Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zjada wasze niemowlę?

Polecane posty

Gość gość

Hej mam synka 4,5 miesiąca i karmiony do tej pory piersia ale daje mu raz dziennie mleko modyfikowane i zgodnie z rospiska na opakowaniu robię 180 ml wody + proszek i on to całe wypije Oo a pierś ssie dosłownie 3 minuty i dowidzenia. A najlepsze ze w każdym wypadku widzę ze jest głodny już po 2,5 h. On jest dość sporym dzieckiem bo wazy 7,700 kg a waga urodzeniowa to 3.300kg. Ile zjadają wasze dzieci w tym wieku? Boje się trochę po tej butli ze on się tym moim mlekiem z piersi wcale nie najada jakos za specjalnie

Moj 4,5 miesiaca, 7800, urodzeniowa 3000, tylko piers, a butli zje max 110. Nie dokarmiaj jesli chcesz karmic naturalnie, bedzie jadl ile trzeba. Piersia karmisz na zadanie a nie na godziny. Jesli bedziesz probowala karmic z zegarkiem w reki to rzwczywoscie moze sie nie najadac. A jesli pije po 3 minuty to moze chce pic a nie jesc, na poczatki leci wodniste mleko gaszace pragnienie. Ja karmie zwykle co 2h, rzadko co 3 lub wiecej.

Gość gość
No właśnie ja chce karmić max 6 miesięcy piersia dlatego wprowadziłam raz dziennie butlę żeby potem nie było problemów. On walczył niesamowicie z butla ani jej widzieć nie chciał ale 3 dni prób, nie na sile tylko podczas dobrego nastroju i zjada. Nie karmie go w zegarkiem w ręku po prostu średnio widzę, że z reguły to 2,5 h około tak aby jeszcze nie jęczał jakos z głodu. Czasem oczywiście podjada częściej ale on ZAWSZE robi to po 3-5 min max Wiec musiałby ciagle tylko pic xP a Twoje dziecko tez budzi się w nocy po 4 razy niezależnie ile minęło od obudzenia poprzedniego zawsze chce jeść oO ja już padam na twarz bo on ciagle tylko się budzi e nocy. I tak myślałam ze może nadrabia to co w dzień nie zje z piersi ?