Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też uważacie ,ze powinno się zabronić pracy za granicą?

Polecane posty

gość dziś szkoda że tej "mądrej" części nie chcialo sie pójść do ostatnich wyborow odpowiednio zaglosowac, a moze to wiekszosc polaków jest tą "najglupszą" częścią spoleczenstwa? :)

Gość gość
A ja myslę, ze nie wiadomo nawet ile ta Unia jeszcze przetrwa. Żadna unia w historii świata nie była jak dotąd wieczna. Nie jest też wcale pewne, ze my zostaniemy w niej na zawsze. Za 5 lat to może wybuchnac i III wojna światowa, więc nikt nie ma pewnosci co sie wydarzy.

Gość gość
To ostatnie. Co cię tak dziwi? Polska inteligencja została wybita podczas wojny. To co zostało widzimy niestety w tym poście.

Gość gość
Chociaz ja akurat jestem za tym zeby przetrwala, ale to wcale nie jest pewne co bedzie za pare lat, wiec ci ktorzy moga niech lepiej staraja sie o obywatelstwo za granicą. W dzisiajszych czasach to nic nie jest w 100% pewne

Gość gość
Wchodzi sobie człowiek raz na pol roku żeby sprawdzić co sie dzieje na zbiorowisku największych idiotów w polskim i internecie i od razu buzia sie cieszy :D :D dzięki za zrobienie mi super dnia!

Gość gość
Mnie zastanawia to ze nikt tego niewidzi ze polak za polską wyplate w niemczech pozyje ze 2 tygodnie a niemiec w polsce za swoją wyplate pozyje co najmniej pół roku i to na niezlym poziomie:-P

Gość gość
14:04- owszem, Niemcy to o wiele bogatszy kraj. I dla jednostki która tam wyjedzie napewno będzie lepiej, ale dla Polski napewno gorzej kiedy wielu ludzi wyjedzie, pomimo, że Polska dała im wykształcenie. Dlatego dla dobra kraju powinno się to ograniczyć.

Gość gość
No tak, niech zablokują możliwość ucieczki z tego biało-czerwonego gułagu i będziemy tu mieli europejską KRLD :D🖐️

Gość gość
Wystarczy wyrownać zarobki i niemiec sam zakasze rekawy do roboty,ale nie bo sie nieda ,zachod musi miec niewolnikow do pracy a rządy europy wschodniej im to umożliwiają i nieineresujemmnie gupie gadanie jakiegos pojepa ze nieda sie dodrukować pienoedzy bo wcwle nie oto chodzi ,mam w kraju zarabiac tyle zeby kilo kielbasy u szfaba kosztaowalo tayle ile w polsce ,co to za mataematayka i ekonomia ktora pozwala natao zeby niemca za godz pracy bylo stac w polsce na 3kg kielbasy a mnie na 0,5kg tej samej kielbasy ,no chyba ze to prawda ze polak to niższy gatunek i gupszy i moze zreć resztki z niemieckiego stołu:-P

Gość gość
I ZUS wprowadzić dla pracujących za granicą! Niech płacą, co to ma być że zarabiają se wiencej a ZUSu nie płacą, wyższy i dowalić bo wiencej mają.

Gość gość
Ciekawe jak zmusiliby ludzi którzy już mieszkają za granicą do płacenia zusu czy powrotu do polski