Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje 9 miesięczne dziecko codziennie się gdzieś uderzy

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj w nocy byłam mu zrobić mleko A jego zostawilam w łóżeczku on stoi przy szczeblach i płacze, przyszłam z mlekiem a on uderzył się dziąslami w łóżeczko lała mu się krew a dziś ma spuchniete i brzydko wygląda . Nie wiem czy iść z tym do pediatry czy apteki coś mu kupić do smarowania . Przyszła teściowa pokazywałam jej to mówi że to tak będzie wyglądać nie ma co panikowac. Ale codziennie się wspina do mebli albo siedzę z nim na dywanie a on straci równowagę i poleci do tylu a ja siedzę koło niego. Albo czasami w główkę jak się wspina . Robię z nim dosłownie wszystko wszędzie go ze sobą zabieram nawet do toalety bo jak widac nawet w łóżeczku nie jest bezpieczny bo podskakuje przy szczeblach i może się uderzyć . Nie wiem jak go zabezpieczyć bo muaialabym chyba wszystko z domu usunąć.On jest na etapie raczkowania i wspinaczki do stołu , łózka ,mebli i wszystkiego .Czy wasze dzieci też tak mają

Gość gość
W toalecie gorzej, bo się uderzy o muszle albo płytki... Moje ma ciągle plecy poobijane bo wchodzi pod krzesła i tam próbuje wstawać. Siniakow i guzów na czole już nie zliczę. Przyzwyczaj się.

Gość gość
Moje też tak ma, niestety. Ma już rok, potrafi sama chodzić, ale nie ma dnia, żeby gdzieś o coś nie uderzyła. Wczoraj wieczorem też właśnie, dokładnie jak Twoje dziecko, walnęła dziąsłami o szczebelki w łóżeczku, bo przecież musi podskakiwać. Też się krew polała. Chyba pozostaje przeczekać ten etap :(

Gość gość
Z moim jest to samo zabezpieczyłam kontakty, kable . Zabawki wcale go nie interesują

Gość gość
Jak to dzieci...

Gość gość
Mój starszy to samo, wiecznie guzy na czole, aż wstyd było wychodzić na dwór, ale czapeczki ratowały sytuację;-) młodszy mimo że chodził sam jak miał 10 mc to nie był poobijany w ogóle :-) Za to mój brat non stop spuchnięta wara, albo górna albo dolna.. życie, nic nie poradzisz :-) zostaje tylko owinięcie folią bąbelkową ;-)