Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu to miłość duchowa nie istnieje

Polecane posty

Gość gość
Jeśli przyjaźnisz się z partnerką to masz miłość uduchowioną. Jeśli łączy was tylko seks i proza życia codziennego to tkwisz w układzie.

Gość gość
układy męczą i prowadzą to poczucia niespełnienia przy danej osobie

Gość gość
No właśnie miłość duchową to kiedy czujesz taką miłość do tej osoby ale nie zrywasz od razu z niej ciuchów , na seks patrzysz bardziej jak na funkcję prokreacyjna czyli żeby od czasu do czasu się zbliżyć do siebie i żeby mieć dzieci , ktoś dobrze napisał , jeśli kobieta się wali jak królik a facet dzięki temu ja trzyma przy sobie to jest układ , bo miłość z definicji jest taka "sympatyczna " i bezinteresowną

Gość gość
Oczywiście w tym związku uduchowionym nie ma seksu bo on jest tam niepotrzebny. Jak już w związku jest seks to związek nie jest uduchowiony.

Gość gość
Seks to wykorzystywanie ciała drugiej osoby w celu własnego zadowolenia , więc to trochę słaby dowód miłości no chyba że my sami nic nie czujemy a za wszelką cenę chcemy zadowolić partnera to może to być jakieś poświęcenie

Gość gość
Jak para chce zakończyć rozmnażanie na dwójce dzieci to pózniej już tylko abstynencja czyli szklanka wody zamiast seksu.

Gość gość
9:28 nikt tego nie powiedział to ty jesteś jakaś chora maniaczka która wszędzie widzi seks albo jego brak , to ze ktoś o nim nie mówi nie znaczy ze go nie ma , Jezu Chryste jak z dziećmi

Gość gość
Ja jestem uduchowiona i uprawiam miłośc zmężczyzna ale dla mnie to nie jest meritum naszej miłości , dla mnie naszą miłość to głównie troska , zaufanie , wsparcie , bycie że sobą nawet jak mamy ochotę się pozabijac, to jest miłość duchowa

Gość gość
Miłość duchowa jest kiedy widzisz w człowieku człowieka a nie mięso do zaspokojenia , a jak nie da rady zaspokoić to papa

Gość gość
Miłość duchowa dla mnie to tylko z Bogiem. Między ludźmi jest chyba niemoźliwa. Ja takowej nie doświadczyłam w moim źyciu.

Gość gość
9:35 można mieć taką miłość ale właśnie kiedy ta miłość jest z bogiem , znaczy że partnerzy są wierzący i widzą jakiś sens w byciu razem a nie bycie dla siebie takim "zapychaczem czasu "

Gość gość
Trzeba wierzyć w prawdziwą miłość ale może też nie zapominać o stosunkach płciowych , bo dla jednych to jest ważne dla innych mniej ale powinno się jakoś może wspolzyc , żeby po prostu ta druga osoba nie czuła się odepchnieta , choć osoba z mniejszym popedem może tego nie rozumieć , tak więc miłość to kompromisy i jeszcze więcej kompromisów

Gość gość
A takie pierniczenie dyrdymalow że kobieta powinna być seks maszyna i że powinna być wyzwolona zołza to takie nowoczesne brednie żeby łatwo faceta zdobyć i jeszcze szybciej stracić , trzeba się wykazać jakimiś wartościami , pokazać coś co na prawdę sprawi ze będziemy wyjątkowi dla drugiej osoby , bo seks wyjątkowy nie jest , żyjemy w kulturze seksu

Gość gość
Cyt "No właśnie miłość duchową to kiedy czujesz taką miłość do tej osoby ale nie zrywasz od razu z niej ciuchów , na seks patrzysz bardziej jak na funkcję prokreacyjna czyli żeby od czasu do czasu się zbliżyć do siebie i żeby mieć dzieci , ktoś dobrze napisał , jeśli kobieta się wali jak królik a facet dzięki temu ja trzyma przy sobie to jest układ , bo miłość z definicji jest taka "sympatyczna " i bezinteresowną" Między waleniem jak królik (chociaż jak ostatnio była nawet reklama o królikach) a seksem w celu prokreacji jest coś pomiędzy. Cyt: "Seks to wykorzystywanie ciała drugiej osoby w celu własnego zadowolenia , więc to trochę słaby dowód miłości no chyba że my sami nic nie czujemy a za wszelką cenę chcemy zadowolić partnera to może to być jakieś poświęcenie" Akurat w udanym związku i seksie to mezczyzna i kobieta czerpią zadowolenie i radość z jego uprawiania.

Gość gość
Wielu ludzi nie rozumie że to właśnie przez łatwy seks związki się sypią , łatwo go dostac więc ludzie pragna ciągłej wymiany , bo partnerka pokazała bardzo szybko juz wszystko a apetyt rośnie w miarę jedzenia i kiedy już przerobia wszystkie zboczenia to pozostają zdrady albo trójkąty albo zmiana partnerki, ludzie nie wiedzą co i jak dozowac

Gość gość
Znam parę gdzie oboje byli gorącymi miłośnikami seksu , robili dosłownie wszystko w łóżku , więc pewnie większości z was - para idealna , w końcu doszli do takiego momentu kiedy zwykły seks ani nawet ostre igraszki przestały na nich dzialac , więc postawili na trójkąt , skończyło się to tak że 10 letni związek umarł śmiercią naturalna po tym , ich wiezy się rozluznily aż w końcu zakończyli ten związek , skoro wzięli do łóżka obca osobę to już znaczy że to miłość już nie była a chory związek napędzany przez ruje

Gość gość
Myślę że ludzie powinni nauczyć się odróżnić miłość od zwykłego układu , gdzie oboje są ze sobą bo płyną z tego korzyści , miłość z założenia jest bezinteresowna , no cóż nie da się tak żeby miłość była w 100 % bezinteresowna ale jeśli ktoś jest z kimś pomimo że stać go na kogoś dużo lepszego to już jest miłość

Gość gość
Popadacie w jakieś skrajności - w związkach ludzie uprawiają seks i nie znaczy to, że się nie kochają. Ja z moim mężczyzną jestem ponad 24 lata, mamy 2 dzieci (więcej nie planujemy, ale nie to nie znaczy że mam zrezygnować z seksu w imię jakiś górnolotnych stwierdzeń), kochamy się, troszczymy o siebie, wspieramy, mamy podobne poglądy, poczucie humoru, myślimy podobnie (czasami jednocześnie coś mowimy) i uprawiamy seks dość często (który nie przeszkadza nam w niczym).

Gość gość
10:08 przeczytaj temat to się dowiesz że nikt nie mówi że seks jest zły , chodzi o to żeby seks nie był jedyna siła motoryczna związku bo skończy się taką relacja w momencie gdy jedno nie będzie mogło z jakiegoś powodu

Gość gość
gość dziś Seks to wykorzystywanie ciała drugiej osoby w celu własnego zadowolenia , więc to trochę słaby dowód miłości xx A 'miłość uduchowiona' to wykorzystanie emocjonalne drugiej osoby w celu własnego zadowolenia... Ponownie egoizm i słaby dowód 'miłości'.

Gość gość
10:10 Z jakiego powodu poza lenistwem można nie móc uprawiać seksu przez dłużej niż kilka tygodni?

Gość gość
10:24 Bo miłość to po prostu dbanie o szczęście drugiej osoby i czerpanie radości z tego szczęście. Jeśli druga osoba potrzebuje długich spacerów o wschodzie słońca, to wstaje przed świtem, jeśli marzy o zwiedzaniu świata, to pakuję plecak i ruszamy. A jeśli potrzebuje seksu codziennie, to jej to daje. To chyba proste i oczywiste. A jeżeli nie jestem w stanie spełnić jej pragnień, to o tym mówię i staramy się znaleźć rozwiązanie problemu. Res.

Gość gość
10:10 A teksty typu: "Seks to wykorzystywanie ciała drugiej osoby w celu własnego zadowolenia , więc to trochę słaby dowód miłości no chyba że my sami nic nie czujemy a za wszelką cenę chcemy zadowolić partnera to może to być jakieś poświęcenie" "na seks bardziej patrzysz jak na funkcję prokreacyjna czyli żeby od czasu do czasu się zbliżyć do siebie i żeby mieć dzieci" Przecież to jest bez sensu.

Gość gość
10:24 a seks to niby jest wysiłek ? Ktoś tu chyba jest nierobem który brakiem chęci do zarabiania na rodzinę i aktywności próbuje nadrabiać tylkiem

Gość gość
Ktoś tu dobrze powiedział , że jadna z drugą się wypna i myślą że manna będzie kapac z nieba , ja uprawiam seks ale mimo to nie uważam tego za swoją podstawową wartość , zawsze się znajdzie ładniejsza i lepszą w łóżku , jeśli kobieta nie oferuje pięknej duszy i cudownych emocji to facet sobie znajdzie inną , która mu to da , a seks ? No wybacie ale jak facet ma spać z paszczurem to będzie wolał walić do cudnej młodej blond nastolatki

Gość gość
Wy się tak podniecenie tym seksem a prawda jest taka że wasz facet nieraz myśli w łóżku o innej , ladniejszej i młodszej od was , jedyne co może go powstrzymać od tego to prawdziwa miłość i sentyment do kobiety

Gość gość
Jeśli facet nie czuję nic poza pociągiem do kobiety to łatwo się będzie podniecać innymi

Gość gość
10:24 Seks to wysiłek? A niby dla kogo. A tak w ogóle to może pisz jasno o co ci chodzi, jakiego znowu nieroba masz na myśli?

Gość gość
Takie gadanie ze seksem się zatrzyma kogoś to jest normalnie śmiechu warte , nawet prawiki piszą że jak mają spać z brzydką wredna baba to walą walić do końca życia

Gość gość
10:52 A nawet jeśli kocha, to wcale nie znaczy, że nie dostrzega innych kobiet. I, że go nie pociągają.