Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

900PLN za obiad na dwie osoby w restauracji

Polecane posty

Gość gość

co myślicie o takiej randce?

Gość gość
hmmm

Gość gość
Myślę że mnie na taką nie stać, a nie pozwoliłabym sobie postawić tak drogiego obiadu. Niemniej, gdybym miała kasy jak lodu to chętnie chodziłabym na takie randki, nie powiem że nie ;)

Gość gość
bardzo dużo, choć nie powiem, zdarzyło mi się tyle parę razy zapłacić w knajpie jak idziesz na dobrego steka, weźmiesz przystawki, butelkę przyzwoitego wina, deser, kawa itp. to tysiak jest :o

Gość gość
To i tak mało.. niektórzy wysuwają desery za 5tys dolców hmmm... W sumie raz zapłaciliśmy za obiad na 2 osoby prawie 300€ to w przeliczeniu ok.1200 zeta. Cóż życie jest krótkie..:)

Gość gość
Debilizm aby tyle wydawać na durny obiad. I to jeszcze z jakimiś świństwami i zerowymi wartościami odżywczymi.

Gość gość
No właśnie. Po co dawać za coś co jest warte 100 zł dziewięciokrotnie wiecej?

Gość gość
gość dziś No w sumie na pewno zapłaciliśmy za renomę, ale była to naprawdę dobra restauracja, w centrum wielkiego miasta tuż przy plaży, w sezonie. Wszystko świeżutkie, bardzo dobrze przyrządzone, pyszny deser i drogie ale przesmaczne wino. W dodatku byłam głodna, a to była jedyna restauracja otwarta o tej porze :D Byliśmy po całonocnej balandze, nasz kierowca gdzieś się zgubił, w niedzielę autobusy nie kursują we Włoszech, a z nad morza trzeba było wracać w góry... Udawaliśmy amerykańską parę (umówiliśmy się, że skoro nigdy nie potrafia odgadnąć naszego polskiego pochodzenia, podchwycimy pierwszą rzuconą propozycję i będziemy w to brnąć) kelnerzy chodzili przy nas prawie, że na kolanach, a ja tamtego weekendu płakałam ze śmiechu.. oczywiście wszystko zaczęło się o wiele wcześniej. ;)

Gość gość
gość wczoraj Raz kozie śmierć, ale tylko RAZ

Gość gość
Nie byłabym zadowolona randka z obiadem za 900 Faceta powinno stać na coś bardziej wyszukanego niz obiad za polowe mojej wyplaty, a niekoniecznie drogiego , szczyptą szaleństwa jest w zawsze cenie ;-) a nie jest to taka cena za obiad :-D

Gość gość
Zalezy co podadza na ten obiad. Klasyczna polska kuchnia w ladnym wydaniu - nie warto. Lepsza kuchnia miedzynarodowa - nie warto. Wyrafinowana restauracja z gwiazdkami Michelina - warto. Jest jednak jedno "ale": jesli ktos nie lubi nawet sushi, bo zna tylko i je tylko polska kuchnie, to nie ma co sie zylowac na wyrafinowana restauracje, bo i tak nie bedzie smakowalo. Wtedy te 900 zl lepiej przeznaczyc na cos innego. Przypomnijcie sobie wiesniaczki grzebiace w homarze i krzywiace sie ze to niesmaczne. Perel nie rzuca sie miedzy wieprze.

Gość gość
Jeśli miałabym z mężem iść na coś takiego to bym po zjedzeniu tego obiadu miała poczucie, że wyrzuciłam kasę. Można taniej i też smacznie zjeść i miło spędzić czas. Za 3 godziny znów będzie się głodnym ;) wolałabym weekend w jakimś hotelu ;)

Gość gość
A jakby jakiś nowo poznany koleś mi to zaproponował to pomyslalabym, że chce mnie kupić i wieśniacko zaimponowac

Gość gość
Zwykle po obiedzie w bardzo dobrej restauracji (nie w Polsce, mowa o swiatowej czolowce) nie je sie juz nic wiecej tego dnia, mimo ze obiad zawsze zaczyna sie o 12:00 (maks o 12:30). Dania sa malenkie jak pol mielonego, a jednak syca na maksa.

Gość gość
Na koniec dopiero jest wiadomo ile kosztował obiad , więc skąd wiedza wcześniej ? bo nie rozumiem

Gość gość
W kartach sa ceny. Widzisz za ile zamawiasz. Poza tym na Zachodzie jest prawny obowiazek, zeby karta z cenami byla wywieszona przed wejsciem (dzieki temu ludzie nie wchodza do miejsc ktore im nie odpowiadaja).

Gość gość
Jak się szanuje swoją kobietę to warto. Jak ktoś zarabia mniej niz 8 tyś. miesięcznie to nie powinien się wgl, wypowiadać na ten temat.

Gość gość
gość 2018.03.06 Zwykle po obiedzie w bardzo dobrej restauracji (nie w Polsce, mowa o swiatowej czolowce) nie je sie juz nic wiecej tego dnia, mimo ze obiad zawsze zaczyna sie o 12:00 (maks o 12:30). Dania sa malenkie jak pol mielonego, a jednak syca na maksa. x Nie jesz nic od południa po obiedzie w kanjpie? Niby gdzie obiady się zaczynają w południe?