Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tez uważacie że 500 zł na jedno dziecko to za mało?

Polecane posty

Gość gość
do 13:03 Naucz się sprawnie komunikować w j.polskim. Bo, że jesteś ekonomiczną ignorantką już dowiodłaś. Za nic nie idzie wywnioskować z tego chaosu - co kolokwialnie rzecz ujmując - podmiot liryczny miał na myśli. I jestem kobietą.

Gość gość
gość dziś do 12:53 Taaa... poradziłabyś sobie bez ZUSu, hahaha. To już teraz leć wypłacaj z tych marnych 30% co Ci "ZUS bezczielnie okrada" na emerytury dla swych dziadków/rodziców, finansuj sobie studia, leć chemie pokryć jak trafisz do szpitala z podejrzeniem raka. Każdy miał kiedys 20lat i żył w iluzji, że świat stoi otworem. Z wiekiem otrzeźwiejesz. xx Wiesz, ja mieszkam w kraju gdzie nie ma czegos takiego jak ZUS :) Wszyscy płaca za panstwowa slużbe zdrowia :) Ale placa jedynie za koszty ogólnomedyczne jak łózko czy posilki w szpitalu, leczenie jest darmowe. Natomiast wizyta u lekarza rodzinnego jest platna , leki tez, mimo, ze z pensji jakis % ci pobieraja na twoje ewentualne leczenie :) Kompletnie darmowe leczenie i wizyty, leki , itp. sa dla starszych ludzi, przelekle chorych i mało zarabiajacych Reszta placi :) Nie ma obowiązku emerytalnego, kochana.. to twoj wybor. Jesli liczysz na panstwowa emeryture, dostaniesz minimum w wysokosci stawki zasiłku :) Niezaleznie czy pracowałes 20 czy 30 lat, wszyscy maja tak samo. Chcesz wiecej ? No problem ! Ubezpiecz sie prywatnie, panstwo odpisze ci te wydatki od zarobkow= mniejszy podatek :) Mozesz tez miec prywatne ubezpieczenie lekarskie, tez mozesz odpisac je od zarobków. Panstwo cie nie okrada. Nie zmusza cie do niczego- twój wybór. Gwarantuje ci socjalne minimum na starosc i darmowe leczenie, ale nie darmowe łozko w szpitalu ! To jest liczone jak doba hotelowa :) Nie jest idealnie, ale jest to jasne i klarowne. I bez ZUSu )

Gość gość
dziś , Ty naprawdę nie potrafisz liczyć, albo propaganda Ci mózg przeorała. Poza tym jesteś tak tępa, że nawet nie wiesz jak powinien działać ZUS! Ale pokażę Ci najprostsze obliczenie. Zus pochłania co miesiąc 1000zł. I nie mówię już o zwolnieniach z podatku dochodowego(chociaż to też totalna głupota, bo Vat powinien załatwiać wszystko) Po 40 latach pracy, gdyby Zus nie okradał Cię co miesiąc z tysiąca złotych miałabyś odłożone 480 000zł. I uważasz, że to by nie wystarczyło Ci w wieku emerytalnym, tak? Po drugie, ci ludzie, którym teraz są wypłacane emerytury z naszych śwwiadczeń na bieżąco zostali ograbieni z tamtych pieniędzy, bo przeceiż oni też wpłacili składki i powinni dostać emeryture z własnych skłądek, a nie z pieniędzy odprowadzanych przez ludzi w wieku produkcyjnym na bieżąco!!! Rozumiesz, niedoedukowana madko?! ZUS tych ludzi okradł, ich składki wyparowały, rozumiesz to?! Zus to trup, z ogromnym zadłużeniem, który już dawno jest bankrutem. Jak trzeba być ograniczonym by tego nie rozumieć?! Co do raka to nie bój się, ludzi cały czas prywatnie muszą kwestować na różnego rodzaju operacje, zabiegi, leki, bo na nic nigdy nie ma pieniędzy.

Gość gość
do 13:18 mniej k***inizmu, więcej życia

Gość gość
JKM lubi to

Gość gość
Międzypokoleniowy solidaryzm w systemie emerytalnym wyegenrował zadłużenie w obsłudze tylko i wyłącznie dlatego, że środki zostały powierzone międzynarodowemu kapitałowi spekulacyjnemu z OFE. Bez względu czy fundusze generowały zysk czy stratę i tak pobierali sobie odsetki. W tej materii nie mam już czasu by takim bałwaniarom tłumaczyć, bo już zasypiami. Poczytajcie sobie ekonomistkę Oręziak i jej publikacje o systemie OFE.

Gość gość
Prowokacyjny temat żeby skłócić nas Polki. Wychodzę z niego i apeluje o podobne zachowanie do Was.

Gość gość
Trzeba go zbojkotować i nie podbijać. Daje ludziom asumpt do wygenerowania skrajnie niekorzystnej atmosfery, która odbije się na życiu zawodowym i rodzinnym.

Gość gośćdalia
W innych krajach juz dawno byl socjal na dzieci,nawet na jedno dziecko,a nie każdy zarabia 8000,bo ojciec rydzyk zarabia1500zl i zyje,jakos z glodu nie choruje,sa ludzie ,ktorzy zarabiaja nawet1200 i zyja,sa zmuszeni za te pieniadze pracowac naprawde ciężko,dzieci niczemu nie winne tutaj naszych kłótni,ogarnijmy sie,pomagajmy sobie

Uważam, że obowiązek utrzymania dziecka należy do rodziców, nie mozna oczekiwać, że 500+ pokryje wszystko :/

Gość gość
13:07 Czego nie zrozumiałaś babo z mojej wypowiedzi, to proste jak drut. Ty natomiast jakąś propagandę szerzysz bez pojęcia o realiach. Z jakiej sekty jesteś, z tej co to wszędzie żydokomunę widzą i ufo ? Na ekonomii ponoć zna się ojciec Rydzyk, jemu nawet bezdomni luksusowe auta przekazują.

Gość gość
do 13:40 Ależ przecież nikt normalny nie podważa słuszności 500 plus tylko mamy sygnalizują, że nie starcza ono na pokrycie budżetu domowego. Nawet nie odkładanie, inwestycje, ale najzwyczajniej na świecie na pospolite życie. Przez to skazane są na dorabianie prywaciarzy zmuszone podejmować prace za stawki poniżej europejskiego progu ubóstwa utrwalając tym samym stopę wyzysku siły roboczej. Debata ogniskuje się więc na tym o ile powinno się podnieść ten zastrzyk socjalny czy 200 czy może 300 zł? Bo jak dla mnie opcja bezpłatnych przedszkoli czy też żłobków, ulgi podatkowe dla mam, które zdecydowałyby się iść do pracy to tylko taka wisienka na torcie powinna być w prorodzinnej polityce racjonalnego państwa.

Gość gość
500zł to za mało ale bykowe wprowadzą niedługo to wam dorzucą coś do tego :D

Gość gość
Do poprzednich postów, przecież państwo już dopłaca do osób dotkliwie samotnych. Jest to jedna z przyczyn popadania w choroby psychicznej. Refunduje im więc psychotropy, mało tego pozwala się ubezpieczyć gdy choroba jest na tyle dotkliwa, że osoby wykazują całkowitą alienację społeczną i mimo braku obciążenia potomstwem nie chodzą do pracy.

Gość gość
A ja jestem sama i mam jedno dziecko i nie dostaje 500+, alimenty mam tylko na papierze bo tatuś nie płaci i jakoś sobie radę daje. Kiedyś 500+ nie było i też było dobrze. A teraz wiecznie mało.

Gość gość
Mało bo ludzie i rodziny chcą żyć na poziomie,żeby dziecko miało na książki bo za 500zł to nawet jedzenia mu sie nie kupi.

Gość gośćdalia
Ja nie jestem za500+,ale powtarzam,ze 8000tys nie kazdy zarabia,kazdy jest odpowiedzialny za swoje dziecko i powinien lozyc na jego utrzymanie,a pan biznesmen rydzyk to oszust,wiec sila rzeczy musi byc podejsciowy i wyksztalcony w swoim fachu,zaden to ksiądz,wziac sie za rodzicow ,zapedzic wszystkich rodzicow do pracy za8000tys miesiecznie,zlikwidowac500+,jestem Polka z dziada pradziada,zadnej propagandy nie sieje,chetnie do takiej pracy pojde za8000zl

Gość gośćdalia
Alimenciarzy tez do pracy za8000tys,jak nie to do przymusowej pracy,tak jest w innych krajach

Gość gość
Jak ludzie zarabiają marne pieniądze ciekawe skąd mają łożyć na te dzieci, nie każdy jest bieznesmenem większość to robole ale dzieci mają jeszcze niech sie trafi jakiś idiota w małżeństwie ojciec czy matka a tak bardzo często jest, i to dziecko nie ma nawet kanapki do szkoły.

Gość gość
do 14:02 ale w życiu nie chodzi o to by "jakoś to było" tylko najzwyczajniej w świecie było MINIMUM dobrze dla ich dzieci. Stąd też coraz częstsze postulaty rewaloryzacji 500 plus, bo i koszty życia idą do góry.

Gość gość
Dlatego bykowe wprowadzają ale jak zarabiacie 2000zł netto to małe kwoty wam odtrącą ze 10 zł może :D

Gość gość
Co za obrzydliwe pasożyty. DO PRACY!!

Gość gość
A ja jestem wdzieczna za 500+ to duza pomoc. Niech tylko odciszy budzet domowy o pampersy. Trzeba bys syuknietym zeby narzekac na cos co daja gratis. Pierwsze dziecko wychowalam bez 500+ i dalam rade, dzieki temu zadilkowi moglam pizwolic sobie na drugie dziecko. Zawsze chcialam ale finansowo bysmy tego nie dzwigneli. I nawet niech dadza to jeszcze przez trzy lata to potem spokojnie moge wrocic do pracy.

Gość gość
pieprzone pisowskie małpy cholerne winny umierać w bólu za te 500+ na które zapieprzam

Gość gość
Boże uśmierć te cholery co są za tym aby wypłacać im 500+ z ciężkiej pracy innych pracujących za najniższą krajową

Gość gość
jak się giry rozkłada to sie zastanawia czy stać na kolejnego bachora

Gość gość
te dzieci teraz to będą przeklęte za te 500+

Gość gość
też przeklinam 500+ i tych co pozwalają nas pracujących poniżać

Gość gość
Nie opłaca się pracować póki jest 500+. Ja pracowałam Ale już nie pracuje. Dziecko poszło do żłobka, stale chorował, ja byłam wiecznie zmęczona bo harowalam w sklepie. W końcu po okresie próbnym nie przedłuż uli mi umowy Wynagrodzenie? 1500zł. No śmiech na sali. To już lepiej nic nie robić i brać 500 za to ze masz Dziecko.

Gość gość
oby te cholery pisowskie szlag trafił, też pracuje za najniższą krajową