Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nauczycielką i przeraża mnie tępota i brak wychowania

Polecane posty

Gość gość
obecna generacja dzieci to w większości stada przygłupów, ale władza takich chce, bo tępym bydłem łatwo manipulować i sterować

Gość gość
Nie może być tak, że nauczycielka drze się na dziecko bo nie wzięło zeszytu. A na hooj mu tu ? Jak się chodzi do pracy w biurze, to nikt ci nie karze nosić ze sobą zeszytów, tylko wszystko masz w biurze. Przychodzisz, wstawiasz wodę na herbatę albo kawę, odpalasz komputer i siedzisz. A tymczasem w szkole awantura bo nie ma zeszytu. Takie rzeczy powinna zapewniać na miejscu szkoła, a nie że dzieci chodzą obładowane jak pick-up'y terrorystów z Państwa Islamskiego. A potem zdziwienie że dzieci chorują psychiczne, na nerwicę lub depresję. I wzywa się rodziców "żeby coś z tym zrobili" (czytaj: oddali dziecko do szkoły specjalnej).

Gość gość
Moze ci uczniowie nieudacznicy beda nauczycielami, bo kim sa nauczyciele? To sa nieudacznicy zyciowi ktorym sie w zyciu nie powiodlo. Ja mam 30 lat i pamiętam jak moja mama i babcia narzekaly na owczesne pokolenie co z niego wyrosnie itp a za ich czasow to bylo tal super pieknie, dzis nasze pokolenie tak samo mowi o przyszłym pokoleniu. Bleee. Takie gadanie swiadczy o tym ze ktośjuz dziadzieje. A praeda jest taka ze dzieci sa madrzejsze od nas, kazde pokolenie jest coraz lepsze, maja lepszy dotep do wiedzy, edukacji , sa obeznane z technologia, jest coraz lepiej i bedzie i nic tego nie zmieni.

Gość gość
Mi by wystarczyła krotka przerwa ;) Teraz nauczycielki dupki podkreślają , kiedys byly skromne

Gość gość
Mam 23 lata jestem po studiach, skończyłam inżynierię elektryczną. Niestety podczas edukacji nie spotkałam nauczyciela/ki, aż do studiów który był w stanie intelektualnie mnie rozwinąć. Wiedzę wyciągnelam głownie z książek a potem tez internetu. Niestety taka prawda, że w wielu przypadkach nauczyciele to skupieni na sobie ludzie przekonani o swojej świetnośći. Dzieciom z ponad przeciętną inteligencją nie są w stanie pomóc bo ich to przerasta. Z kolei jeśli dziecko ma problemy w nauce to zamiast pomóc to jest to wina dziecka bądż rodziców. Studiowałam w Anglii i musze powiedzieć ze podejście nauczycieli na uczelni w porównaniu do tego moich wczesniejszych bylo nieporównywalne. Niestety taka prawda, ale nasz system eduakcji nie jest najlepszy również z powodu nauczycieli. Jeśli dziecko w wieku 15 lat nie umie logicznie myśleć to problemu szukałabym w szkole i byłych nauczycielach, a nie rodzicach. W obecnym systemie jest tak, że jak rodzic nie nauczy to nikt nie nauczy, a nauczyciel tylko wymaga. Mam nadzieje , że w przypadku autorki tak nie jest i naprawde chce dzieci czegoś nauczyć.

Gość gość
17:10 mogę wytłumaczyć, ale obawiam się że zapamięta to jedynie gdy dostanie linijką po łapach.

Gość gość
a po co bić ludzi? życie będzie ich biło :D

Gość gość
17:11 jestem z kilkunastoma dziećmi na raz 45- 90 minut w ciągu tygodnia. A ile czasu ty z nim jesteś, rodzicu?

Gość gość
Ni drzec sie nie powinna ale kijem zasunąć wskazane. Taki kij lepszy niz krzyk i szybciej z patologii zrobisz czlowieka.

Gość gość
Nie twój interes twoim obowiązkiem jest te 45 minut wykorzystać jak najlepiej dla dziecka :D

Gość gość
Kto uczy ten sam nie umie, bo tak to by robił co umie a nie uczył tego, proste.

Gość gość
17:23 ciekawa czy jestes taka madra w praktyce jak w tym co piszesz .

Gość gość
Trzy siarczyste machy i delikwent chodzi i pracuje jak mrówka bez marudzenia , po jakims czasie poprawić i wyrasta super koleś

Gość gość
Dla którego? Twojego? Z chęcią , ale nie zdradzę metod.

Gość hoojowa generacja bezmózgów
dzieci trzeba lać batem jak kiedyś, ale teraz bezstresowe wychowanie, brak dyscypliny i jest to gòwno co jest, będzie masowe ćpanie, depresje i samobójstwa, bo nie dostali tego co chcą, makabra. A co do dostępu do informacji, TAK jest dostęp, ale trzeba to jeszcze umieć używać a nie łapać pokemony.

Gość gość
17:23 sa trzy posty, mi chodzi o ten dlugi post

Gość gość
pewnie sama w jape dostawała a teraz te 45 minut traktuje jako rewanż i to jest nauczanie hahha

Gość gość
Oczywiście wszyscy co nie są nauczycielami, wiedzą najlepiej jak być dobrym nauczycielem :)

Gość gość
hoojowa generacja bezmózgów dziś Prawda

Gość gość
Gdzie kiedys byly masowe depresje ? Samobójstwa ?

Gość gość
Bo do nauki trzeba zachęcać od prostych rzeczy tego nie uczą nauczycieli tylko wrzucą wszystkich do jednej klasy i o to jest nauczanie, śmiech na sali .

Gość gość
Czy jestem taka mądra? Nie wiem. Nie jestem nauczycielka. Za mało płacą nauczycielom. To tez jest problem jaka osoba z pasją i która ma głowe na karku i cokolwiek ogarnia zdecyduje sie być nuaczycielem np. matematyki. Niestety taka jest prawda, że nikt naprawdę inteligentny nie pójdzie za tyle pracować. Rozwiązaniem nie jest podniesienie wynagrodzeń obecnym nauczycielom gdyz niestety wątpie żeby ich podejscie sie zmieniło. Jesli chodzi o autorkę to myslalam najpierw, że to prowokacja. Niestety teraz wydaje mi się ze mogą to byc prawdziwe wpowiedzi nauczycieleki gdyż niestety niektórzy prezentują tak niski poziom. Szkoda, bo dzieci sa naprawdę inteleignte i chcą się uczyc. Studiowałam w Anglii na jednym z uniwersytetów w Russel group i po raz pierwszy podczas studiów nauczyciele traktowali mnie jak osobę, a nie jak kogoś kogo trzeba upokorzyć.

Gość gość
Jak wiadomo nauczyciele zawsze mają racje. Jeszcze w podstawówce mogą udawać geniuszy, ale w liceum często są słabsi intelektualnie od uczniów więc muszą się uciekac do metod takich jak zastraszanie żeby miec jakikolwiek szacunek. Jednak jak wiadomo oni wiedzą najlepiej, a ucziowie w systemie lub rodzice nie mają racji.

Gość gość
Ile razy jeszcze napiszesz ze studiowalas w Anglii a to u nas gorzej ?

Gość gość
Tak czy inaczej, obowiązkowa jest tylko 8-letnia podstawówka. Jeżeli nauczyciele będą zrażać dzieci do edukacji, takimi różnymi awanturami o brakujący zeszyt, to w wieku 15 lat dzieci będą kończyć edukację. Szans na pracę oczywiście żadnych. Te wszystkie dzieci zaraz po ukończeniu 18 lat staną się klientami pomocy społecznej oraz lokatorami schronisk dla bezdomnych.

Gość gość
Zastanawia mnie czy są jeszcze jacyś nauczyciele którzy chcą uczyć i nie są rozgoryczeni swoim życiem. Przez co wyżywają sie potem na dzieciach wmawiając im że są głupie

Gość gość
Mialam nauczyciela od matematyki , ktory mial swoj sprytny jeden sposob , podchodził i wykrecal ucho , wszyscy chodzili jak zegarek , ja tez mialam wykręcone ucho. Nie krzyczal nie biadolił

Gość gość
Jako mama jestem zażenowana wypowiedziami tej pani "nauczycielki" w obcenym systemie jest tak, jak sama dziecka nie naucze to nie będzie umiało. Jak nie będzie umiało to pani wezwie rodzica żeby zapytać co jest z dzieckiem nie tak. Jak dziecko jest lepsze niż reszta rówieśnikow to też nie dobrze, bo może obnazyć fakt, że nauczyciel nie umie lub utrudnia lekcje. Nauczyciel jest tylko od wymagania i pouczania, taka smutna prawda o naszym systemie edukacji

Gość gość
Dajcie spokoj z naszymi nauczycielami są tak znerwicowani szczególnie w młodszych klasach .Róznicę można poczuć na studiach , gdzie naprawdę są mądrzy wykładowcy , a nie nauczycielki , które biły by po łapach .To nie te czasy , tym bardziej , że takie zachowanie jest niedopuszczalne .Ciekawy i mądry nauczyciel potrafi pociągnąć klase do swojego przedmiotu.Tylko komu teraz chce się wysilać w niższych klasach za marne pieniądze.Lepiej zgonić na rodziców winę , lub na dzieci

Gość gość
Bo nauczyciel to nie zawód to pasja do nauczania i brakuje tego ujemnym ludziom którzy nauczają ale jak nie nauczyć nic nawet tych którzy chcą się czegoś nauczyć.