Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprzedaz mieszkania, na ktore mam kredyt

Polecane posty

Gość gość

prosze o udzielenie mi kilku informacji. posiadam mieszkania o wartosci 280tys, pozostala kwota ktora mam do splacenia to 130tys. czy ktos z was sprzedawal mieszkanie kredytowane? ile czasu trwaly formalnosci ze splata kredytu i po jakim czasie mieliscie czyste konto w banku aby zakupic kolejna nierochomosc, czyli otworzyc nowy kredyt?

Gość gość
Rozumiem, że chcesz spłacić kredyt do końca i dopiero wtedy sprzedać mieszkanie?

Gość gość
nie, mialem na mysli splate kredytu dzieki sprzedazy mieszkania

Gość gość
Kredyt masz zabezpieczony hipoteką mieszkania, wiec najpierw bank musiałby wyrazić zgodę na taką sprzedaż, a kupujący na przejęcie tego kredytu. Ciężko będzie ci znaleźć takiego jelenia.

Gość Khskdhadksad
Sprawa jest w sumie prosta, i odbywa się już po podpisaniu Aktu Notarialnego, jeśli kupujący płaci gotówką to zanosisz kasę do banku wpłacasz na konto i składasz dyspozycję spłaty kredytu. Jeśli kupujący płaci z kredytu powinieneś uzyskać zaświadczenie ze swojego banku z numerem rachunku do spłaty kredytu i kupujący przelewa część środków na rachunek do spłaty kredytu a pozostałą część na Twój rachunek.

Gość gość
gosc 18:35 akurat tak sie sklada ze moj bank nie akceptuje przepisywania kredytu na inna osobe badz inna nieruchomosc. w tym wypadku kupujacy nie daje mi pieniedzy lecz przelewa kwote kredytu na bank, wtedy nie ma mozliowosci oszustwa.

Gość julia

Moim zdaniem najlepiej jest sprzedawać mieszkanie przez pośrednictwo biura nieruchomości. Jest wtedy pewność, że wszystko przebiegnie bez komplikacji. Jeśli chodzi o Kraków, to polecam bardzo biuro abc dom.