Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość tak właśnie jest

Faceci są niezdolni do miłości

Polecane posty

"zakochałem się w Tobie " w ich wykonaniu znaczy tyle co "mam ochotę Cię przelecieć" a "kocham Cię" znaczy tyle co "mam ochotę przelatywać Cię stale każdego dnia, do czasu aż się odkocham (czyt: aż mi się znudzisz i poznam inną)

Gość gość
Potwierdzam.

Dlatego niech sobie przelatują manekiny ze sklepowych wystaw.

Gość gość
no to teraz odwracamy sytuację: "zakochałam się w Tobie" w wykonaniu kobiet znaczy tyle co "szukam jelenia, który będzie mnie utrzymywał i zrobi mi dziecko/dzieci a ja do tego czasu poudaję, że lubię seks"; "kocham Cię" znaczy tyle co "potrzebuję kogoś kto będzie na mnie robił bo sama jestem tak głupia że mogę co najwyżej sprzedawać w sklepie za minimum a ja muszę się pochwalić koleżankom, do czasu aż znajdę bogatszego jelenia który na mnie przychylnie spojrzy" oraz "zrobiłeś lub zrobisz mi dziecko więc mam cię uziemionego do usranej śmierci"

Gość gość
gość dziś - z tym się akuratnie nie zgadzam. Mam dobry zawód i potrafię zarobić na siebie. Od mężczyzny przede wszystkim oczekuję uczucia i emocjonalnego wsparcia i to samo mam do zaoferowania od siebie. Widocznie to i tak zbyt wiele skoro wciąż jestem sama.

I to jest właśnie taki przypadek (jw) Dzieci swoich też nie kochają, bo co to za miłość która sprowadza się do stwierdzeń: "jestem jeleniem, muszę płacić" (w domyśle: " miało być tylko niezobowiązujące dymanie, ale nie! złośliwa jędza wrobiła mnie! WROBIŁA MNIE! w dziecko".

Gość gość
Zgadzam się z Autorką. Tylko tacy co nie są zdolni do miłości postrzegają się w relacjach z kobietami jako "jelenie" i traktują te relacje przedmiotowo.

Jednak trochę inaczej jest jak dzieci są już prawie dorosłe. To znaczy mają już kilkanaście lat. Głupio wtedy tak gadać "wasza matka mnie was wrobiła", no przyznacie głupio to brzmi. I oni (faceci) dobrze o tym wiedzą. Trzeba wtedy trochę poudawać miłość - w dorosłych dzieciach lepiej mieć sprzymierzeńców niż wrogów. Dlatego warto czasem odżałować trochę grosza, kupić jakiś prezent, zaprosić na obiad, podwieź samochodem tu i tam. A co niech dzieci wiedzą ze mają dobrego ojca, ze ojciec to chodzący ideał. To matka jest zła. Dzieci powinny koniecznie trąbić na prawo i lewo wszędzie gdzie się tylko da ze tatuś jest cudowny, równy gość, to z matką musi coś być nie tak, bo tatuś to równy gość.

Gość gość
7.15- tu się akurat nie zgadzam. Wiem, że jak mężczyzna nie ma na coś ochoty to tego nie robi po prostu. Więc jeśli wozi żonę i jest miły to moim zdaniem raczej nie "na pokaz".

Ale nie, nie żonę wozi tylko dzieci. Trzeba być miłym tylko dla dzieci, bo to dzieci mają wyrobić tatusiowi opinię "spoko gościa" na mieście, w rodzinie, wśród znajomych. W niczym to nie przeszkadza aby za placami dzieci prowadzić wojnę z ich matką, szarpać się kasę, robić na złość. Oczywiście dzieci tego nie widzą bo tatuś "spoko gość". A jak przez przypadek się dowiedzą to zawsze można dzieciom powiedzieć: "nic do was nie mam, przecież nie przestałem być dla was ojcem, kocham was" i dalej "to wina waszej matki ze jest jak jest, ona jest ta zła, to ona jest winna" " Was kocham, zawsze bedę waszym ojcem, tylko ją nienawidze bo ...( tu epitety)" Przecież facet nie wie że miłość do dzieci przejawia się m.in. w szacunku do ich matki (dzieci kilkunastoletnie też mogą tego nie wiedzieć, wiele lat upłynie zanim to zrozumieją)

Gość gość
Czuję wiele goryczy w Twojej wypowiedzi. Nie będę tego komentowała bo nigdy nie byłam mężatką. Współczuję, że tak się czujesz w swoim małżeństwie.

Gość gość
No, jeśli kobieta ma do zaoferowania wyłącznie swoją powierzchowność, to tak właśnie się potem kończy, Autorko ;)

Spoks ;) to nic. A wracając do wcześniejszej wypowiedzi i wątku "wożenia żony" - Nie wiem czy wiesz, ale w małżeństwie nie trzeba wozić żony żeby mieć opinię dobrego męża. Wystarczy, że mąż "nie pije i nie pali" ;) Wiedziałaś o tym? ;)

kochałem moją byłą dopóki nie wyszła za mąż za innego ... nie odpowiadam za krótkość uczuć innych facetów :P teraz kocham Anię :)

Gość gość
Samotny Romantyk dziś - może tej poprzedniej "pannie" zabierałeś tylko czas nic nie oferując to i wyszła za innego :P A z tą Anią to też długo nie kombinuj bo Ci ucieknie.

Gość gość
Krzysiekteria dziś - może wypadało tylko grzecznie podejść i zaprosić ? Kobiety nie lubią takich odzywek "ej- czarnulko" :P

Gość gość
06.11 śwetne:DD

Gość gość
Tak, nie mamy problemu by uprawiac seks bez milosci. A jesli kochamy kobiete, to jestemy gotowi oddac za nia zycie, ale tylko wtedy, gdy dba o nasze potrzeby seksualne. I uwazamy, ze seks bez milosci to nieporozumienie. Tak bylo zawsze i zadne gender ani femiznizm tego nie zmieni. I nigdy nie stanowilo to problemu dla kobiet, dopiero teraz. Wiec to ich problem, My faceci tacy jestesmy i nie mamy zamiaru tego zmieniac ani za to przepraszac.

Gość gość
8.01 większosc patrzy na ciało

Gość gość
A ja mam odwrotną sytuację, mnie w dzieci wrobił mój facet

Gość gość
Jak to niezdolni? A niebieska tabletka.

Gość gość
Gość 9.30 Aż tak brakuje ci seksu? To jak często twoja kobieta się z tobą kocha?

Gość gość
Jak facet jest pewny siebie i potrafi mądrze zagadać to nie musi być super przystojny wystarczy że się dobrze ubierze a na pewno poderwie dziewczyne. Wy faceci po prostu bardzo często mierzycie za wysoko. Facet poniżej przeciętnej podbija do dziewczyn prawie jak z okładki. A takie mają wymagania, po pierwsze kasa a po drugie wygląd

Gość gość
tylko księża potrafią kochać

Gość gość
Czemu wy nie śpicie w środku nocy w sobotę?!

Gość gość
09:43 A kto ci powiedzial, ze mi brakuje? A kocha sie ze mna tyle razy ile chce czyli 4 -5 razy w tygodniu. Ale to nie twoj interes. A twoja jak czesto sie kocha? Z toba albo z sasiadem?

Gość gość
Ja myślę, że to kwestia osobowości faceta i jego "męskości" czyli decyzyjności. Widzę wielu mało wizualnie atrakcyjnych facetów, z piękną kobietą przy boku :) Niewątpliwie musieli mieć "to coś", że te kobiety ich wybrały.

Gość gość
"Tak, nie mamy problemu by uprawiac seks bez milosci. A jesli kochamy kobiete, to jestemy gotowi oddac za nia zycie, ale tylko wtedy, gdy dba o nasze potrzeby seksualne. I uwazamy, ze seks bez milosci to nieporozumienie. Tak bylo zawsze i zadne gender ani femiznizm tego nie zmieni. I nigdy nie stanowilo to problemu dla kobiet, dopiero teraz. Wiec to ich problem, My faceci tacy jestesmy i nie mamy zamiaru tego zmieniac ani za to przepraszac." X Tylko po co faceci mówią że kochają kobietę, jak kochają tylko własnego c***a??? Po co takie gowno warte coś nazywać miłością??? Nie dość że nie potrafią kochać, to jeszcze są zakłamani :O A fuj

Gość gość
Dokładnie, większość facetów jest niezdolnych do miłości.

Gość gość
10.13 albo te kobiety to desperatki które koniecznie muszą mieć faceta bo bez niego żyć nie mogą, wiec wiążą się z pierwszym zainteresowanym STALYM związkiem (bo jeśli są piękne to pewnie jest wielu facetow którzy chcą od nich tylko seksu). Wiec wiesz, medal ma dwie strony... Patrząc na czyis związek z boku nigdy nie wiemy czy te osoby są szczęśliwe, związały się z miłości czy ,,zeby kogos mieć"