Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gorączka u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój 3 miesieczny synek od dzisiaj zaczął gorączkowac ale jestem zdziwiona ponieważ nie jest on rozpalony a główka chłodna a termometr pokazuje 38 mierzyłam szklanym i elektrycznym termometrem. Dziecko się śmieje i gaworzy. Chyba 2 termometry nie mogą być zepsute? Czy któraś mama spotkała się z czymś takim u swojego dziecka. Dodam że synek ma tylko porządny katar byliśmy u lekarza we wtorek...

Gość gość
Mam roczniaka który często się przeziebia. Z mojego doświadczenia wynika ze jesli dziecko miało sobie jakąś tam infekcje z katarem a nagle temp pojawia się jak już wydaje się ze jest ( powinno ) być lepiej czyli po paru dniach to zawsze jest coś na rzeczy. U nas w takiej sytuacji to przeważnie uszy. A typowego bólu ucha jeszcze nie miał. zabierz dziecko do lekarza .

Gość gość
Słyszałaś o gorączce trzydniowej?może to być to, ale najpierw wyguglaj a potem może do lekarza

Gość gość
Uszy przy temperaturze 38?

Gość gość
Tez mam to samo mala ma 3 miesiace i bam . 38 stopni,*******awi sie , husta , gada po swojemu :/ .

Gość gość
Tylko nie daj sobie wcisnąć (u lekarza) żadnego antybiotyku!moja 6-miesięczna córka miała taką temperaturę i durna lekarka zaaplikowała jej domięśniowo Gentamecyne, MAŁO DZIECKO NIE UMARŁO!

Gość gość
Starszy syn jest chory więc wiadomo że się zaraził od niego ja też miałam katar... Ale dlaczego nie jest wogole rozpalony? Gdybym nie zmierzyła mu temperatury to nigdy bym nie powiedziała że ma gorączkę

Gość gość
U starszego syna jak dotkne jego skroni to wiem kiedy ma gorączkę bez termometru a u młodszego zaskoczenie

Gość gość
Ja z moim synem też mam podobnie. Gorączka 38 a gdybym nie zmierzyła to nawet bym nie wiedziała.

Gość gość
A u mojego odwrotnie. Ma 37.5 i gorący, a jak miał raz 38.5 to dosłownie jak mały piecyk.