Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Koleżanka skrytykowała moją wyprawkę dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam do body różne legginsy i spodnie typu baggy, do tego skarpetki. Koleżanka powiedziała, że wydałam kasę w błoto, bo to niepraktyczne, skarpety się małej będą zsuwać... Ze najlepsze półśpiochy. Faktycznie źle kupiłam?

Gość gość
Zależy kiedy radzisz... I czy np leginsy/ spodenki są rozpinane w kroku... Każdemu co innego pasuje tak naprawdę

Gość gość
Znaczy dziecko musi mieć szczelnie, więc albo rajstopy pod legginsy albo półspiochy albo śpiochy z zatrzaskami na ramionach. To wszystko zależy kiedy urodzisz i od pogody, kup z dwie pary a wyjdzie a praniu co najwygodniejsze będzie

Gość gość
Mi najbardziej odpowiadały śpiochy, pajace i koszulki ;) wszystko zależy od ciebie i nie ma co za dużo kupować bo i tak się w kółko pierze :)

Gość gość
Mamy spodenki ( nie rozpinane w kroku) i skarpetki -mi sie nie zsuwaja! Mamy tez spiochy, pajace - rozpinane w kroku. Nic mmie tak nie denerwuje jak zapinanie tych nieszczesnych zatrzaskow i przekladanie przez plecki spiochow. Najlepsze jak dla mnie wlasnie spodenki bez stopek i koszulka. Jak sie uleje zmieniam tylko gore, jak mi maly strazak bedzie chcial pozar gasic przy zmianie pampera, to zmieniam tylko dol. A polspiochy to masakra! Jak dzidzia za mala to nozki sie gubia, jak ciut za duza to znow mam uczucie ze go cisnie. Najlepsze raktuzki, albo dopasowane skarpetki.

Gość gość
Bardzo dobrze kupiłaś. Mój nosi od początku bezuciskowe spodenki dresowe i skarpetki. Nie znoszę tych śpiochów polspiochow co to w ogole jest.

Gość gość
Śpiochy czy pajace to bielizna, nie wyobrażam sobie wyjść gdzieś tak z dzieckiem np do lekarza

Gość gość
Dla mnie polspiochy to była porażka, syn miał spodnie i skarpetki i to było super rozwiązanie, nic się nie zsuwalo

Gość gość
A mnie dla odmiany wkurzały te wszystkie getry. Skarpetkk wiecznie spadajace, albo odciskająca sie gumka, koszulka wychodząca ze spodenek. Zmiana pieluchy o sciagniecie tych getrôw, rozpiecie body, pozniej znów szarpanoe dzieciaka żeby to ubrać.Do 4 miesiaca tylko body, spioszki, pajace., tylko napy rozpiac, troche podciagnać, zmienic zapiać I z glowy

Gość gość
Przygotuj się, będzie gorzej. Wszyscy będą wiedzieli lepiej od Ciebie, włącznie z babciami na osiedlu. Dostaniesz rad więcej niż człowiek by pomyślał.

Gość gość
Pajacyki i spioszki są ok dla małego dziecka maluszek ciągle leży więc nie będzie nic się odciskać.Co do skarpetek z początku malenstwo nie jest takie aktywne ruchowo więc dobre skarpetki będą ok,po trzecim ms jak kopie i jest aktywny to u nas był problem ze skarpetkami :-) wtedy pół śpiochy bezuciskowe zdawały egzamin ale to prawda wszystko też zależy od tego kiedy dzidzia się urodzi

Gość gość
Leginsy dla noworodka?

Gość gość
I unas pajacyki i spioszki do spania na noc w dzień pół śpiochy ale tak do miesiąca i po domu pajacyki były ok

Gość gość
I jeszcze odradzam body z kołnierzykami dla leżącego dzidziusia i kaptury,bluza z kapturem kamizelka z kapturem tylko na spacery po domu nie zdawało egzaminu ;-)

Gość gość
Tu autorka. Dzięki za pomoc. Więc nie jest tak źle. Dla mnie tak jak dla jednej z was pajace i śpiochy to bielizna. Śpiochy +koszulka jak dla mnie to jakiś przeżytek. Ale za to na noc pokupowałam pajace. I tylko na noc, bo ja też w pizamie nie chodzę cały dzien :-) kupiłam sporo mini dresików i legginsów, bo wydawało mi się że to nie problem ściągnąć legginsy i odpiąć trzy napy w bodziaku przy zmianie pieluchy. Przecież półśpiochy też trzeba ściągnąć. Nie kupowałam żadnych koszulek, bo obawiam się że będą właśnie wylazic z legginsów. Więc na dzień tylko zestaw body+ legginsy lub body +dresik typu baggy. Rodze w czerwcu.

Gość gość
Moja urodzila się z dużymi stopami ma teraz 2 miesiące i nie sprawdzają się żadne ubranka że stopkami szybko z nich wyrasta bo w niektórych wogole stopa się nie mieści , najgorzej z pajacami bo później ma naciągnięte ,polspiochy da się jeszcze opuścić , dokupywalam ubranka bez stopek żeby miała co , najlepiej dół oddzielnie i body bo czasami pieluszkowac trzeba i body zapinać pieluszkę

Gość gość
Ja zakładałam śpiochy lub pajace. Skarpetki wszystkie spadały a mieliśmy przeróżne firmy i syn miał gołe i zimne nóżki. Jak zrezygnowaliśmy ze spioszkow i pajacy to zakładałam mu body + rajstopy. Chyba, że będziesz miała mało *****iwe dziecko to może się skarpetki sprawdzą.

Gość gość
Body + rajstopy ale wioska. I tak zabierasz dzieciaka w gości, na spacer, do lekarza?

Gość gość
Dla mnie byly najlepsze leginsy i body z dlugim rekawem. Sciagam spodenki, 3 napy i juz pampers.

Gość gość
11.58 zimą w domu też się to sprawdzalo ? Nie za cienkie legginsy na zimę dla malucha w domu?

Gość gość
Zalezy jaka masz temp w domu, ja mam 22-23 C. Takie malenstwo tylko lezy wiec przykrywasz kocykiem i jest ok. Moja corka tak non stop byla, chyba sie przyzwyczaila bo teraz w domu nie zakladam jej skarpet.

Gość gość
Raz wyubieralam to dostala potowek i powiedzialam nigdy wiecej dobrych rad innych. W Polsce to jednak panuje trend na przegrzewanie dzieci. Lepiej chlodniej niz za cieplo.

Gość gość
Powiem Ci uczciwie ze u mnie najlepiej sprawdziły się polspiochy właśnie

Gość gość
Dobrze kupilas. Ja sie nastawilam na pajace i cholery mozna bylo dostac z rozpinaniem tego, czesto maly sobie siknal i cale ubranko out. Gdy wyrosl zaopatrzylam sie wlasnie w body z dlugim rekawem plus bawelniane spodnie i skarpetki albo body z krotkim, bluzeczka i spodnie albo polspiochy. Mam w miare cieplo w mieszkaniu, rodzilam na pocz marca i jakos specjalnie nie opatulalam go w nie wiadomo ile warstw.

Gość gość
I co z tego że dziecko skarpetki ściągnie i nóżki zimne. Przecież sprawdza się kark nie stopy. Nie przegrzewajcie tych dzieci

Gość gość
Noworodek będzie miał kikut pepowiny parę tygodni i nic nie może go tam uciskac. Pampersa zakladamy po pepkiem a ubranka powinny byc takie co tam nie uciskaja, czyli na pierwsze tygodnie sprawdza sie body + spiochy zapinane u góry lub kaftaniki. I polecam body zapinane kopertowo. Dzieci nie lubią miec nic przekladane przez głowę, później je mozna przyzwyczajac tak od 2-3 miesiaca

Gość gość
A gdzie kupiłaś legginsy w rozmiarze 56???

Gość gość
Ja zdecydowanie wolałam polspiochy, skarpetki ciągle spadały.

Gość gość
Może dla ciebie śpiochy to bielizna i przeżytek, ale najlepiej się sprawdzają. Do lekarza sobie dziecko ubierz jak chcesz, jak małego księcia, ale w domu to dziecko i tak prawie cały dzień śpi, więc w "piżamie" może "chodzić" cały dzień. Tak jak ktoś napisał wcześniej, dziecka nie może nic uciskać. Te bezuciskowe niekoniecznie są bezuciskowe. Nie rozumiem tego waszego waszego spinania się nad ciuchami dla niemowlęcia, dziecko to nie lalka i ma mieć po prostu wygodnie. A prawda jest taka, że jak dziecko zacznie się ślinić, a zacznie się rozszerzanie diety, to po domu będziecie je ubierać w gorsze brzydsze, starsze rzeczy, bo naprawdę szkoda będzie tych fajnych na plamy z marchwi. Ja rozumiem, że jest kupa zajefajnych rzeczy dla dzieci w tej chwili, ale po co ta schiza?

Gość gość
gość dziś Ale ty głupia jesteś. Zazięb sobie stopy i zobaczymy jak się będziesz czuć. Ała mój pęchęrz. Przecież nie siedziałam na zimnym!