Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grannas

Czy jest szansa na ciążę?

Polecane posty

Gość Grannas

Cześć. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem o dziecko. Sprawę komplikuje fakt, iż choruję na PCOS- zespół policystycznych jajników, przez co to zadanie jest utrudnione. Mam nieregularne miesiączki. Ostatnio gdy podejrzewałam ciążę zrobiłam 3 testy, w trzech różnych dniach i o 3 różnych porach i wszystkie wyszły niestety negatywne. Dodatkowo po kilku dniach od ostatniego testu dostałam okres. Czy mimo to jest cień szansy na ciążę? Czytałam na forum, że negatywny test ciążowy może występować podczas gdy kobieta jest w ciąży, a miesiączka jest czymś "normalnym" na początku 1 trymestru.

Gość gość
Pcos, test negatywny i okres. Co tu przemawia za ciąża? Wmawiasz sobie. Tym razem się nie udało.

Gość Grannas
W internecie wyczytałam, że kobiety miały okres do któregoś miesiąca, a testy też były negatywne.

Gość gość
W internecie różne rzeczy piszą. A ty jak tonący brzytwy się chwytasz. Nie znam nikogo kto miałby taka sytuacje. Powtórzę co w twoim przypadku świadczy o ciąży. I nie pisz że ktoś w necie tak miał ale konkrety co u ciebie wskazuje na ciążę?

Gość gość
No właśnie nic..

Gość gość
No właśnie. Trudno nie udało się. Może w kolejnym cyklu.

Gość gość
w ciazy nie mozna miec okresu, gdzie to niby wyczytalas? jest albo okres albo ciaza. okres pojawia sie wtedy, kiedy w organizmie kobiety nie dochodzi do zapłodnienia. Wówczas cala wysciolka macicy zluszcza sie i jest wydalana z krwia miesiaczkowa. Tak wiec nie mozna byc w ciazy i miec okres. W ciazy można mieć jedynie plamienia, ale tego nijak nie mozna pomylic tego z regularnym okresem.

Gość gość
w ciązy jeśli już to jest krwawienie a nie ciąża, jesli masz jakies wątpliwości idz do gina zrobi usg i wykluczy ewentualną ciąże, bedziesz miała w 100% pewność, internet ni e wrozy z fusów...

Gość gość
jak masz zespół policystycznych jajnikow to sie zainteresuj odpowiednia dieta. Slyszalam ze nalezy wykluczyc wszystkie produkty mleczne, czyli mleko, kefiry, jogurty itd.

Gość gość
w ciązy jeśli już to jest krwawienie a nie okres.... zA dużo wina......:D

Gość gość
jakie usg? na tym etapie? a jak jest krwawienie w ciazy to jest poronienie i tyle. jak jest plamienie brazowe to tez nic dobrego raczej. Trzeba przyjmować luteine.

Gość gość
A co sądzicie o tym? Kochalismy się z mężem na drugi dzień po zakończeniu okresu z gumką niby była cała ale miałam wrażenie że pękła. Następną miesiączke miałam o czasie a teraz okres spóźnia się 2-3 dni. Dodam że jestem 5 miesięcy po porodzie.

Gość gość
Proszę o interpretację wyników badań. Jestem 22 letnia kobieta od 3 lat staram się z mężem o dziecko. Homocysteina 10,85 Prolaktyna w surowicy 23,45 ng/ml AMH 6,43 ng/ml FSH 6,98 mIU/ml LH 18,32 mIU/ml Estradiol 55,47 pg/ml Andostendion 2,44 ng/ml Homocysteina 10,85 Testosteron wolny 1,08 pg/ml Dodam iż mam PCOS. Badaniw było wykonywane między 2 a 6 dniem okresu