Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zalamana ze sklepy pozamkali

Polecane posty

Gość gość
gość dziś [09:47) Ale jak 3 niedziele w miesiącu spędzałyśmy w pracy to nie było Ci nas szkoda ? Wole pracować w sobotę do 23 ale mieć wszystkie niedziele wolne . Tak jak wcześniej nie chodziłam na wybory to za ta ustawę PIS ma mój głos.

Gość gość
Ja tez tez teraz oddam glos na PIS

Gość gość
gość dziś prace mozna zmienic , wiesz cos o tym ? nikt ciebie nie zmuszal do pracy w niedziele sa zawody gdzie niedziele sa wolne , a jak jestes nieukiem po szkole podstawowej i tylko na kasie mozesz pracowac , to juz twoja wina a nie ludzi ktorzy w niedziele chca robic zakupy

Gość gość
Jak się przyzwyczaicie to będziecie bogosławić dzień w którym podjęto decyzję o zamknięciu sklepów w niedziele.

Gość gość
gość dziś No widzisz ale to jednak Ciebie bolą wolne niedziele bez sklepów a mnie jako pracownika cieszą :) Nie szanujecie ludzi pracujących w handlu (których jest coraz mniej ) to macie wolne niedziele :) Pracy nie zmienię bo ją bardzo lubię . 90 % klientów jest spoko a 10 % to takie zgorzkniale ,nieszczęśliwe istotki jak .ty . Za to ze firmy nie szanują nowej ustawy związki zawodowe będę walczyć o wprowadzenie KAŻDEJ wolnej niedzieli juz w tym roku . Mam nadzieje ze im sie to uda :)

Gość gość
Dla mnie bez różnicy. Zakupy robię 1-2 razy w tygodniu. I rzadko jest to niedziela.. Jeśli chcą zarabiać mniej, to czemu nie?

Gość gość
Ja tam się przyzwyczajac nie będę, własnie wróciłam z Biedry na Centralnym z pełna siatą, trochę ludzi jest...ale to tylko pokazuje, gdzie mamy takie zakazy.

Gość gość
10:14, Piszesz, jakby tylko świetnie wykształceni, albo prezesi ( bo to rzadko idzie w parze ) mieli wolne weekendy. Zależy od zawodu. Ja, i nie tylko ja, pracuję w niedziele i święta za wolny dzień i nie skończyłam edukacji na podstawówce.

Gość Cooliberek
Gdzie wyczytałes że w niedzielę pracownicy wiecej zarabiają ?

Gość gość
Ale to nie o wolne niedziele chodzi. Przecież telewizor można kupić w sobotę, za tą samą cenę i ten sam model. To chodzi o stworzenie pewnego nawyku, jak nie wiesz, co ze sobą zrobić, to idziesz tam, gdzie coś można kupić, zjeść. Żebyś tylko nie poszła na spacer, czy zwyczajnie spotkać się z znajomymi w otwartej wtedy kawiarni. Ty masz być SAMA, kupować, lajkować, fejsbuczyć. Nie można cię zostawić samej w niedzielę, bo spotkasz się z przyjaciółmi, odkryjesz uczucia, uciekniesz spod kontroli, ZACZNIESZ MYŚLEĆ i zrobi się katastrofa.

Gość gość
cukiernie, kawiarnie i restauracje dzialają i jedzenie na dworcu VVVV takie jedzenie to ni jedzenie tylko chłam do zapchania brzucha, a w dobrej restauracji to za obiad min 100 zł trzeba zapłacić. Niektórzy żyją za tyle kilka dni

Gość gość
Żabka jest otwarta, sklepy na stacji benzynowej, sklepy na terenie szpitala, tanie alkohole, o co tyle płaczu? Sklep spożywczy na osiedlu. Może być sklep otwarty jeśli obsługuje klientów właściciel, pracownicy muszą mieć wolne. Zażalenia i pretensje zgłaszajcie do "Solidarności", biuro regionalne, bo ten zakaz handlu i kilka innych głupot to ich pomysł ☺

Gość gość
Jestem w szoku ile w ludziach jest nienawiści , złości z powodu zamknięcia sklepów na jeden dzień w tygodniu.

Gość gość
Polacy muszą czymś żyć , znależc sobie jakiegoś wroga i do ataku , zawsze w tym byliśmy najlepsi .Wyobrazcie sobie ,że w Kanadzie Polacy mieli najgorsza opinię .Np Wietnamczycy pomagali sobie wzajemnie, ściągali pózniej do siebie innych .A Polak egoista , oby tylko jemu było najlepiej i jeszcze szkodził rodakom na obczyżnie.

Gość gość
Poza tym debilne tłumaczenie, że pracownik handlu chce spędzać czas z rodziną. Służby ratunkowe to inna bajka, ale po co czynny w niedzielę fryzjer w galerii, kasa w ZOO, jakieś kebaby i Sfinksy w galerii? Oni rodzin nie mają i nie chcą z nimi być? Solidarność nawywijała jak zawsze, nic dobrego nie wymyślili. Nikt w kościele cały dzień nie siedzi, więc hejty na kościół bez sensu. Jak ktoś chciał to szedł sobie rano na msze, a potem łaził po galeriach i marketach, czy gdzie tam chciał

Gość gość
A ja jestem w szoku ograniczenia umysłowego ludzi. Przecież każdy ma wolną wolę i nie musi chodzić do galerii w niedziele. Tak samo ludzie którzy pracują na kasach mogą sobie poszukac pracy gdzie indziej. Zakazy sa dla debili, nie ma nic gorszego niz narzucanie określonych zachowań innym. Narzucanie innym że maja nie chodzić po zakupy tylko spędzać czas z rodziną to jakies dno! Każdy niech sobie decyduje o swoim życiu jak chce, w koncu żyjemy w wolnym kraju. Jeszcze... Ja w niedzielę zakupów nie robiłam, ale czasem sie zdarzyło ze zachciało mi się jakiegoś owoca czy sok mi sie skończył ale nie zastanawiałam się czy mogę iść do sklepu wtedy czy nie tylko po prostu szłam i kupowałam. Nie mam samochodu i nie robię zapasów. Teraz mam narzucone, że musze się zaopatrzyć na wypadek gdyby mi sie skończył sok albo owoce a będę miała zgagę i będe sie meczyć ze zgagą bo nic innego mi nie pomoże

Gość gość ofiara edukacji
to jest zjawisko socjologiczne, zabrano części społeczeństwa sposób na spędzenie niedziel w galeriach i marketach. Dlatego tyle hałasu. Na pewno na tym zyskali pracownicy tych miejsc w galerii, gdzie nie było klientów w niedzielę. Nikt nie kupował w biurach podrózy w niedzielę, rzadko u operatora komórek, albo w salonach tych różnych telewizji, po co pracownicy tam pierdzieli w stołki w niedzielę? Podobnie optyk albo Tauron w galeriach

Gość gość
gość dziś absolutnie nie mialam na celu urazic ciebie , bardziej chodzilo mi o to, ze skoro nie chce siedziec w sklepie w niedziele, to chociaz niech zrobi kurs na sekretarke i bedzie pracowac od pon do piatku ludzie wyksztalceni a pracujacy w swoim zawodzie w niedziele jakos nie krzycza i nie placza za tymi niedzielami uczysz sie na lekarza to liczysz sie z tym ze bedziesz pracowac w niedziele ksztalcisz sie na polota czy stewarda liczysz sie z tym ze bediesz pracowac w niedziele chcesz byc zawodowym kierowca liczysz sie z tym ze bedziesz pracowac w niedziele kochasz gotowac i ksztalcisz sie w tym zawodzie to liczysz sie z tym ze bedziesz pracowac w niedziele itd itp tak naprawde to w wiekszosci zawodow pracuje sie w niedziele ( maszynista, klawisz w wiezieniu , policjant ) a tutaj krzyk o biedne kasjerki nie rozumiem , staraly sie o prace w markecie czy w sklepie w galerii handlowej i sa zdziwione ze pracowaly w niedziele ??

Gość gość
Ale za to teraz wszyscy mogą nie chodzić do kościoła. :) Kiedyś po mszy jechaliśmy do marketu czy galerii i kupowaliśmy sobie, co nam potrzebne, a teraz nie mając w perspektywie zakupów to i na samą mszę nie chce się wyłazić z domu. Jak na razie, to od rana siedzimy przy komputerach, a dzieciaki przed telewizorem, bo jak nie mamy motywacji do wyjścia to i dzieciaki też w domu siedzą.

Gość gość
a co ze studentami pracującymi w weekendy aby mieć na życie, pisowce dadzą im teraz za to 500+

Gość gość
To se zamow pizze

Gość gość
Dobra pizza to 150 zł nie zamówienie bo mnie nie stać

Gość gość
gość dziś a co ze studentami pracującymi w weekendy aby mieć na życie, pisowce dadzą im teraz za to 500+ FF to już było :O w telewizji mówili ze studenci mogą pracowac na stacjach benzynowych lub w restauracjach :O Ciekawe dlaczego kasjerzy jak im nie odpowiada praca w niedziele nie moga pracować na przykład w urzędach

Gość gość
do gość dziś - po pierwsze, nie wszyscy studenci się "zmieszczą" na stacjach benzynowych czy restauracjach, po drugie, przecież jak komuś praca w niedzielę nie odpowiadała to tak samo jak studenci mogą pracować gdzie indziej to samo i ci pracownicy mogli nie pracować w niedzielę, mogli zmienić pracę

Gość gość
w 5. krajach Unii jest wolne... a u reszty są otwarte... skoro idziemy za niemcami to kiedy: dozwolona aborcja, związki homo, podatek kościelny, itd.? coś cicho a tak na marginesie gdy będziemy mieli niemieckie pkb możemy zamykać sklepy nawet w piątek i sobotę.

Gość gość
Polak zawsze bedzie mial problem i nikt mu nie dogodzi.Otwarte zle, zamkniete zle W innych krajach ludzie tez pracuja i od dawna sklepy sa nieczynne w niedziele i nikt z glodu nie umarl. I nikt nie jeczy , bo mi sie zachce owoca czy soku , no i co ja biedna zrobie.

Gość gość
W laickiej Francji sklepy pozamykane a ludzie jeszcze z glodu nie umarli. Posiadam lodowke z zamrazalka i szafki w kuchni, ktore sluza do przechowywania zywnosci, ktora moge kupic przez 6 dni w tygodniu.

Gość gość
swiadectwo polaka ktury umarł i zmartwychstał bo sie modlili za niego ludzie po zmartwychwstaniu dziękował ludziom którzy sie modlili za niego wiedział kto gdzie i jak kto sie modlił za niego i jezdzil po całej polsce bo wiedział gdzie kto mieszkał nawet ateisci sie za niego modlli kumple https://krakow.tvp.pl/27736574/sila-modlitwy

Gość gość
będziesz szczuplejsza zawsze można znaleźć superlatywy jakiejś sytuacji :-) A po za tym ja byłam wczoraj na zakupach w markecie kupiłam 10 dg wędliny włoszczyznę kawałek mięsa i wodę A jak patrzyłam jak ludzie wydzierają towary jak by miał być koniec świata to się przeraziłam Moja znajoma pracowała wczoraj do 23 30 i dziś dopiero teraz mi odpisała że żyje ale nie chce nikogo widzieć na oczy :-( tak ŻE świat oszalał a ludzie to zapasione lochy co tylko żreć i żreć fuj