Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobieta mnie bije

Polecane posty

Gość gość

Witam... mam pewien problem i liczę na szczere wsparcie a nie wysmiewanie, że nie mam jaj... jestem z moją partnerką już 9 lat, posiadamy dziecko 18 miesięczne... od dłuższego czasu moje zycie to koszmar. Moja partnerka wyzywa mnie bez powodu, mówi do mnie, że jestem szmatą, śmieciem, kur itd. Codziennie sprawdza mi telefon, teraz doszło do tego, że sprawdza mi maile. Nie mogę nigdzie wychodzić ze znajomymi, nie mogę rozmawiać z żadną kobietą ( w pracy / po pracy), bo od razu wymyśla sobie, że chce od niej odejść i że ta druga napewno ma złe zamiary. Po pracy mam jechać od razu do domu, bo być może po drodze gdzieś kogoś spotkam i będe chciał ją zdradzić. Wczoraj dzień kobiet, dostała piękny bukiet, prezent za 300 zł. Ja w podziękowaniu usłyszałem, że jestem szmaciarą i dostałem uderzenie w brzuch, a potem plucie na mnie w obecności dziecka. Oczywiście doszło do tego wyzywanie mojej mamy od najgorszych (mimo iż nie spotykają się i nie utrzymują kontaktu). Nie oddałem jej, bo nie chce być damskim bokserem, ale czy warto dalej tkwić w tym? Nie wiem czy nerwowo wytrzymam. Prosze o poradę co byście zrobili na moim miejscu...

Gość gość
Nie wiem czy jeszcze jesteś ale , to co mówisz mam nadzieję że nie jest prawdą ?

Gość gość
A jeśli jest to nic innego ci nie zostało jak ją zostawić albo odejść i zamieszkać sam i płacić alimenty toksyczną masz kobietę nie ma co

Gość gość
Rozumiem że nie uderzysz kobiety ale kurde trochę honoru jak podnosi na ciebie rękę to jej przyjeb w zęby ja nawet bym poszedł do więzienia żeby się ta kobieta oduczyła swoich nawyków

Gość gość
no niestety jest to prawdą. Ona jest w stanie nawet pisać do moich koleżanek z pracy żeby się odpier... bo ONA sobie nie życzy bym z nimi rozmawiał... No chcialbym odejść ale boję się, że zabroni mi widywać się z dzieckiem a mu będzie wmawiać dziwne rzeczy o mnie. Wczoraj siedziała z małym w kuchni i mu mówiła, że ojciec Cię nie kocha, żemasz beznadziejnego ojca itd.

Gość gość
a czy to jest normalne, że jesteś z kimś 9 lat i ta osoba żąda haseł do wszystkich kont, bilingów rozmów i ogólnie pełna inwigilacja? Ostatnio mi się oberwało, bo znalazła na moim koncie w gmailu że w "kręgu" mam 4 kobiety. kazała mi je usunąć i od razu akcja, że napewno z nimi pisałem... Słyszę ciągle, masz konto na fb i insta - oczywiście nie mogę mieć bo będe zdradzał, więc dla świętego spokoju nie mam tych kont. Ale ona wmaiwa, masz konto i koniec kropka, brak dyskusji. Oczywiście ja konta nie mogę mieć, ale ona już może, bo ona jest tą lepszą.

Gość gość
To nie jest normalne. Na Twoim miejscu chyba bym sie z nią rozstala. Pisze "chyba" bo mozna jeszcze sprobowac namowic ja na terapiè, ale watpie czy się zgodzi. Tacy ludzie sie nie zmieniaja. Jest niestabilna emocjonalnie i dla Twojego dobra i dobra waszego dziecka odeszlabym od niej i walczyla o wylaczne prawo do opieki nad dzieckiem bo strach z kims takim zostawiać dzieciaka. Jesli chcesz sie rozstac zbieraj dowody jej zachowania. Kup kamere inniech nagrywa awantury miedzy wami. Jesli jestes posiniaczony idz na obdukcję. Zachowuj smsy, psoby nekany przez nią tez niech zachowuja wiadomosci od niej bo to moze byc dowod na rozprawie. Jesli czegoa z tym nie zrobisz to ona zniszczy ci zycie. Jestem kobietą i nie wyobrazam sobie bicia ukochanej osoby.

Gość gość
Zanim cokolwiek zrobisz zbierz dowody-nagrania.

Gość gość
Jesteś drugą osobą, która mi mówi, że jest ona niestabilna emocjonalnie. Zapronowałem jej terapię, ale tu pojawił się też problem, bo ma być to albo facet psycholog, albo psycholożka jakaś w podeszłym wieku - bo wiadomo czemu. Anuż podczas terapii, zaproponowałaby indywidualne spotkania, to wg mojej partnerki coś by mogło się wydarzyć. Mógłbym zainstalować jakąś kamerę, ale jeżeli ona by ją odkryła, to nie wiem jakby się to mogło dla mnie skończyć. Kiedyś wydawało jej się, że z kimś pisze to mi auto porysowała kluczem. Wiem, ze to co piszę może wydawać się abstrakcyjne, że ktoś taki może po świecie chodzić a ze mnie taka ciapa, co nie umie sie obronic. Ale nie chce jej skrzywidzć, dlatego tak daję sobą pomiatać. Z jednej strony chciałbym odejść, z drugiej boję się, że stracę dziecko. No i moze kiedyś się ułoży.. wiem, chore to.

Gość gość
Na allegro są naprawdę male kamerki, ktore mozna ukryć. Zgrywaj z nich materiał na biezaco i chowaj poza domem.

Gość gość
No to stracisz dziecko ale tylko do momentu kiedy pójdziesz z tym do sądu. Na co czekasz? To sie nie zmieni chyba ze jej uświadomisz ze odchodzisz i niech sie dzieje co chce, wrzuć na luz bo jesteś po prostu zaszczuty .

Gość gość
Przecież to prowokacja wielokropkowej. Nie dajcie sie nabrać. Chociaz taki problem istnieje, to tu od razu widac, ze to baba pisze.

Gość gość
chciałbym by to była prowokacja. Ale niestety są to moje realia. Miałem dwie osoby, którym mogłem się wygadać. Miałem, bo moja partnerka już je odstraszyła na tyle, że dla swojego bezpieczeństwa osoby te postanowiły zakończyć naszą znajomosć. Wyrzuciła mnie ostatnio z domu na parę dni, bo sobie zaś wmówiła, że dziewczyna z którą rozmawiam, chce mnie jej zabrać. Mimo iż tylko rozmawialiśmy sporadycznie a po pracy wracałem od razu do domu. Wyrzuciła mnie z domu i zabroniła mi wydywać syna przez 3. Zero kontaktu, bo to ona jest matką,a ja jestem dnem i nie mam praw. I że jej rodzina ma takie kontakty, że zarząda alimentów 2 tyś i że mnie zniszczy. 15 miesięcy temu dowiedziałem się, że przez 2 lata regularnie sypiała z innym. I teraz boi się odwetu, w związku z tym wymyśla te fikcyjne rzeczy,

Gość gość
Zawsze trolico piszesz "chciałbym/chciałabym zeby to była prowokacja" hahaha

Gość gość
Za ten temat tez dostaniesz wp*****l :D

Gość gość
i to dziecko też nie jest twoje :P

Gość gość
Jak jesteś głupi i sobie pozwalasz to niech cię leje. Wstyd żeby facet był taką miauczącą pissdą i nie umiał porządku z durną baburą zrobić :o Biedne tylko to dziecko co musi patrzeć na dwójkę patoli i taki obraz rodziny wyniesie w świat :o

Gość gość
Autorze musisz być albo niezwykle piękny, ze ta twoja laska jest taka zazdrosna, albo ona jest zwyczajnie poy*****. Innej opcji nie ma...

Gość gość
To jest straszne . Ona jest chyba chora .

Gość gość
On chyba bardziej, uzależnił się od bicia

Gość gość
Weź bykowca i lej ją po nerach aż się uspokoi. Swoją drogą to masz niezłe kur/wisz/cze za żonkę!

Hm... taka chora zaborczość i zazdrość oznacza , że albo coś nie tak z hormonami czyli psychicznie, albo w przeszłości można doszukiwać się przyczyn. Może ma powody się bać? Może obracasz się za kobietami na ulicy...? Po porodzie czesto są duże zaburzenia hormonalne, ciężkie depresje, jakieś psychozy... To, że kobieta uderzy faceta w emocjach, to akurat w najlepszych małżeństwach z kilkudziesięcioletnim stażem się zdarza w kłótni. Nie jest to nienormalne. Ale nigdy nie widziałam aby facet oddał. Jak oddaje, to nie facet. Jeśli to trwa długo i jest aż tak nasilone, to lepiej już raczej nie będzie. Co do haseł, to nie rozumiem jak w małżeństwie można używac haseł... To oznacza chyba, że są jakieś tajemnice? To co to za małżeństwo i po co? Tego akurat nigdy nie zrozumiem jak między partnerami nie ma całkowitej otwartości i zaufania, a są jakieś chore gierki.

Gość gość
uciekaj z tego, zanim dojdzie do większej tragedii, bo w końcu jej oddasz... ona jest opętana

Akurat w to, że wina leży tylko po jej stronie, to nie uwierzę... Kryształowy na pewno nie jesteś. Gdzieś jest przyczyna. Więc weź z nią otwarcie pogadaj, zapewnij ją i przede wszystkim pokaż jej, bo same słowa mają nijaką wartość.

Gość gość
To, że kobieta uderzy faceta w emocjach, to akurat w najlepszych małżeństwach z kilkudziesięcioletnim stażem się zdarza w kłótni. Nie jest to nienormalne. x O k****, serio? Wzajemne bicie jest normalne? Musisz się wywodzić z niezłej patoli :o Jesteś taką samą psycholką jak baba autora

Gość gość
"jestem kobietą 32 dziś Akurat w to, że wina leży tylko po jej stronie, to nie uwierzę... Kryształowy na pewno nie jesteś. Gdzieś jest przyczyna. Więc weź z nią otwarcie pogadaj, zapewnij ją i przede wszystkim pokaż jej, bo same słowa mają nijaką wartość." X A ja jestem w stanie w to uwierzyc . Ona posuwa sie za daleko .

Gość gość
Nieoduczonym matołkiem to jesteś ty. Jak się ma problemy hormonalne z powodu których nie panuje się nad emocjami to się je LECZY!

Gość gość
Ludzie ich dziecko ma 18 miesiecy wiec hormony po ciazy i porodzie juz dawno powinny sie wyregulowac . Nie tlumaczcie zaburzen psychicznych hormonami .