Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kocham księdza

Polecane posty

Gość gość
Z reguły chętnie modlę się za księży, i nawet modlę się dużo ale za jednego z nich tak ciężko mi ta modlitwa przychodzi, że proszę sama o modlitwę.

Gość gość
Napisałem tu 2 razy, a widzę, że cała opowieść już powstała co niby napisałem.

Gość gość
Drogi Księże, nie wiem czy się ksiądz uchowa od czyśca za to rozdwojenie pomiędzy miłością Boga a miłością do kobiety. Nie ja jestem sędzią, ale wy wiecie, że od was Bóg będzie wymagał więcej, niż od zwykłych śmiertelników. Dobrze, że tu ksiądz jest, niech ksiądz nie odchodzi, ale się z nami modli.

Gość gość
W życiu nie ma przypadków, po coś tu ksiądz trafił...

Gość gość
18.27 a w których miejscach ksiądz pisał?

Gość gość
Tak, kocham księdza = mam obowiązek modlitwy za niego i analogicznie kocham kobietę = mam obowiązek modlitwy za nią x po coś Pan Bóg kojarzy ludzi ku sobie...

Gość gość
wątpię ,że to ksiądz o 18,27 to oni raczej są w kościele mają mszę

Gość gość
18.47 są tacy, którzy są rano

Gość gość
już wiem na str 1 a potem to już się wmieszali inni bohaterowie

Gość gość
Jest taka książka "Zakochana koloratka" kto czytał? i co wy na to?

Gość gość
Dobra, poddaję się. Niech to sądzi sam Pan Bóg. Ufam, że spotkacie się z Jego wielkim miłosierdziem. Niech tak będzie, tego wam życzę. Szczęść Boże!

Gość gość
U mnie jest o 17

Gość gość
18.27 proszę porozmawiaj z nami czuję, że tobie ciężko

Gość FTH
Witam z tej drugiej strony, 10 lat jak strzeliło... Ponad 10 jak tak, kocham. Więc rozumiem księdza, który kocha. I nie krytykuję. Wiem jakie to rozdarcie, jaki ból, ile się trzeba wycierpieć. Nawet jak się ułoży niby życie, a On nadal siedzi w sercu i w głowie. Ile ja się modliłam, ile ofiarowałam za to aby to poszło precz i co? i dalej się modlę, kolejny rok, nie idzie jednak precz.

Gość FTH
I też jest poza moim zasięgiem aktualnie od... wielu lat :(

Gość gość
FTH widocznie ten ksiądz potrzebuje tyle lat modlitwy

Gość gość
Księża nie potrafią kochać ani kobiety nie potrafią ich kochać... jedna i druga miłość jest w ogromnej mierze jest po prostu egocentryczna...a więc skazana na porażkę, i tak... E.

Gość gość
Słowo „egocentryzm” pochodzi z języka łacińskiego (łac. ego – ja, centrum – środek) i oznacza skłonność do umiejscawiania własnej osoby w centrum zainteresowania. Egocentryk myśli o sobie: "pępek świata”. To wokół niego powinno koncentrować się całe życie. Jest przekonany o swojej nieprzeciętnej wartości i znaczeniu, co daje mu niejako przyzwolenie do gorszego traktowania innych.

Gość gość
Nie jest mi ciężko i nie po to pozwoliłem sobie tutaj napisać, żeby się żalić.

Gość gość
te kobietki też prawie wszystkie egoistki zapatrzone w to, co się z nimi dzieje... a więc milość księdza i kobiety to pic na wodę, fotomontaż, tanie zauroczenie, nic więcej...

Gość gość
21.21 to jaki upatrujesz cel?

Gość gość
nie wiesz jaki? szuka tu jej

Gość gość
Egocentryzm - niedojrzałość emocjonalna Egocentryczne zachowania niejednokrotnie towarzyszą różnym zaburzeniom psychicznym, np. nerwicom. Chory żyje w przekonaniu, że cierpi wyjątkowo boleśnie, jak nikt inny. Egocentryków charakteryzuje postawa roszczeniowa wobec świata – „Wszystko mi się należy”. Egocentryk chce tylko brać, nic nie dając w zamian. Jest przewrażliwiony na swoim punkcie, może długo nosić w sobie urazy, które inni zadali mu nawet w sposób nieświadomy. Ponadto żyje w przekonaniu o swojej wyjątkowości i jest zadufany w sobie.

Gość gość
Egocentryk sądzi, że inni powinni zachowywać się i postrzegać rzeczywistość zgodnie z jego egocentrycznym mniemaniem. Jeżeli ktoś prezentuje stanowisko przeciwstawne do zaprezentowanego przez egocentryka, może liczyć się z drwiną, obrazami i kpinami z jego strony. Egocentryk bowiem wykazuje często sztywność poznawczą, nie zmienia swoich przekonań nawet pod wpływem niezaprzeczalnych argumentów. Egocentryzm łączy się z egoizmem, czyli tendencją do myślenia wyłącznie o własnych korzyściach, ignorując potrzeby innych, oraz z egotyzmem, czyli chęcią bycia w centrum zainteresowania, bezustannym zaabsorbowaniem swoją osobą przez siebie i innych ludzi. Egocentryk to także często megaloman o zbyt wysokim przekonaniu o sobie.

Gość gość
i co znalazla się zguba? ha, ha

Gość FTH
Nie powiedziałabym że nie umieją kochać, ani że kobiety nie potrafią ich kochać. Po co Bóg zsyła te uczucie? po co ktoś latami się próbuje tego pozbyć, wchodzi w inne związki, nawet sakramentalny, a wszystko i tak sprowadza się ku jednemu. Spowiadasz się w kółko z tego samego, bo to Ci ciąży, a z drugiej strony jest ... Jesteś nie fair wobec Boga więc się modlisz, za Niego, za siebie, z kolei Bóg nie zabierając Ci tego wszystkiego latami... Zawierzasz, ufasz, a i tak w cholerę jasną tęsknisz za ta osobą. Latami. I nie wydaje się to, przeszłam przez próby tłumaczenia sobie, że to zaćmienie umysłu może, nie... a w każdym mężczyźnie szuka się kogo? Jego. I to nie paranoja.

Gość gość
Nie sądzę, żeby tu zagladala. A poza tym, żeby z nią pogadać nie muszę jej tutaj szukać.