Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nauczycielką i przeraża mnie tępota i brak wychowania

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej, pracuje z dziećmi w różnym wieku, od 6 do 18 lat, i przeraża mnie, co będzie z ludzkością. Wszystko trzeba rozdrobnić na najmniejsze czynniki, na najmniejsze kroki, nie sposób wymagać połączenia faktów, czy zastosowania wiedzy w praktyce. Co tu widzisz? Stół. To stół bardziej pasuje do krzesła czy do ryby? Do krzesla. To trzeba połączyć to z ryba czy krzeslem? Z krzeslem. To polacz z krzeslem. Nie z ryba! Z krzeslem. Im więcej dziecko gra na komputerze i im więcej czasu spędza w necie, tym większe problemy z myśleniem, pamięcią, koncentracją. Oprócz tego wychowanie... zero szacunku dla dorosłych, nauczyć mówić dzień dobry to nieraz rok pracy, użerania się.. i ten roszczeniowy ton u wielu z nich, sami zachowuja się bez granic, a mają wielkie wymagania... przeraża mnie, ludzkość zamieni się znów w dzicz.

Gość gość
Nauczycielka a siedzi na kafeteriii ? Troche obciach

Gość gość
W niedzielę szkoła zamknięta.

Gość gość
Aktorzy, dziennikarze, szolmeni:p lekarze, prawnicy siedzą, im nie obciach? Tylko nauczycielom?

Gość gość
Obciach jak cholera

Gość gość
Wszystkim obciach

Gość gość
A ty kim jesteś, że nie obciach? Śmieciarzem?

Gość gość
Tak dla mnie nie jest obciach bo jestem byle kim

Gość gość
pewnie były szczepione, to ogłupia :P

Gość gość
gość dziś Nauczycielka a siedzi na kafeteriii ? Troche obciach xx Dla wykształconej, inteligentnej osoby żadna ujma, za to zaszczyt dla plebsu.

Gość gość
to nie wina komputerów tylko rodziców, którzy zastępują swoje obowiązki komputerem, kiedyś dzieci uczyły się siebie nawzajem, teraz są bardziej odosobnione

Gość gość
To wstyd ; staram sie by nikt sie nie dowiedział ze tutaj bywam

Gość gość
Przeciez kafeteria to spęd psychicznie chorych . Tych ktorych nie stac na leki i przyjaciol .

Gość gość
16:30 dokładnie tak

Gość gość
W całości popieram wypowiedź autorki i również jestem przerażona brakiem radzenia sobie młodych w obecnych czasach. Wystarczy poczytać tutaj na kafeterii , czego dotyczą zakładane przez nich tematy. I oczywiście postawa roszczeniowa np bo ona jest w ciąży i nikt jej nie ustąpił miejsca w tramwaju a sama parę lat wcześniej tego miejsca nie ustąpiła starszej czy ciężarnej osobie .

Gość gość
16:30 prawda

Gość gość
Dzieci nie potrafią się same spakować do szkoły. Kiedy nie mają potrzebnego zeszytu, stale słyszę historie typu "bo mama nie spakowała " "bo mama nie mogła znaleźć" "bo babcia zgubiła" . Nigdy nie widzą winy w sobie, nie potrafią zrobić nic same z siebie bez rozkazu. Są jak bezrozumne maszyny.

Gość gość
I pozniej na takich wyrastają nieudaczników a wy nauczycielki powinnyscie im mowic ze to one same sa odpowiedzialne za to by miec zeszyty w torbie , nie mama ani babcia, doaczego im nie tłumaczycie

Gość gość
Ja tłumaczę :) problem kolejny to to, że oni nic nie pamiętają albo mają o sobie wielkie mniemanie, żadnych kompleksów czy pokory. Więc dalej tornister pakuje mamusia.

Gość gość
A co a nauczycielki lepsze ? Kiedys to byli fajni nauczyciele Jakich wychowacie takich macie , dziecko jest tyle samo w szkole co w domu i dlatego nauczyciel gdy widzi taka patologie to powinien angazowac sie a nie biadolić na forum . Wytłumacz małemu porzadnie czyim obiwiazkiem jest pakowanie zeszytow

Gość gość
@ 17:07 Dokładnie. Ktoś to wszystko powinien dzieciom tłumaczyć. A nie że nauczyciele wylewają żale na Kafeterii. Jak nie potrafią się zajmować dziećmi, to niech zmienią zawód.

Gość gość
Wez mu kijem po łapach to maka menda sie nauczy albo za ucho. Dlaczego kiedys rzadko taki element byl, jeden na klase albo wcale a teraz

Gość gość
17:11 :)

Gość gość
Nie pamietam by za moich czasów cos takiego bylo. Jesli juz to dziecko mowilo zapomniałem

Gość gość
Nauczycielko naucz mnie jak wydymać nauczycielke w dużą przerwe w kiblu szkolnym tak zeby nikt niewiedział:-P

Gość gość
Bez karcenia bydła nie wychowasz

Gość gość
17:17 drugi post - dowod na to co wyrasta z patologii

Gość gość
dymanie nauczycielek zarezerwowane dla woźnych wy to uczniaki możecie podymać ale w polu :D

Gość gość
Nauczyciel moglby lepiej wychować niz rodzic ale nie ma przyzwolenia na karcenie , kilka razy taki delikwent by batem dostal to by chodzil jak zegarek