Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

30 lat i mieszkanie z rodzicami

Polecane posty

Gość gość piotr
Gdzie mieszkasz. Chetnie bym obejrzał twój pokój i sprawdził ja ci sie mieszka . Moglibyśmy zrobić próbę czy twoje łóźko wytrzymie 2 osoby i czy sie nie zerwie jak sie ćwiczy aerobik. Ja mam zaledwie 90 kilogramów a ty ile ważysz .

Gość gość
gość piotr dziś Łóżko wytrzymie? To chyba gwara śląska? Bo napewno nie poprawna polszczyzna :).

Gość gość
Bez sensu. Moim zdaniem dorosłe dzieci powinny mieszkać oddzielnie. Dla rodziców nie ważne, że one mają 30 lat, ale póki mieszkają razem nadal traktują ich jak 5 latki. Moja koleżanka ma 35 lat i mieszka w bloku z rodzicami. Mama jej robi śniadania do pracy, gtuje obiady. Jak się koleżanka zasiedzi sie ze znajomymi w pubie, to po 22 ma zaraz wyrzuty, gdzie ty po nocy chodzisz . Na porządku dziennym są pytania typu gdzie idziesz na którą będziesz, tylko przyjdź na obiad. Koleżanka zarabia, a co zarobi to ma na przyjemności, a to książkę kupi, a to buty, a to sukienkę, wiecznie pytania, a po co ci nowa sukienka, przecież masz w szafie kilka. Poznała kiedyś faceta, rozwodnik, jedno dziecko. Rodzicom nie pasowało, że on po rozwodzie i ślubu kościelnego nie może brać. Z resztą nawet do domu go nie mogła na herbatę zaprosic, bo rodzice się nie zgadzali. Słowem - w pewnym wieku dla higieny psychicznej lepiej mieszkać samemu.

Gość gość piotr
W którym miejscu jest błąd?

Gość gość
dla mnie ta dyskusja jest zbyt teoretyczna, życie nie jest teoretyczne. Te osoby, które zachwalają dorosłe życie u boku rodziców po prostu nigdy nie zdobyły się na samodzielność, są takimi papugami w klatce, które nigdy nie latały na wolności. Każdy dorosły po 25 rż powinien być samodzielny dla samego siebie. Nie masz kasy? Zarób. W młodości , nie masz obciążeń w postaci dzieci, rodziny, zmieniaj pracę, szukaj, rób kursy. Samodzielne życie zupelnie inaczej smakuje, niż to u boku rodziców. PIszący te słowa ma lat 53 i wie co mówi:)

Gość gość
Kiery tu godoł o śluńsku , teroski zeźresz tym haziel cołki.

Gość gość
A ja mam 55 lat i wiem źe można źyć samemu tylko w kraju rozwiniętym .

Gość gość
Miała miejsce faceta mieszkającym z rodzicami i powiedziałam sobie ze nigdy więcej. Maminynek

Gość gość
to g****o wiesz. Jeżeli faktycznie masz tyle lat, to musisz wiedzieć, że z naszego pokolenia zdecydowana większość osób usamodzielniała się w młodości. Może inaczej było na wsiach, ale w miastach mało kto mieszkał z rodzicami już w wieku 20paru lat.

Gość gość
12:30: kolejne potwierdzenie tezy, że mieszkanie ze starymi nikomu nie wychodzi na zdrowie.

Gość gość
to prawda :(

Gość gość
więc nie rozumiem skąd się biorą dorosłe osoby, które ten stan rzeczy zachwalają i twierdzą, że lepiej im u rodziców niż samodzielnie.