Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

VW200

500plus.. czy powinnam

Polecane posty

Zawsze miałam dylemat, czy dobrze robię, że pobieram 500plus. Mam czwórkę dzieci, 1 500 to niezły zastrzyk finansowy, ale mam firmę, dużo pieniędzy, że dałabym radę bez...ale skoro wszyscy biorą to dalczego nie ja...

Gość gość
Wszyscy biorą więc czemu ty miałabyś ie wziąć , ale jeśli źle się z tym czujesz i uważasz że biedniejsi są od Ciebie to wiesz co ja bym na Twoim miejscu zrobiła? Na pewno wśród Twoich znajomych sa mniej zamożne rodziny z dziećmi którym się nie przelewa . Mogłabyś jednorazowo , czy co drugi miesiąc dać część (lub całość) tej kwoty gorzej sytuowanej rodzinie rodzinie, mówiąc że wolisz im dać niż zostawić państwu.

Gość gość
12;29 ja bym pomagała takim, ale tylko w przypadku nagłej poważnej choroby, klęski typu pożar, albo nagłego wdowieństwa. Na pewno nie w innych przypadkach. Autorko, masz liczniejsza rodzine, tyle dzieci ile stać Cie wychować. Jesli ktos robi dzieci klepiąc biedę - jego sprawa. Potem beda zadali całej ręki, jesli posłuchasz rady tej gość z 12:29. Bierz i sie nie wstydź.

Gość gość
Ale to chyba prowo:P firma i duzo pieniędzy? A 1500 to niezły zastrzyk? Hah nawet bys tego 1500 nie zauważyła, gdybys tyle pieniędzy miała

Gość gość
Rodziny, w których przynajmniej jeden rodzic jest bezrobotny, nie powinny dostać 500 plus. Nie można pozwolić na wyrzucanie pieniędzy na patologię.