Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ruchy dziecka świadczą o temperamencie? Pytanie do mam więcej niż 1 dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w drugiej ciąży. 28tc. Córka rusza się BARDZO MOCNO, BARDZO CZESTO, właściwie non stop. Syn 4lata temu ruszał się w porównaniu do Niej bardzoooooooo słabo! Gdybym była w ciąży najpierw z Nią, a teraz z Nim NA PEWNO bym się o Niego martwila :P Dlaczego między tą ciążą, a poprzednią jest AŻ TAKA przepaść?! Czy to może świadczyć o temperamencie dziecka? Dodam, że syn nie jest wcale jakoś wybitnie grzeczny. Normalny chłopiec. Ani w jedną, ani w drugą stronę z zachowaniem ;)

Jestem mama 4 dzieci - nie nie swiadczy to o temperamencie dziecka po porodzie ani w pozniejszych latach :)

Gość gość
czemu o tempereamencie, rownie dobrze moze miec adhd albo autyzm albo inne zaburzenie psychoruchowe...albop bedzie bardzo ******iwa hihi

Gość gość
...a ja mam dwóch synów i faktycznie pierwszy w brzuchu bardzo delikatny i do dziś (9lat) grzeczny i ułożony. Młodszy już w brzuchu "dał mi popalić" i teraz (7lat) nadal tajfun, tancerz i wariat mały. Może to zbieg okoliczności, a może nie?!

Gość gość
Co prawda mam tylko syna. W brzuchu spokojny, a teraz to tajfun, ma 2 lata

Gość gość
Corka wierc***eta i tak jej zostało. Syn w brzuchu spokojniejszy, pierwsze miesiące jadł i spał. Teraz ma rok , śpi czasem pół godziny w ciągu dnia i też ciągle w ruchu. Ale na pewno jest łatwiejszy w obsłudze niż siostra jak była mała ( łatwiej go uśpić , nie krzyczy w wózku etc )

Gość gość
Dokładnie mam to samo i tez się nad tym zastanawiałam. A może to dlatego że to 2 ciąża? I przez to czujemy bardziej ruchy? Nie wiem

Gość gość
Jestem w 4 ciąży i nie ruchy świadczą o temperamencie dziecka.

Gość gość
Nie, moje dzieci mało się ruszaly w brzuchu, ale potem dały mi popalić :D

Gość gość
Tu autorka. Bardzo się cieszę, bo mała buszuje CAŁE NOCE. Oby więc nie przeniosło się to na życie po porodzie :)

Gość gość
Kochana, jeśli chodzi o pory snu i czuwania yto u nas się sprawdzało:-) mam troję dzieci. Córka była bardzo aktywna w brzuchu i taka jest do tej pory a chłopcy byli spokojni i tacy są.

Gość gość
Uuuuuu :P

Gość gość
U mnie się sprawdziło. Starszy non stop w ruchu, mało śpi i dużo się rusza. W brzuchu było podobnie. Młodszy był spokojniejszy w ciazy i jest teraz. Chłopcy 5 lat i rok.