Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samochód na gaz

Polecane posty

Gość gość

Czy to się jeszcze w ogóle opłaca? Ktoś może jeździ taki autem i może powiedzieć jakie są oszczędności? Rozważam założenie instalacji bo wczoraj słyszałam o kolejnych podwyżkach :(

Gość gość
Na gaz to sa zapalniczki i piecyki :P Co miesiąc ceny benzyny rosną i spadają w granicach ok. 60 groszy, wiec tej niby podwyżki nie odczujesz :)

Gość marekbe
No nie do końca się z tym zgodzę, mam w bmw instalację lpg (polska optima) od 2 lat, jeżdżę za grosze bez szczypania się a wiadomo że jak depnie to takie auto chla bez opamiętania, auto nie straciło na dynamice, a koszty eksploatacji to jedynie filtry za kilkadziesiąt złoty

Gość gosciegoscie
Zależy jakie auto chcesz wg gazować i jakie dystanse pokonujesz. W większości przypadków lpg się opłaca o czym nawet świadczy ilość aut w Polsce z lpg. U siebie jeżdżę na niedrogiej instalacji Zavoli. Montaż dużo mnie nie wyniósł a jeździ się mimo wszystko dużo taniej.

mam spore auto na gaz, płacę 60 zł za 400 km miałam małe auto na benzynę, płaciłam 120 zł za 400 km jakieś pytania?

Gość 7777Artur
Krótko i na temat. U mnie podobnie - spalanie na 100 km wychodzi mi ok 9l LPG czyli ok 18 zł. Przy benzynie było ok 7-8 l i to koszt ok 35-40 zł. Instalacja Kit Alba. Montaż zwrócił się po przejechaniu ok 20 tys.km wliczając wszystkie opłaty jak przegląd itp, teraz jeżdżę za połowę tego co wcześniej. Nie ma porównania. Dobra instalacja, dobrze zamontowana to tylko oszczędności.