Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W PRL zylo sie wolniej, zgadzacie sie z tym stwierdzeniem?

Polecane posty

Gość gość

W PRL zylo sie wolniej, zgadzacie sie z tym stwierdzeniem?

Gość gość
dużo się piło, mało pracowało, większość osób piło na codzień po zakładach o czym teraz się zbytnio nie mówi. Prl był dobry dla alkoholików, to wtedy przeciętny facet był alkoholikiem, a zarazem tzw normalnym człowiekiem.

Gość gość
Ludzie sie odwiedzali porozmawiać wypić kawę . A dzisiaj jesli widzisz kogoś z rodziny albo znajomych przez judasza za drzwiami to przychodzą tylko dwie myśli albo coś sie stało albo chcą coś ode mnie .

Gość gość
Czesc . Czesć . Spiesze sie . Kiedyś pogadamy juź jestem spóźniony.

Gość gość
może na wsiach, sklepy monopolowe czynne od 13. To teraz jak ide do pracy na 8 widzę meneli i dresiarzy juz rano z puszkami w łapie.

tak tak. Szczególnie jak się od takiego pegerusa-pijaka-zomola pałą po plecach dostało. Znam to.

Gość gość
Na pytanie jak leci. Odpowiadają : 2900 brutto + premia i delegacja.

Gość gość
jak normalnie piłeś do od milicjanta nie dostałeś pałą. Co innego jak leżałeś gdzieś na chodniku, ale jak normalnie ktoś pił w domu czy w pracy to nic nie było. Specjalnie kryć się z tym nie trzeba było, raczej za to nie zwalniali, jak robota była zrobiona.

Gość gość
Zwykły pener był zza głupi żeby być zomowcem

Gość gość
Proszę żeby wypowiadali sie tylko ludzie z 1965 roku. I starsi . T a k zwanym historykom dziękujemy.

Gość gość
Współczesni młodzi ludzie gdyby znaleźli sie nagle w PRLu czuliby sie zagubieni. Tak samo ja czuje sie w tej chwili zagubiony . Odnajduje sie od 1989 roku i przez 29 lat nie moge się przyzwyczaić do tego systemu . Jak moźe na przykład ktoś być posiadaczem zgodnie z prawem . Jak można być spekulantem zgodnie z prawem . Jak moźe jeden od drugiego mieć taką róźnice w zarobkach legalnie . Jak można płacić za leczenie i szpital i lekarstwa jeśli kiedys były za darmo . Pociągami jeździłem teź za darmo . Szkoda w ogóle piertolić na ten temat . Brud smród i ubóstwo . Demokracja śmietnikowa .

Gość gość
A mnie za prl w*****alo ze jak ludzie bezmyslnie pracowali, wiec bylo strat niz pozytku. Ja bylem nauczony gospodarskiego podejscia do pracy i wszystkiego w zasadzie. Dobrze ze jak nastala demokracja to Ci bardziej pracowici mogli pracowac madrze a ci inni zostali biedni.

Gość gość
Stare przysłowie:kto w pegeerze pracuje i wszystko ukradnie temu się żyje ładnie. To oddaje cały obraz tamtych lat i niech nikt nie chwali tych złodziejskich czasów.