Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego o grubych mówi się "puszyści" a nie na przykład "napuchnięci" ?

Polecane posty

Gość gość

To by bardziej odpowiadało prawdzie, bo to coś niezdrowego i ciężkiego a "puszyści" jest mylące, nie sugeruje choroby a w dodatku sugeruje niską wagę

Gość gość
Puszysty jest kot. A nie gruba baba.

Gość gość
dziś Otóż to! :D

Gość gość
W ogóle jak ktoś jest gruby, to jest po prostu zdeformowany. Zarówno jego rysy twarzy się zmieniają jak i sylwetka.

Gość gość
Aha. Nie każdy ma 150 fałd żeby był brudny.

Gość gość
dziś Myślę, że przedmówcy nie chodziło o to, że każdy kto jest gruby jest też brudny. Raczej o to, że bycie grubym to nie dbanie o siebie, tak samo jak nie mycie się jest nie dbaniem o siebie. W sumie i jedno i drugie występuje przy depresji i to jest błędne koło, bo wtedy stajemy się nieatrakcyjni, więc wpadamy w jeszcze większą depresję. Dobrze wtedy polubić jakiś sport, który będzie przyjemnością i zarazem schudniemy ;)

Gość gość
Nie mój biznes. Jak ktoś chce być gruby to jego sprawa. Nie każdy musi być szczupły wysportowany i zadbany i nie mam na myśli higieny bo nie każdy gruby to śmierdziel. Z tym że nie nazywam ich puszystymi bo to eufemizm.

Nie tyle chodzi o depresje co o zdrowie. Ale jesli chodzi o wygląd to tak. Może być spowodowane depresja u części osób z nadwaga ale reszta po prostu nie dba o siebie. Albo jest jak tluste laski z maca. Te w leginsach. Ohyda!

Nie chodziło o higienę. To bylo porównanie. Sam nie jestem wysportowany ale dbam o wagę i to chyba normalne. Zaraz zlecą się te co po dzieciakach sie roztyły:/

Gość gość
Nie wiesz jak to jest być kobietą w ciąży więc milcz.

Gość gość
O grubych mowi sie "puszczysci" gdy chce sie byc delikatnym, taktownym, a jakos trzeba przekazac, ze ktos jest gruby. Osoby z klasa zwykle posluguja sie delikatnymi okresleniami, prostacy nie. Walna 'ty gruba swinio" i beda z siebie bardzo zadowoleni. Zycie z prostakiem to czysciec na ziemi.

Gość gość
A jak się mówi o chudych z klasą?