Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bóg po to stworzył ból, żebyśmy się z niego skręcali

Polecane posty

Gość gość

Bóg nie może być dobry. Wszystkich skazał na cierpienie. Nawet Jezusa Chrystusa. :(

Gość gość
Hahahaha

Gość gość
Skręcanie z bolu jest okropne

Gość gość
Szukam ambitnych osób, które chcą pracować stale lub dodatkowo przy komputerze. Na początek oferuję 1400zł w pierwszym miesiącu. Praca jest bardzo prosta i przyjemna, pracujesz ile chcesz i kiedy chcesz W moim programie nie inwestujesz ani złotówki! W każdej chwili możesz zrezygnować - Tutaj nic nie tracisz, jednie możesz zyskać, a uwierz naprawdę warto! Jeśli jesteś zainteresowany/a ofertą to zapisz się za pomocą mojej strony poniżej a ja Ci wszystko wytłumacze i podam szczegóły http://lukaszpawlowski.getleads.pl/jakzarobic/

Gość gość
Spadaj

Wyobraź sobie, że tworzysz zagrodę do której wrzucasz różne gatunki zwierząt, patrzysz jak się wyrzynają, cierpią ale nic z tym nie robisz. Taki jest bóg więc nie dziw się że cierpisz z bólu.

Gość gość
florencebeauty dziś Wyobraź sobie, że tworzysz zagrodę do której wrzucasz różne gatunki zwierząt, patrzysz jak się wyrzynają, cierpią ale nic z tym nie robisz. Taki jest bóg więc nie dziw się że cierpisz z bólu. xx Jak grałam w Zoo Tycoon'a, to tworzyłam jedną wspólna zagrodę dla zwierzaków, po czym umieszczałam w niej lwa xD i patrzyłam, co się dzieje xD Byłam jak Bóg! xDD

Gość gość
Mylicie Boga z szatanem

Gość gość
Wyobrażasz sobie życie bez bólu? Bo ja nie. To esencja życia. Nie jestem masochistka.

Jezus Chrystus był ofiarą, przymierzem doskonałym, miał odkupić grzechy ludzi, był konsekwencją haniebnych czynów ludzi, babrania się w grzechach. Jego cierpienie miało sens dla ludzkości. Poza tym zmartwychwstał. Zrobił to z Miłości do ludzi, dla mnie, dla Ciebie. A wszelkie zło i cierpienie bierze się z grzechu. To człowiek jest odpowiedzialny za to co go spotyka. Po to ma wolną wolę i rozum, by z tego korzystać. Pan Bóg nie może wtargnąć sobie w czyjeś życie ot tak i poprzestawiać to co się człowiekowi nie podoba. On działa, ale subtelnie i tylko wtedy kiedy go zaprosimy i raczej nigdy tak jakbyśmy sobie tego życzyli, bo On widzi więcej, dalej, dokładniej i ma w tym swój cel, ma plan dla Ciebie. Jak Cię spotyka coś złego, to zawsze po coś, zawsze Bóg wyprowadzi z tego dobro, z każdego najgorszego świństwa, tylko trzeba umieć to dostrzec.

Gość gość
Bóg którego kiedyś ludzie wymyślili żeby zarabiać na innych naiwnych ludziach których jest większość , wróżki itp idiotyzmy w co ludzie wierzą , tak pisze w "bibli" - że bóg przyzwala na cierpienie - czyli jest jego źródłem , tyle w temacie