Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymieńcie kraje w których obywatele muszą

Polecane posty

Gość gość

wyjechać za granicę , by lepiej żyć .Podaję pierwsze - Polska ,Ukraina .Dalej proszę

Gość gość
Cały były blok wschodni, Afryka, Azja, Ameryka Południowa, Grecja, Hiszpania...

Gość gość
Syria na przykład ale tam to przed wojną uciekają

Gość gość
Z Anglii wyjeżdżają ? przecież u nich tak dobrze jest

domy sa bardzo drogie, normalny dom, gdzie mozna na poziomie zyc do starosci zaczyna sie od 400.000f, za ta cene mozna mieć luksusowego bentleya i sredniej klasy mercedesa i cos jeszcze. W innych krajach za 400.000f mozna kupic dom i ziemię.

Gość gość
za 100 000 zł kupisz mieszkanie w Polsce po co wydawać aż 400.000f

tylko ze w polsce to jest polska, zanieczyszczone powietrze i wiekszosc obszaru to szaro i brudno. w anglii jest inaczej. Ale najlepiej kupic ziemię gdzieś.

Gość gość
To jest róznica .Jak myślicie jaki kraj byłby najlepszy dla Polaków , żeby tam się osiedlić na stałe i spokojnie żyć ?

ja wybieram kraj gdzie można łatwo zakupić dom i ziemię daleko od cywilizacji gdzie jest cicho i spokojnie ale glownie tam gdzie przyroda piekna.

Gość gość
W Anglii bez przerwy są deszcze tam depresja murowana .Jak tam ludzie żyją ? Prawda czy nie ?

w anglii to jest zj3bana pogoda, bo tydzien temu padal snieg i mroz a teraz deszcze i ciemno. piekne niebo jest, gdy jest bezchmurne w anglii, ale klimat przypomina tropikalny jak w dzungli, ale to wszystko przez globalne ocieplenie. kiedys podobno byla normalna pogoda, ale w polsce tez tak bylo, ze snieg padal.

Gość gość
Mówię wam jaka ogromna jest różnica między Kanadą , a Polską .Tam kraj tonie w słoncu , za kilka godzin lecisz do Polski (7.5 h )a tam ciemno szaro i ponuro jak w grobie .TYlko ,że tam łysieje się od słońca , ale wilgotność powietrza powoduje ze wiele chorób ustępuje .Tam jest dopiero prawdziwa mieszanina narodów.

Gość lelumpolelumcc
Polaczki myślą,że jak angol pojedzie do polski to z powodu,że w polsce lepiej a prawda ma się inaczej. Mając dom w UK o wartości np: 500.000£ sprzedaje go i jedzie z kasą do pl po wymianie ma ponad 2.000.000 zł. I to całe te lepiej. Kupuje np: 5 mieszkań za 1.500.000 zł i od tej pory może pierdzieć w stołek bo ma kasę z wynajmu i resztę w banku. Dziękuję za uwagę.

Gość gość
15.55 Przecież pogoda jest tak ważna dla samopoczucia , jak tam ludzie wytrzymują , piją alkohol ?

lelumpolelumcc dziś x I chvj ze ma te 5 mieszkan, ja w polsce tez mam kilka mieszkan w spadku, i nie wiem co z nimi zrobię gdy dożyję, bo w polsce nie chce zyc, wspolczuje wszystkim polakom, nawet bogatym co mieszkaja w super chatach i jezdza super autami, bo w polsce quality of life jest 3/10, w anglii jest 8/10 z mojej perspektywy, bo jak ide na miasto to sie naprawde bajecznie czuje, a w polsce nigdy tak nie miałem.

gość dziś 15.55 Przecież pogoda jest tak ważna dla samopoczucia , jak tam ludzie wytrzymują , piją alkohol ? x Angole chleją, chodzą do pubów i chleją piwska i oglądają piłkę nożną albo rugby. Jak jest w anglii słonecznie to jest dość dobrze, w polsce jak byłem to prawie cały czas było szare niebo. tutaj teraz tez jest szaro, ale powietrze jest czystsze, chociaz tez sie robi gnojowa powietrze, bo przy ulicach gdzie pelno samochodow jest to czesto wytrzymac nie idzie od smrodu, ale to tylko przy ulicach gdzie duzo aut bo wszedzie gdzie indziej jest super.

Gość gość
16.01 Ale to przecież nie wszyscy Anglicy tak robią , tylko tak może być .Może się Anglikowi nie spodobać Polska , bo za ładnie jest u nas :) Nie ma takiej paskudnej pogody , to jak mają żyć ?

Gość gość
16.05 Dzięki to nam udzieliłeś ciekawych informacji .Skoro ci tam dobrze to najważniejsze .

Gość gość
16.05 Jeszcze opowiedz czy ładne są Angielki , bo chyba co z tego wiem są brzydkie .To też jest ważne.

wcale nie jest za ładnie w polsce, bo wszedzie ulice i chodniki na kilometr, gorsze powietrze a w miescie jest bieda. ja wole anglie, chociaz przyroda w polsce jest niezla, bo lubie nad jezioro chodzic albo do lasu, ale w polsce jest wegetacja glownie.

Gość lelumpolelumcc
Srynik dziś pisałem o angolu który ma inne spojrzenie niż ty. Ja mam podobny punkt widzenia do twojego. Napisałem o sposobie na życie o którym rozmawiałem z bogatymi i biednymi angolami i wszyscy powiedzieli.że to dobry pomysł. Niektórzy a nawet większość z nich nie mieli własnego mieszkania ale powiedzieli że jak dostaną spadek to pewnie tak zrobią a inny angol powiedział,że on już tak ma tutaj u siebie w kraj u( ma 7 domów).

gość dziś 16.05 Jeszcze opowiedz czy ładne są Angielki , bo chyba co z tego wiem są brzydkie .To też jest ważne. x Ogólnie to normalne są, ale jak już jest angielka niezła, to jest naprawde niezła lasencja, widziałem kilka dni temu taką w birmingham, szła w takim płaszczu, wysoka i szczupła piękna dama po prostu, może była w moim wieku albo ciut starsza, brałbym jak chvj :P. Ale ogolnie angielki sie lepiej ubieraja niz polki, bo funt lepiej stoi, wiec moga sobie pozwolic na ted bakera torebke albo inne ciekawosci.

Gość gość
Belgia, Holandia, Francja, Niemcy, Szwecja..-uciekają przed imigrantami. :D Włochy przed imigrantami i biedą.

ee tam, smieszy mnie kupowanie mieszkan czy domow i wynajem, ja p******** Niczego bardziej zalosnego nie slyszalem nigdy.

i miala buty na obcasie, ja p******* jak sobie pomysle, to sie caly gotuje

Gość gość
Wegetacja to tak , ale nie powiedziane , ze w Polsce nie znajdziesz czystego powietrza i ładnego miejsca .Ja nie cierpię bezludzia - umieram od razu .Właśnie ta stabilizacja u nas to koszmar i spędza wielu sen z powiek .

Gość lelumpolelumcc
Jak sprzedadzą chatę z takie pieniądze od 500.000£ wzwyż to mogą wszedzie jechać z taką kasą i zrobić podobnie. A polak jak sprzeda chatę to może co najwyżej dobre auto kupi w UK.

nie no pewnie, ze nie, bo ja jak chodzilem na przyrode sobie gdzies na spacery, to bylo super w polsce... naprawde super. Teraz tam byłem, to chodziłem daleko na przyrode, lasy jeziora, niby wycinki drzew, ale u mnie w polsce mozna spotkac lasy, fakt ze nie sa jakies duze ze mozna sie zgubic, ale jednak są, zające latają i sarny... Tutaj w anglii jestli chodzi o przyrode to bieda jest, mozna bardzo stare drzewa spotkać, które ciekawie wyglądają, ale u mnie w anglii w okolicy to można pomarzyć o jeziorze jakie są w polsce, niby spoko jest przyroda w anglii ale ladne widoki, ale jesli mam byc szczery od serca, to lepiej sie czuje w polsce na łące niż w anglii w zieleni :(

Gość gość
Bardzo duzo bogatych Rosjan wyjechalo do Anglii. W Danii gdzie mieszkam jest duzo Litvinow, Arabow i Palestynczykow (tych biednych na dozywotnej pomocy socjalnej). Jest tez duzo Iranczykow, ale wiekszosc z nich ma wyzsze wyksztalcenie i dobra prace.