Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenaBIG

Kawa i jej walory zdrowotne

Polecane posty

Gość marlenaBIG

Ostatnio byłam u lekarza i polecił, przy okazji żeśmy rozmawiali o tym, że pije dużo kawy. On polecił mi kawę bezpośrednio z palarni lub z jakiegoś sklepu gdzie są produkty kilkudniowe. Zna ktoś z Was w sieci taki sklep?

Gość gość
W końcu jakiś ogarnięty lekarz. Jak najbardziej ma rację, żeby nie pić tego syfu sieciówkowego - to najgorsze zlewki. Bez smaku i bez aromatu. Piją to tylko ludzie, którzy mają przepalony zapach i smak albo nigdy nie pili prawdziwej kawy. Wiem co mówię, bo przetestowałem wiele gatunków kawy i wiele palarni z prawdziwą świeżo-paloną kawą.

Gość gość
Buahaha zaraz padnie reklama

Gość gość
No wlasnie tylko czekam na link ha,ha

Gość gość
żenujące , juz nikt nie nabiera się na te chwyty! KAŻDA KAWA JEST SZKODZI ZDROWIU I ŻADNA NIE MA ŻADNYCH WALORÓW ZDROWOTNYCH jedynym mniejszym złem jest kawa zbożowa... ale to już też nie w dzisiejszych czasach...

Gość gość
czekamy na przypadkowe ;) linki reklamowe

Gość gość
fajnie, że lekarze zwracają uwagę na takie elementy. Polecacie jakieś palarnie albo sklepy ze świeżo wypaloną kawą?

Gość gość
Nie polecamy a wszystkie ktore tu padną to kicha bo dobra rzecz nie musi sie tak zalosnie reklamowac

Gość gość
hahahaha coś nie wyszło z tą reklamą :D a lekarze to nawet przestrzegają przed robieniem lewatyw z kawy, a jak coś nie nadaje się nawet do D, to znaczy że nie nadaje sie do niczego! 🖐️ nara

Gość Tomekko
Pomijam fakt czy jest to reklama czy nie, ale widzę że jak ktoś czegoś nie lubi to musi odrazu powiedzieć, że jest to coś wstrętne i do d**y. Serio kawa jest do d**y i nie nadaje się nawet do lewatywy? Chyba powinienem zacząć od tego, że Ci współczuję jakie praktyki stosujesz, a po drugie dobra kawa jest dużo zdrowsza od tego syfu co pijemy na codzień - tj napoje słodzone, jakieś dziwne soki i kawy za 5zł z biedry ( też mi się samemu zdarza pić i kupować) ale nie pisze takich bzdur.

Gość gość
:D

Gość polskamlekiemplynaca
Nie wiem co to są sklepy gdzie są produkty kilkudniowe. Zamawiałem kawę z palarni kawy i rzeczywiście smak jest inny, dużo dużo lepszy, ale czy to ma walory zdrowotne tego nie wiem. Na pewno ma walory smakowe. Pozdro

Czytałam ostatnio, że kawa jest bardzo dobra na jelita.

Gość gość
Podobny temat już tutaj był i dotyczył on palarni kawy. Pisałem wtedy, że palarnie kawy dzielą się na dwa rodzaje. Te małe i tam rzeczywiście czuć różnicę, i na te duże, że jest to taka sama kawa jak ta którą kupujesz w sklepie. Jeśli mogę Ci coś polecić to zerniknij sobie tutaj: https://www.blueorcacoffee.pl/HowToOrder

Gość gość
Przede wszystkim kawa jest rośliną i jak każda roślina ma swoje walory zdrowotne. Wolę się napić nawet gorszej kawy ale dobrze zaparzonej, niż zjeść ciepłą bułeczkę z marketu w której znajduje się gips i kreda. I jeszcze w kwestii kawy, walorów zdrowotnych ŻADNYCH, ani w ogóle innych walorów nie posiada tzw kawa rozpuszczalna. Tą możecie sobie z góry darować.