Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandrala

Boje sie o dzidzie

Polecane posty

Gość aleksandrala

Hej dziewczyny! Jestem w 14 tc, od kilku dni w ciagu dnia brzuch boli mnie jak podczas miesiaczki a w nocy budza mnie skurcze brzucha i zaczyna mnie jakby „rwac”, trwa to pewna chwile pozniej ustepuje i znow tak sie dzieje. I tak po kilka razy. W dodatku przy oddawaniu moczu dzisiaj drugi raz czulam bol w okolicach kregoslupa, wydaje mi sie ze to mogly byc nerki. Dodam ze badania krwi i moczu mam idealne i moja ginekolog nie dawala mi kolejnego skierowania na krew i mocz, mam dostac dopiero za miesiac. Przed ciaza nie bylam az tak mocno nerwowa ale w ciazy jestem po prostu wulkanem. Wszystkim sie martwie, wszystko mnie zlosci a zwlaszcza moj facet ktory walnie jakis durny tekst czy zachowuje sie glupio albo robi jakis problem gdy czegos potrzebuje.. dzien w dzien chodze wkurzona.. w dodatku na kilku stronach internetowych o ciazy i zdrowiu przeczytalam ze bol w okolicsch kregoslupa, samego kregoslupa badz nerek wlaczajac do tego skurcze moze byc niebezpieczny i prowadzic do przedwczesnego porodu (niemozliwe gdyz jetem w 14 tc) lub poronienia. Bardzo sie boje ale powiedzcie czy ktoras z was tak miala? Powinnam biec do mojej ginekolog czy to normalne..

Gość aleksandrala
Dodam ze u lekarza bylam 1 marca wiec badania krwi i moczu sa „swieze” i wiem ze wszystko z tym jest ok i zadnych chorych nerek nie mam. Sluz tez mam zdrowy ale z kolei mam go bardzo duzo w ciagu dnia.

Gość gość
Skontaktuj się ze swoim lekarzem.

Gość gość
Szukasz diagnozy u kafeterianek? Gratuluję głupoty.

Gość gość
idz wieczorem na ip i powiedz ze masz bole okresowe. zbadaja cie i zrobia ci usg. wez sobie nospe

Gość aleksandrala
Gratulujesz glupoty a ciezko bylo przeczytac ze pytam czy ktoras tak miala i czy to faktycznie powod do strachu? :) nie prosze o postawienie konkretnej diagnozy tylko o rozmowe na poziomie czego Pani najwyrazniej nie posiada :) gratuluje rowniez glupoty i wyciagania pochopnych wnioskow

Gość gość
Przede wszystkim musisz się uspokoić, bo ciągłe nerwy są najgorszym co możesz dać swojemu dziecku. W 14t macica rośnie, bo dziecko jest coraz większe więc to musi powodować ból. Rozciągają się również więzadła. Jeśli nie są mocniejsze niż miesiaczka która zwykle miałaś, to moim zdaniem nie masz się co martwić. Ale lekarzem nie jestem, więc jak się bardzo martwisz to podjedź na izbę przyjęć, tam muszą cię zbadać i być może zostawić na oddziale na kilka dni. Bardziej martwiły by mnie te skurcze, bo to może powodować skracanie szyjki ale skoro 5dni temu byłaś u lekarza to pewnie wszystko z nią ok. Jeśli nie jest to silny bol to tak samo jak wyżej. Weź sobie coś rozkurczowego np no spe lub buscopan. A co do nerek to ja też tak miałam okazało się, że mam kolkę nerkową. Jestem obecnie w 34t i miałam już kilka ataków ale nie jest to bardzo groźne, musisz dużo pić a jak bardzo boli to rozkurczowe bądź przeciwbólowo paracetamol. Ale jeśli wyniki moczu były ok to może po prostu rosnąca macica uciska na nerki.

Gość aleksandrala
„Przede wszystkim musisz się uspokoić, bo ciągłe nerwy są najgorszym co możesz dać swojemu dziecku. W 14t macica rośnie, bo dziecko jest coraz większe więc to musi powodować ból. Rozciągają się również więzadła. Jeśli nie są mocniejsze niż miesiaczka która zwykle miałaś, to moim zdaniem nie masz się co martwić. Ale lekarzem nie jestem, więc jak się bardzo martwisz to podjedź na izbę przyjęć, tam muszą cię zbadać i być może zostawić na oddziale na kilka dni. Bardziej martwiły by mnie te skurcze, bo to może powodować skracanie szyjki ale skoro 5dni temu byłaś u lekarza to pewnie wszystko z nią ok. Jeśli nie jest to silny bol to tak samo jak wyżej. Weź sobie coś rozkurczowego np no spe lub buscopan. A co do nerek to ja też tak miałam okazało się, że mam kolkę nerkową. Jestem obecnie w 34t i miałam już kilka ataków ale nie jest to bardzo groźne, musisz dużo pić a jak bardzo boli to rozkurczowe bądź przeciwbólowo paracetamol. Ale jeśli wyniki moczu były ok to może po prostu rosnąca macica uciska na nerki.” - dziekuje, nie pytalam lekarki czy moge brac nospe ale ogolnie jest bezpieczna? Skurcze mam w nocy i jak mnie zlapia to sa dosc mocne i cala sztywnieje zeby mnie szybko puscilo.

Gość gość
dwie oosby juz ci napisaly ze mozesz brac nospe a ty sie dalej pytasz. po co sie pytasz na forum jak nie masz zaufania. idz do lekarki albo do niej zadzwon. co za ludzie.

Gość aleksandrala
„dwie oosby juz ci napisaly ze mozesz brac nospe a ty sie dalej pytasz. po co sie pytasz na forum jak nie masz zaufania. idz do lekarki albo do niej zadzwon. co za ludzie.” - kto pyta nie bladzi, jak cos Pani nie pasuje to prosze isc sie uczepic innego tematu na forum :) „co za baba”, zegnam

Gość gość
po co kopiujesz czyjes posty? potem nie mozna odroznic co pisalas ty a co kto innego. zadzwon do lekarki wariatko a nie siejesz dramaturgie na forum.

Gość Pracująca studentka Anka
Skontaktuj się jak najszybciej z lekarzem. Ja jak urodziłam dziecko na pierwszym roku studiów i był mocno chory to nawet nie przyszłam na egzamin bo sprawa była poważna i zdałam go we wrześniu

Gość gość
Wiesz co co do nospy to zdania są podzielone. Podobno gdy mamy dużo jej biorą w czasie ciąży to dzieci potem mają problemy z napięciem mięśniowym. Poczytaj o tym. Ja osobiście biorę buscopan, bo wg mojego ginekologa jest skuteczniejszy niż nospa no i ja przede wszystkim źle reaguje na nospe, jest mi niedobrze i wymiotuje. Podobno nie jest zalecana dla osób z niskim ciśnieniem, ale tak jak mówię ja to wiem od osób trzecich więc może skonsultuj się z lekarzem jak masz wątpliwości. Na pewno lepiej jest wyciszyć skurcze i bóle, niż nie brać tabletek bo coś tam. Buscopan na pewno jest bezpieczny i możesz go brać :) moja gin, jak i lekarze w szpitalu klinicznym z 3 stopniem referencyjnosci twierdza ze lepiej jest wziąć odpowiednie leki niż nie brać nic i żeby w organizmie szalał stan zapalny czy inne dolegliwości. Ja nie brałam leków wziewnych na astmę bo się bałam o dziecko i co ? W 29t trafiłam do szpitala z takimi dusznościami ze masakra. Dostałam solidny ochrzan od lekarzy i teraz już grzecznie biorę to co muszę. Tak samo było jak chorowałam w grudniu w 24t. Dostałam antybiotyk, bo infekcja była groźniejsza dla nas niż branie leku. A Ty już jesteś w 2 trym, to też ma znaczenie.

Gość aleksandrala
„po co kopiujesz czyjes posty? potem nie mozna odroznic co pisalas ty a co kto innego. zadzwon do lekarki wariatko a nie siejesz dramaturgie na forum.” - po pierwsze to *CYTUJE bo najzwyczajniej w swiecie moge a jesli ktos nie jest ulomny to potrafi znalezc moja odpowiedz poza cytatem, pani Mądra :D a po drugie od tego jest forum zeby pytac ale zapomnialam ze wiekszosc tutaj to niespelnione Panie ktore pluja jadem na wszystkie mozliwe strony

Gość aleksandrala
„Wiesz co co do nospy to zdania są podzielone. Podobno gdy mamy dużo jej biorą w czasie ciąży to dzieci potem mają problemy z napięciem mięśniowym. Poczytaj o tym. Ja osobiście biorę buscopan, bo wg mojego ginekologa jest skuteczniejszy niż nospa no i ja przede wszystkim źle reaguje na nospe, jest mi niedobrze i wymiotuje. Podobno nie jest zalecana dla osób z niskim ciśnieniem, ale tak jak mówię ja to wiem od osób trzecich więc może skonsultuj się z lekarzem jak masz wątpliwości. Na pewno lepiej jest wyciszyć skurcze i bóle, niż nie brać tabletek bo coś tam. Buscopan na pewno jest bezpieczny i możesz go brać usmiech.gif moja gin, jak i lekarze w szpitalu klinicznym z 3 stopniem referencyjnosci twierdza ze lepiej jest wziąć odpowiednie leki niż nie brać nic i żeby w organizmie szalał stan zapalny czy inne dolegliwości. Ja nie brałam leków wziewnych na astmę bo się bałam o dziecko i co ? W 29t trafiłam do szpitala z takimi dusznościami ze masakra. Dostałam solidny ochrzan od lekarzy i teraz już grzecznie biorę to co muszę. Tak samo było jak chorowałam w grudniu w 24t. Dostałam antybiotyk, bo infekcja była groźniejsza dla nas niż branie leku. A Ty już jesteś w 2 trym, to też ma znaczenie.” —- dziekuj***ardzo, poslucham Ciebie i pojde do lekarza dopytac co i jak z ta nospa, skurczami i tym wszystkim co opisalam i zobaczymy jak moj organizm zareaguje :) nie ma co oszczedzac pieniazkow jesli chodzi o dzidziusia a chociaz jak pojde to bede spokojniejsza.

Gość gość
ulomny? i ty masz zostac matka? a po drugie pisze się tak zeby bylo czytelne dla drugiej osoby, tym bardziej jesli prosisz i porade. ignorantko

Miałam tak w 19 tyg. Lekarz kazał mi brać sporo magnezu i Wit D3+K2. Uspokoiło się.

Gość aleksandrala
„ulomny? i ty masz zostac matka? a po drugie pisze się tak zeby bylo czytelne dla drugiej osoby, tym bardziej jesli prosisz i porade. ignorantko” —- akurat nie Pani jest od oceniania kto ma zostac matka a kto nie. Jesli ktos nie ma do mnie szacunku to i ja go nie bede wykazywac i nie bede dawac sobie w kasze dmuchac bo jakis anonimowy random z internetu sie czepia. A Pani akurat jest ostatnia osoba ktora prosilabym o porade, spokojnie, juz moze Pani wyjsc jesli forma moich odpowiedzi nie odpowiada, nie zrobi mi to roznicy bo jeszcze niektorzy sa tu normalni ;)

Gość gość
O właśnie, magnez! Zapomniałam że też dobrze jest go brać jak są skurcze. Ja nie brałam bo żadnych skurczy nie mam, chyba że mam ale nawet o tym nie wiem, bo nie umiem tego wyczuc ;) a to już 34t, ja z kolei boje się że przenoszę sporo ciąże hehe

Gość gość
czepiasz to sie ty i na dodatek nie przyjmujesz slowa krytyki tylko od razu obraza plus obrazasz ludzi. Wyzywasz innych ulomnych a bedac w ciazy. to jaki ty bedziesz dawac dziecku przyklad? piszesz nieczytelnie, a siedzisz na forum internetowym. wiesz chociaz co to netykieta?

Gość aleksandrala
„czepiasz to sie ty i na dodatek nie przyjmujesz slowa krytyki tylko od razu obraza plus obrazasz ludzi. Wyzywasz innych ulomnych a bedac w ciazy. to jaki ty bedziesz dawac dziecku przyklad? piszesz nieczytelnie, a siedzisz na forum internetowym. wiesz chociaz co to netykieta?” —— bardzo przepraszam, ale to Pani zaczela wyzywac mnie od wariatek i ignorantek. Jesli oczekuje Pani szacunku to prosze szanowac innych. Jaki Pani daje przyklad swoim dzieciom o ile je Pani posiada? Nie wyzywam innych od ulomnych tylko taka jest prawda ze dopoki ktos nie jest ulomny (czyt.niepelnosprawny) wie ze nie kopiuje tylko cytuje i wie w jakim miejscu konczy sie cytowanie :)

Gość aleksandrala
„O właśnie, magnez! Zapomniałam że też dobrze jest go brać jak są skurcze. Ja nie brałam bo żadnych skurczy nie mam, chyba że mam ale nawet o tym nie wiem, bo nie umiem tego wyczuc oczko.gif a to już 34t, ja z kolei boje się że przenoszę sporo ciąże hehe” - dzieki bardzo, pozniej polece po magnez :) gratulacje!!

Gość gość
taka poprawna jestes to uzywaj jeszcze znakow przystankowych we wlasciwych miejscach, a ignorantka to nie wyzywanie, nie rozrozniasz slow?

Gość aleksandrala
„taka poprawna jestes to uzywaj jeszcze znakow przystankowych we wlasciwych miejscach, a ignorantka to nie wyzywanie, nie rozrozniasz slow?” —- a Pani niech uzywa polskich znakow to ja zaczne uzywac poprawnie znakow przystankowych :D jedynie Pani sie tu czepia ze pisze „nieczytelnie” i jak uslyszala Pani prawde to czepia sie nagle znakow, sprytne! Tylko tyle mialam do napisania, prosze isc wylewac swoje gorzkie zale w innym temacie :)

Gość gość
Aleksandra nie wdawaj się w dyskusję z trolami, szkoda Twoich nerwów. Ps. Ja również jestem Aleksandra (to ja gość od ciąży 34t) ;)

Gość aleksandrala
„Aleksandra nie wdawaj się w dyskusję z trolami, szkoda Twoich nerwów. Ps. Ja również jestem Aleksandra (to ja gość od ciąży 34t) oczko.gif „ —- wlasnie juz daje sobie spokoj bo jak widac nie da sie przetlumaczyc, one sa najmadrzejsze :D w sumie smutne ze dziewczyna w wieku 19 lat (ja) ma wiecej kultury i szacunku w sobie niz starsza osoba ktora powinna dawac przyklad :) milo mi cie poznac Olcia! Chlopczyk czy dziewczynka? Hihi

Gość gość
skoncz z ta pania nie osmieszaj sie. jak mozna do kogos na forum intwenetowym mowic na pani

Gość Cigość
Autorko jesi cos Cie niepokoi to udaj sie do lekarza. Pytanie czy któraś tak miała mija się z celem, bo jedna powie że tak i nic, a druga że tak i przez poroniła. I której uwierzysz? Lepiej rzecz która jest wg Ciebie anomalią konsultowac z kimś kto się na tym zna niż sugerować się ankietą "kto tak miał" Jeśi okaże się, że będziesz w tej pierwszej grupie szczęsliwców to ok stwierdzisz, że bezx sensu panikowałaś. Ale jesli w drugiej i stracisz ciążę (czego Ci nie zyczę) to do kogo będą pretensje - bo chybva nie do tych co powiedziay że u nich było ok.

Gość gość
U mnie chłopak będzie :) pierwszy w mojej rodzinie od 6 lat a u partnera w ogóle pierwszy wnuk ;) a Ty wiesz już kogo nosisz pod sercem ? My się dowiedzieliśmy w 13t ;) Ola.

Gość aleksandrala
„Autorko jesi cos Cie niepokoi to udaj sie do lekarza. Pytanie czy któraś tak miała mija się z celem, bo jedna powie że tak i nic, a druga że tak i przez poroniła. I której uwierzysz? Lepiej rzecz która jest wg Ciebie anomalią konsultowac z kimś kto się na tym zna niż sugerować się ankietą "kto tak miał" Jeśi okaże się, że będziesz w tej pierwszej grupie szczęsliwców to ok stwierdzisz, że bezx sensu panikowałaś. Ale jesli w drugiej i stracisz ciążę (czego Ci nie zyczę) to do kogo będą pretensje - bo chybva nie do tych co powiedziay że u nich było ok.” —- dzieki bardzo, tak jak napisalam wyzej - pojde do lekarza, dopytam, porozmawiam i nie bede szczedzic pieniazkow na zdrowiu dziecka i moim.