Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Co jeszcze dodać do diety dla alergika ?

Polecane posty

Gość gość

Wiek: 23 lata Waga: 57 kg Wzrost: 165 cm Cel: poprawa koncentracji Od miesiąca zaczęłam nową pracę. Ponieważ muszę dojeżdżać dbam o to aby nie jeść za wiele śmieciowych produktów. Mam pracę przy biurku, dosyć spokojną. Jestem też studentką w związku z czym szukam sposobów na pobudzenie naturalnej aktywności i koncentracji. Moje dania do pracy: ŚNIADANIE: 3 kromki z wędzonym łososiem (bardzo lubię rybki) OBIAD: ziemniaki + szpinak + surimi(paluszki krabowe) + fasolka szparagowa/brokuły/mix warzyw(zwykle odmrażam sobie warzywa przeznaczone na zupy) Na kolację coś przegryzę, ale są to na tyle zmienne produkty, że nie jestem w stanieczegoś "stałego" Będąc na mojej "diecie" przez miesiąc zauważyłam spadek wagi z 58 na 57 kg. Czego nie mogę jeść (jestem alergikiem): - orzechów wszelkiej maści - ziaren oraz chleba innego niż pszenny (wyjątkiem jest dodatek słonecznika oraz pestek dyni) -> jabłek -> marchewki (chociaż gotowane toleruję) -> banan ->kiwi *strzałeczka -> oznacza produkty, których nie mogę jeść tylko w pewnych sezonach w obawie o reakcję krzyżową. Poza nimi jestem bezpieczna. UWIELBIAM warzywa (szpinak, brukselka, brokuły, fasolka, groszek) i owoce(mandarynki, pomarańcze, ananas, truskawki, poziomki, porzeczki, borówki amerykańskie - potrafię zjeść po kilogramie dziennie na upartego... i nic poza tym), ryby i owoce morza, dania mączne (kluski, makarony itp). Nie przepadam za wszelkiej maśc***asztetami, duszonym mięsem, kurczakiem ... kiedyś nawet lubiłam, ale po pewnym czasie takie jedzenie sprawiało, że czułam się bardzo "ciężko"

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować