Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duszności i szybsze bicie serca. Co mi jest? Alergia?

Polecane posty

Gość gość

Od pewnego czasu mam uczucie duszności, jakby płuca nagle się zatrzymywały, a przy tym szybsze bicie serca. Mam uczucie ucisku w garde. Zaczęło się to około 5 dni temu i towarzyszy mi sporadycznie do dzisiaj. Jest marzec więc zastanawiam się czy to nie jakaś alergia, ale chciałam dodać, że nigdy nie miałam na nic alergii. Gdy tylko zszedł śnieg i pojawiło się słońce mam również zatkany nos i od czasu do czasu ból zatok. Gdy biorę głębszy wdech łapie mnie kaszel. Wiecie co to może być? Miał ktoś podobnie?

Gość gość
Chciałam dodać, że mam dopiero 18 lat.

... ale możesz mieć też cystę na jajniku i z tego powodu może występować np. arytmia. Sam ucisk w gardle i atak paniki z kolei wskazywałby na niedoczynność tar3cy. 🖐️

Gość gość
to nerwica

Gość gość
@jestem kobietą 32 dziękuję za odpowiedź. Czy torbiel może się również objawiać obfitymi i bolesnymi miesiączkami? A co do niedoczynności tarczycy byłam na badaniach w sierpniu, ale lekarka nie mówiła nic o niedoczynności, ani nadczynności, ale powiedziała (co było dla mnie dość dziwne), że mam "małą" tarczycę i może sobie nie poradzić z ciążą. Nie wiem o co jej chodziło, ale pewnie zrobię badanie jeśli to będzie się utrzymywać dłuższy czas.

Gość gość
Alergia moze pojawic sie zawsze, niestety. A moze to refluks, moze byc bardzo silny. Staraj sie przez kilka dni notowac spoczynkowe, po 20 min. odpoczynku, cisnienie i tetno. Z tym do lekarza.

Gość gość
Lepiej udać się do specjalisty, który przebada twoje drogi oddechowe. Jeżeli mieszkasz we Wrocławiu lub okolicach to polecam udać ci się do www.skopia.pl Tam możesz przejść badanie bronchoskopii, które skupia się na drogach oddechowych.

Gość gość
spoko, a ile kasy mam wziąć od rodziców na te badania?

Gość gość
Tylko alergolog może potwierdzić czy to jest alergia. Jeżeli mieszkasz w Lublinie to polecam udać ci się do www.alergolog.lublin.pl Jest to świetny gabinet alergologiczny, w którym możecie się dowiedzieć na co jesteście uczuleni.

Gość gość
ja podejzewam ze to atak nerwicy bo jestes daleko od boga i sie nie modlisz i grzeszysz a za choroby psychiczne odpowiedzialne sa demony to jest poczatek potem będzie coras gorzej dojda inne choroby psychiczne w tym lęki np beddiesz bała inych ludzi chyba ze wrucisz do Boga i zmienisz sie metanoja i przestaniesz grzeszyc