Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pozwolić 15 latce na tatuaż jeżeli odłożyła sama pieniądze

Polecane posty

Gość gość

I marzy od nim? Czy iść z nią? Chce zrobić sobie gustownego delfina na łopatce.

Gość gość
Absolutnie nie. Będzie miał a 18 lat to sobie zrobi. Bez zgody rodzica i tak jej nie zrobia. Poza tym jest młoda za rok dwa może żałować.

Gość gość
Nie. Niech poczeka pół roku, jak jej nie przejdzie, to wtedy. To jest taki wiek, że w jednym dniu podoba się jedno, a w drugim coś innego.

Gość gość
w żadnym normalnym studiu jej nie zrobią niczego zanim nie ukończy 16 lat

Gość gość
Nie, absolutnie. jak będzie miała osiemnaście lat wtedy niech sobie zrobi

Gość gość
gustownego delfina na łopatce uwielbiam te prowokacje:D

Gość staleciekawska
Córka ma dopiero 15 lat, dzisiaj zrobi sobie tatuaż,a po dwóch latach będzie chciała się go pozbyć. Zdajesz sobie sprawę, że taki tatuaż zostaje na zawsze? Pokazują programy w TV na ten temat,owszem Medycyna Estetyczna potrafi usunąć tatuaż,ale niestety pozostaje po nim nie tylko spory ślad,ale i blizna.Porozmawiaj z córką i wytłumacz jej, co taki tatuaż oznacza i że nie pozbędzie się go nigdy.

Gość gość
Nie zabraniaj jej niczego, tylko wskaż wszystkie konsekwencje wykonania zabiegu. Niech decyduje samodzielnie i odpowiada za swoje wybory. Nie jest już dzieciakiem, którego trzeba prowadzić za rączkę. Musi powoli przejmować odpowiedzialność za siebie.

Gość gość
Rozmowa kończy się wściekłymi wrzaskami i spazmami i szlochami z jej strony że ona chce i że myślała nad tym i nazywa nas hitlerami że jej nie pozwalamy...może niech ma nauczkę?

Gość gość
Na kolczyki różne ( byleby nie tunele ) bym się zgodziła. Bo zawsze można wyjąć. Na tatuaż nie. Moim zdaniem trzeba być dojrzalszym żeby bo zrobić. Bo to co się podoba w wieku lat 15, niekoniecznie może być dla niej ładne potem..No i na ramieniu zawsze to będzie widać.

Gość gość
Mój tata powodzial mi tak... Dobrze możesz zrobić ale pod jednym warunkiem. Wybierz wzór i miejsce gdzie go chcesz. Zrobimy go z henny... Będziemy go odmawiać cały czas przez rok. Jeśli po roku nie znudzi ci się możesz zrobić.

Gość gość
Pierwszy raz zgadzam się z tą trollką od tygrysów. :D

Gość gość
Tak, jezeli jej zrobi jakies studio to tak. Moja matka byla przeciw i ja tatuaz zrobilam po kryjomu w piwnicy. Spartolil tak ze masakra, poprawilam w studiu po skonczeniu 18 lat... Mialam 14 lat , czy zaluje? Nie! Ten wielki mit o zalowaniu , wymyslili ludzie ktorzy tatuazu nie maja. Skoro corka spytala Ciebie to najpewniej jest to przemyslana decyzja, z reszta na termin u mnie w miescie czeka sie3-6 mc. Umow sie, w razie czego odmowicie.

Gość gość
Ja zrobiłam sobie tatuaż w niewidocznym miejscu jak skończyłam 18 lat i teraz żałuję :( podoba mi się to co ktoś pisał z henna.

Gość gość
Widziałam konia na łopatce pewnej nastolatki tatuaż miał dopiero rok, ale wyglądał okropnie, gdyż w ciągu tego roku dziewczyna urosła i skóra się rozciągnęła. Może ten argument bardziej przemówi do wyobraźni nastolatki.

Gość gość
g****ażerii się teraz w d/up/ach poprzewracało, a mamuśki się zastanawiają jeszcze czy zrobić...

Gość gość
Żadne profesjonalne studio nie zrobi nastolatce tatuażu, nawet za zgodą rodzica!

Gość gość
Kumpel jej zrobi po pijaku profesjonalne tatu ewentualnie. Moja matka mi zabroniła, poczekałam do 18 i zrobiłam. tatuaz jej sie spodobał i kolejne sama z nią konsultowalam jesli chodzi o wzor, ale sama mi powiedziała- dorosła jestem, moja ciało, wiec decyduje, poki byłam gówniara uznała to po prostu za fanaberie i chwala jej za to, bo wzor, ktory chcialam zrobic za małolata bylby posmiechem dzisiaj :)

Gość gość
Moja córka ma prawie 16 lat i od roku też mówi o tatuażu. Nie zgodziłam się, poza henna, ale jej to nie interesuje. Powiedziałam, że jak będzie dorosła to podejmie decyzję.

Gość gość
nie wiem co maja w głowie matki godzące sie na tatuażu 15 latki, to chore

Gość gość
To głupi pomysł. Nie tylko jest to nielegalne i żaden profesjonalista się tego nietknie, pomysły które ma się w wieku 15 lat bywają głupie i skóra się jeszcze rozciągnie. Gdybym zrobiła sobie tatuaż który chciałam mieć w wieku 15 lat to teraz miałabym krzywy pentagram na nadgrastku

Gość gość
Ja bym pozwoliła. A jeśli po pół roku jej się znudzi, to będzie miała nauczkę, że pewne sprawy trzeba przemyśleć.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Ja sobie zrobiłam jak skończyłam 18 lat, wcześniej rodzice nie pozwalali i ... żałuję. teraz chciałabym się go pozbyć, niestety, to nie jest takie proste, świństwo nie daje się wywabić. Byłam głupia, że tak swoje piękne ciało zniszczyłam, żałuję, ale jest już za późno.

Gość gość
NIE, NIE, NIE - będzie dorosła niech sama podejmie decyzje czy się oszpecić chce

Gość gość
gość dziś - nie możesz tego przerobić jakoś?

Gość gość
gustownego delfina...

Gość gość
A jak powie ze zwoszczedzila kase i chce moec dziecko to zgodzisz sie zeby w ciążę zaszla?