

Gość kossyka
gość 2018.03.01 - wszystko zależy od tego czym inhalujesz, nie polecam niektórych olejków pakować do inhalatora, sama sobie tak załatwiłam nebulizator, po jednym użyciu z olejkiem chyba miętowym cym jakimś byl do wywalenia bo olejek wyżarł ten plastik, musisz czytać na lekach jaki inhalator, najlepiej kupić tlokowy chyba jest najbardziej uniwersalny, młody ma astmę i czesto inhaluje go budixonem neb i do tego leku ultradźwiękowe inhalatory się nie nadają