Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie ze zabki tez beda zamkniete w niedziele

Polecane posty

Gość gość

Teraz trezeba bedzie sie pilniwac by w domu nic nie zabraklo. A nawet loda latem nie kupisz czy picia dziecku na spacerze.

Gość gość
No i dobrze . Mam nadzieje ze do końca roku będą wszystkie niedziele wolne od handlu .

Gość gość
Spokojnie długo to nie potrwa , na Węgrzech się totalnie z tego wycofują i z Niemiec stopniowo tez , u nas też nie wypali

Gość gość
no tragedia... :O

Gość gość
Nie tragedia bo w każdy mieście są bazary i ten zakaz ich nie dotyczy

Gość gość
Straszne. Nie daj boziu ci w domu w niedzielę zabraknie domestosa albo coca coli, to będzie tragedia. Może przeżyjecie jakimś cudem.

Gość gość
do 16"27 To idź do restauracji jak będziesz głodna. Nie wiem jak sobie radzisz w życiu, skoro zamknięta żabka w niedziele spędze ci sen z powiek. Życiowa łamaga.

Gość gość
Tragedia .....słyszałam że nie dość że będzie zamknięta Żabka to jeszcze i Biedronka i jakby tego było mało to jeszcze Dino na pocieszenie mogę dodać że są szanse ze będą otwarte Stokrotki.

Gość gość
U nas w Polsce chodzi o kościół i dlatego nie popuszczą . A na kazaniu ksiądz bedzie grzmił , że wróciły niewierne owieczki . Żałuj za grzechy - Panie nie jestem godzien itd.:)

Gość gość
Rzeczywiście w zlaicyzowanych Niemczech też chodzi o kościół. Nie wiem który, islamski, protestancki, katolicki?

Gość gość
Koło mnie żabka będzie czynna 10-14. Podobnie jak wszystkie osiedlowe spożywcze, alkoholowe, etc.

Gość gość
Bzdura:O U mnie są dwie żabki i już się pojawiły kartki od i do której pracują w niedziele. W jednej od 9 do 16 a w drugiej od 8 do 14. Monopolowy 24h u mnie będzie normalnie otwarty.

Gość gość
Ta ustawa tyczy się głównie marketów. Lokalne sklepiki mogą być otwarte- pod wArunkiem, że stanie właściciel. U mnie żabka czynna 10-16.

Gość gość
Żabki i fresh markety będą otwarte. Mówili dziś w radiu.

Gość gość
ja dziś gadałam z właścicielem o ile tak go można nazwać swojej osiedlowej żabki, w niedzielę normalnie będzie otwarte tyle, że od 8 do 23, z żoną będzie stał na zmianę. Sam mówił, że ten jeden dzień się poświęcą, a dochód będzie na pewno dobry i mu to na rękę:D Także nie każdy płacze z powodu tej ustawy.

Gość gość
u mnie juz wisi karteczka ze 11. 03 sklep nieczynny- chpodzi o zabke.Co dzis sie dzieje w sklepach to masakra. Kolejki na 20 m.

Gość gość
Kolejna głupota dobrej zmiany. Ja rozumiem - zalecenie czy mozliwosc zamykania sklepu w niedzielę, ale nie zakaz. Sa ludzie ( studenci,emeryci, ktorzy chetnie dorobliby. Lipny zakaz ktory prowadzi do tego ,ze sie go obchodzi w oszukanski czasem sposób,

i bardzo dobrze, że pis w tej kadencji jest taki bezczelnie w**********y. mam nadzieję, że przy następnych wyborach poleci jego głowa. tylko kurfa, tak realnie, kto zamiast nich?:( szkoda, że ten Kukiz taki się zrobił miałki.

Gość gość
Bo ludzie powariowali kiedyś niedziele było nieczynne a przez cały tydzień sklepy świeciły pustkami i ludzie żyli. Wydaje mi się ze co nie którzy to są uzależnieni od zakupów .Idzie wiosna w niedziele ma być całkiem fajnie można zrobić z dzieciakami jakiś wypad do lasu nad jezioro itp....dacie rade .A w razie "w "zawsze znajdzie się otwarty jakiś sklep osiedlowy

Gość gość
do autorki dziś w radio mówili że koniecznie trzeba iść w konserwy wszak 24 godz bez dostępu do półek sklepowych to dla niektórych tak jakby im komórki pozabierali

Gość gość
Skoro nie udało się podatkiem to zamknęli sklepy w pi*du.

Gość gość
Odwyk niedzielny dla pijakow siedzących pod zabkami.

Gość gość
gość dziś Ile razy takim tlukom jak ty mozna tlumaczyc , ze akurat spozywka to najmniejszy problem

Gość gość
Cukiernie, lodziarnie, kino i kawiarnie beda otwarte. Moze tam uda Ci sie kupic tego loda i picie dla dziecka jesli juz nie mozesz kupic zgrzewki wody w tygodniu

Gość gość
gość dziś A no tak, bo największe tłuki niedzieli bez ikei nie przeżyją :D

Gość gość
Jezu co ja zrobię masakra =( wszystkie zaniedbanematki polkinie beda mialy co zrez =(

Gość gość
Tylko taki tluk jak ty mysli ze chodzi o IKEA i jeszcze ze swojej glupoty sie cieszy , szok jakim trzeba byc debilem

Gość gość
Ja pracuję w galerii i BARDZO SIĘ CIESZĘ!! Skończą się wycieczki rodzinne po sklepach! Wchodzi taka rodzinka: mamusia, tatuś i dzieci. Dzieci robią co chcą, mamusia ogląda ciuszki, zostawiają między ubraniami kubki po coli z McDonald's :o opakowania po frytkach, nic nie kupują, bo są tylko na wycieczce więc jedyne co to zostawiają syffff. Nienawidzę niedziel. Największy ruch! Całe rodziny! Niestety większość rodzin żyje tak, że niedziela = galeria! Nie basen, spacer, las, jezioro czy cokolwiek tylko galeria handlowa! Żenada!

Gość gość
Po galeriach nie chodzę, więc to mi obojętne. Ale siedzę z dziećmi w domu i dorabiam sobie w spożywczym. Głównie w niedzielę, bo wtedy mąż mógł sie zająć dziećmi, dziadkowie podjechali , a ja mogłam podreperowac napięty budżet domowy. I teraz nie będę mogla, bo jeden z drugim zadecydował.

Gość gość
Nie basen, spacer, las, jezioro czy cokolwiek tylko galeria handlowa! Żenada! x Moze żenada, ale w Polsce jest nadal bida.. Ludzi nie stac, zeby na weekend wyskoczyc w góry, na kajaki, a b często tez do kina czy nawet na basen. Albo robia to b rzadko. Wiekszosc roku jest fatalna pogoda, wiec trudno sie dziwic, ze spacer po lesie czy obsranym przez psy parku nie jest specjalna atrakcją. A zakupy trzeba robic, wiec id na zakupy, a przy okazji pochodza po innych sklepach, obejrza, kupia lody... Teraz chyba pozostanie takim osobom siedzenie przed tv, jeszcze wieksza zenada