Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NataliaNatalia90

czy poroniłam??

Polecane posty

Gość NataliaNatalia90

W zeszłym miesiącu nie dostałam miesiączki. Po tygodniu od terminu zrobiłam test,wyszedł pozytywnie. Po kolejnym tygodniu zrobiłam następny i również pozytywnie. Lekarza mam na 25 marca, prędzej nie dało rady. Objawy jako takie miałam, tj. ból piersi, zmęczenie. W nocy po drugim teście dostałam silnego bólu w udach i w podbrzuszu. Zaczęłam plamić na brązowo. Ból był bardzo mocny dlatego udałam się na ip. Tam stwierdzono zapalenie pęcherza moczowego i dostałam antybiotyk (nie pamiętam nazwy, ale to była jedna duża saszetka) i na usg żadnych zmian, plamienie to może okres,a ciąży też nie stwierdzono(!!!). Wróciłam do domu, plamienie nadal było, na parę dni ból minął, po tygodniu wrócił, znów bolało podbrzusze, bolało przy oddawaniu moczu, szczypało, dostałam biegunkę i krwawienie. Było lekkie, jednak na drugi dzień już wyglądało jak normalny okres a wieczorem poczułam jak COŚ ze mnie wypadło. Poszłam do łazienki i na wkładce było coś dziwnego, nie zwykły skrzep (przepraszam za szczegóły), tylko takie podobne, ok. 2-3cm, lekko wygięte, podłużne, trochę biało-różowe, sama nie wiem jak to określić... Krwawienie nadal się utrzymywało, na drugi dzień znów wieczorem coś wypłynęło, podobne ale mniejsze. Krwawienie nadal się utrzymuje. Czy ja poroniłam? :/

Gość gość
Tak na to wyglada ze poronilas ,ale jak bylas na ip to powiedzialas ze plamisz i ze jestes prawdopodobnie w ciąży????powinien wtedy przyjsc do ciebie ginekolog.

Gość gość
nie, nie poronilas. to skrzep z resztkami blony sluzowej.

Gość gość
Jak ciazy nie srwiedzono to nie bylas w ciazy i nie moglas poronic....a tak na serio robili ci bete? Usg ginekologiczne.Na 100% wykluczyli ciążę????bo dziwne to wszystko.

Gość NataliaNatalia90
przyszedł, wykonał badanie i usg i stwierdził że nic nie widać.

Gość gość
2 testy nie mogly sie mylic .Cos slabo te ciaze wykluczali.Tego ci nie powiemy bo nie jestesmy lekarzami

Gość gość
owszem mogą, ja robilam 3 i 3 sie mylily :)

Gość gość
Trzeba bylo do prywatnego lekarza gina isc to bys wiedziala czy bylas w ciazy czy nie.

Gość NataliaNatalia90
powiedzieli ze może jeszcze nie być widoczne i że nic nie widzą. myślę, że ciąża była prawdopodobna, bo chcieliśmy i nie zabezpieczaliśmy się, no i te testy... nie wiem. ale jestem bardzo zła, wkurzona i nie wiem co się ze mną dzieje! :/

Gość gość
U mnie zaden sie nie mylil test .A wiecie ze test pozytywny nie swiadczy tylko o ciazy bo moze sugerowac np.raka.Ja na twoim miejscu to udala bym sie do dobrego gina.

Gość gość
U mnie 3 sie mylily przez infekcje :D

Gość gość
Jak nic nie widac na usg to bete powinni zrobic a tak to cie olali i skonczylo sie jak skonczylo.Nie martw sie nastepnymrazem sie uda .

Gość gość
Wspolczuje ci. To samo przechodze teraz co Ty. Dzisiaj robiłam test na betę i czekamna wyniki i do lekarza. Ale szczerze nie mam nadzieji ze nadal jestem w ciazy.

Gość gość
Wspolczuje ci. To samo przechodze teraz co Ty. Dzisiaj robiłam test na betę i czekamna wyniki i do lekarza. Ale szczerze nie mam nadzieji ze nadal jestem w ciazy.

Gość NataliaNatalia90
Powiedzieli ze mam sama sobie zrobić dalsze badania u swojego lekarza. Nie zdążyłam zrobić krwi, a teraz już nic nie wiem, czy iść zrobić betę, czy czekać na wizytę, czy c***j wie co!

Gość gość
chuj wie co bedzie lepsze :)

Gość gość
Poroniłaś, to była wczesna ciąża, której pewnie jeszcze usg nie wykryło, to się często zdarza. I poronienie wczesnego zarodka też

Gość gość
wczesny zarodek NIE MA 3 CM!!!! borze szumiacy kto tu sie wypowiada :o

Gość NataliaNatalia90
A jeśli jestem jednak w ciąży pomimo tego krwawienia to co z dzieckiem? Czy ciąża przetrwa? wybaczcie za głupie pytania, to moja pierwsza ciąża (o ile to rzeczywiście była ciąża)

Gość NataliaNatalia90
O ile byłam w ciąży i o ile dobrze liczę to byłby ok. 7 tydzień w momencie tego krwawienia.

Gość gość
14.17 a ile mądralo?

Gość gość
7 tydzien to zarodek ma ok 6-7mm, a nie 3 cm. To nie była ciaza.

Gość gość
Zapewne poronilas, pewnie ta infekcja byla przyczyna. Wyleczysz i zajdziesz w ciaze, bedzie ok.

Gość NataliaNatalia90
od tego zapalenia mogło się to stać?

Gość gość
Nie. Nie poroniłaś, ile razy mozna ci to tluc? Juz jedna napisała. Ja też miałam podobny przypadek. I po badaniu wyszło na to, że to skrzepo-dziecko było ogniskiem zapalnym w macicy. Zbitkiem niezłuszczonych komorek. Jakbys poronila to lałoby sie z ciebie tak, że potrzebowałabyś wkładów poporodowych.

Gość NataliaNatalia90
14:36 a pozytywne testy? ból piersi, senność? to sugerujesz że wcale ciąży nie było? już nic nie wiem

Gość Agatka74
14:36 a byłaś w ciąży czy jak?

Gość gość
poroniłas

Gość gość
NataliaNatalia90 dziś 14:36 a pozytywne testy? ból piersi, senność? to sugerujesz że wcale ciąży nie było? już nic nie wiem x Bol piersi i sennosc to normalne objawy przy PMS. Nakręciłaś się, więc organizm mogl sfiksować. Pozytywny test mogl byc spowodowany przyjmowaniem leków albo owulacja sie przesunela i zrobilas testy zaraz po niej, w trakcie owulacji wytwarza sie hormon podobny wlasnie do bety hcg Ciaza ektopowa odpada bo w 7 tygodniu prawdopodobnie juz rozerwaloby ci jajowod. Z gorszych ewentualnosci to zasniad, rak endometrium, choroba nerek albo nadczynnosc tarczycy. Ale nie ciaza

Gość gość
Agatka74 dziś 14:36 a byłaś w ciąży czy jak? x Nie nie bylam. Mialam pozytywne testy, ale wyszło że to zapalenie przez niezluszczone tkanki.