Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bejca jak przyciemnić drewno

Polecane posty

Gość gość

Witam. Zakupiłam biurko, które jest w kolorze dość sporo jasniejszym niż reszta mebli. Czytałam o bejcy, że można nią zmieniać kolor na ciemniejszy. Moje pytanie jest takie, czy takie biurko mogę zabejcować? Czy tylko bejcuje się jakieś konkretne drewno, nie wiem, polerowane wcześniej itp.

Gość gość
bejcować można drewno a twoje biurko pewnie nie jest drewniane tylko ma okleinę więc nie

Gość gość
Spoko, możesz. Oczysc papierem sciernym i bejcuj, a później lakierem na to jeżeli chcesz :)

Gość gość
przecież autorka nie odróżni drewna od okleiny :D

Gość gość
no właśnie. Dzięki. Chodziło mi czy z okleiną też tak można postąpić, bo w końcu to nie drewno.

Gość gość
A czy konieczne jest oczyszczenie papierem ściernym? Nie mogę tak po prostu zabejcować. Kurcze, boję się że nie wyjdzie i zostanę ze startą okleiną :/

Gość gość
Na stronie meblopol24.pl masz praktycznie wszystko co potrzebne do obróbki stolarskiej. Bardzo dobre kleje, super wydajne bejce w różnych wariantach kolorystycznych. Robię tu zakupy od paru miesięcy i wszystko jest okej, szybka dostawa, sympatyczny i konkretny kontakt na mailu.

Gość gość
No cześć. Bardzo fajny impregnat i bejcę do mebli kupowalem niedawno przez portal meblopol24.pl. Mają w zasadzie wszystko co związane z obróbką drewna, odnawianiem mebli, zabezpieczeniem drewna i tak dalej. Bardzo fajny wszechstronny, profesjonalny sklep.

Gość gość
No okleina to jednak trochę co innego niż drewno. W zasadzie można ją lakierować - i nie trzeba szorować papierem. Lakiery np. Vidaron maja kolory A to że okleina w zasadzie nic nie szkodzi - lakier tego też się będzie trzymać, niemniej trzeba oczyścić powierzchnię dokładnie.

Gość fernando

Najlepszy pomysł to poddać drewno stosownej obróbce. Często w tym celu zgłaszamy się do Mebel Art https://www.mebelart.com.pl/ , którzy zajmują się tym zadaniem niezwykle fachowo i solidnie. Oferowane przez nich usługi to definicja najwyższej jakości.