Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosia_Małgosia

Jaki smartfon?

Polecane posty

Gość Gosia_Małgosia

Chciałabym kupić nowy smartfon. Głównie zależy mi by miał duży wyświetlacz i dobry aparat fotograficzny. Możecie polecić jakiś model?

Gość gość
Polecam poszukanie w internecie chyba na morele.pl możesz ustawić w filtrach aparat i rozmiar wyświetalacza.

Gość gość
Ja zdecydowanie polecam Ci ten model https://www.al.to/p/353482-smartfon-telefon-huawei-p10-dual-sim-64gb-czarny.html ekran 5.1", Android 7.0, aparat 20 mpix. Obudowa naprawdę na wysokim poziomie, dobrze leży w ręce, do tego czytnik linii papilarnych bardzo fajny, świetna łączność z internetem, aparat ma dobrą stabilizację obrazu, zdjęcia są wyraźne, kolory naturalne. Polecam.

Gość Gosia_Małgosia
Ale ten model to koszy 1700 zł a ja niestety nie mogę sobie pozwolić na taki wydatek. Jedyną kwotą już na prawdę naciągniętą to 1000 zł. Sprawdzałam w Komórkomacie, ale tam sporo modeli można porównać w tej cenie. Czy jakiś konkretny model możecie podpowiedzieć?

Gość gość
Ja zastanawiam się nad Xioami. Dużo osób go poleca. Ale jest kilka modeli. Ale w tej cenie na pewno znajdziesz coś ciekawego. W tym Komórkomacie też widzę możesz ze sobą porównać kilka modeli tego telefonu.

Gość Gosia_Małgosia
O to chyba jest ten model z dwoma aparatami z tyłu tak? Podobno świetnie robi zdjęcia. A co to znaczy, że ma czysty android? O kurcze pościel do smartfona :) Ale promocja :D

Gość gość
xiaomi redmi 4x poczytaj sobie opinie cena od 500 do 700 zł

W tej cenie MI A1 to ciekawa propozycja. Bardzo ciekawie złożony telefon może poza aparatem. Jeżeli robisz dużo zdjęć to polecałabym np. Honora 8 którego znajdziesz w tej cenie w sferisie lub na allegro :)

To że jest czysty android to znaczy że nie ma zbędnych nakładek typu MUI, EMUI które generują niepotrzebny śmietnik. W kleiłam to promo ze sferisu tak dla ciekawostki, bo rzadko takie się zdarzają. Może akurat jak ktoś będzie na kupnie telefonu i przyda mu się pościel dla dziecka hehe :)

Gość Gosia_Małgosia
Ja nie mówię, że nie bo patrzę w komórkomacie na ten s8 o którym piszesz i faktycznie jest "idealny" ale to nie mój budżet. Nie mogę sobie pozwolić na zakup telefonu za prawie 3tysiące. Dla mnie to 1000 jest max tak jak pisałam wyżej.

Gość gość
To ten Xioami jest spoko. Co prawda nie wiem jak sprawuje się ten model o który pytasz, ale 4 jest fajna. Słabsza ale jak na kwotę za jaką można ją kupić to na prawdę chylę głowę. A telefon chcesz sam czy na abonament? Bo wiem, że sieci mają też w swojej ofercie te Xioami.

Gość Gosia_Małgosia
Chyba sam, bo jak patrze po ofertach to się zdecydowanie lepiej na kartę mieć a telefon kupić osobno. Byłam w markecie i widziałam ten Xioami i fajny jest. Chyba go kupie, ale zamówię go w jakimś sklepie internetowym, bo taniej.

Gość gość
Ja mam Samsunga J3 i polecam. Generalnie jestem za Samsungiem. I jak sobie w porównywarkę wrzucisz to opcji tej marki jest sporo i zarówno modeli jak i parametrów jest dużo opcji. Więc jak już kupować to lepiej coś takiego a nie tą całą Xioami.

Xiaomi - cena przez jakość wypada zwyczajne najkorzystniej. Wiele dostępnych modeli jest w sferisie. Dotej kwoty masz już całkiem fajne modele takie jak Xiaomi 4X wyposażone m.in w czytnik linii papilarnych.

Gość fiolerk
zdecydowanie Samsung Galaxy S8

Polecam LG K8. Jest z Androidem, ale najlepiej kartę dokupic pamięci, a 3GB przy aplikacjach szybko się kończą.

Gość Zaciekawiona33
A dziś w Biedronce jest Xioami Note 5A za 399 zł. Czy to się opłaca? Dużo słyszałam o Xioami i zastanawiam się czy za takie pieniądze faktycznie można mieć coś fajnego? Czy te Xioami faktycznie są takie fajne?

Gość gość
Też się na niego napaliłam, ale ostatecznie sprawdziłam w internecie i ten model nie do końca jest aż taki fajny. Jest kilka lepszych z Xioami.

Gość Zaciekawiona33
No też wygląda fajnie, ale widzę jak wrzuciłam w Komórkomat, ze te dwa modele dość sporo się różnią jeśli chodzi o specyfikacje. Też w Komórkomacie pokazało mi inny model tego Xioami, chyba Redmi 4 i niby to jest starszy model, ale ma lepszą baterię i lepszy trochę wyświetlacz. Kompletnie już nie wiem co wybrać. Może możecie coś doradzić w takim podobnym przedziale cenowym?

Gość gość
No bo nie ma takich samych modeli co by miały te same specyfikacje. No dobrze przez ten komórkomat sprawdzać, bo i dokładnie baterię porównasz i rdzenie. Ale też możesz tam z tego co widzę oferty sieci komórkowych sprawdzić. A macie telefony an karty czy abonamenty? Co się teraz bardziej opłaca?

Gość gość
Wszystko zalezy od kwoty, ale bardzo dobrym modele będzie Samsung Galaxy S8 lub większy S8 plus, etui oraz szkło hartowane zamówisz do niego na www.Smart-tel.pl

Gość Zaciekawiona33
No jak by mnie było stać na Samsunga s8 to zdecydowanie wolałabym kupić i Phone. Ale niestety koszt jaki mogę wydać jest niewielki. Ale wiem, ze mimo tego mogę mieć dobry telefon za niewielkie pieniądze. Porównuje przez Komórkomat i specyfikacją te Xioami są nawet lepsze od Samsungów. Tylko nie wiem dokładnie na to trzeba zwrócić szczególna uwagę.

Gość sooophie88
Samsung S8 jest całkiem fajny, tak jak iPhone'y, ale jednak sporo kosztują. Jeśli chodzi o takie tanie telefony to może City XL? Ma w sumie całkiem w porządku parametry.