Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy polspiochy sa praktyczne?

Polecane posty

Gość gość

rodze w maju, wiec moze wtedy sie jeszcze przydaja ale okres czerwiec i dalej? moze lepsze takie cienkie geterki bezuciskowe?

Gość gość
Dla malutkiego dziecka lepsze beda polspiochy. Bardzo przydatne sa body z długim i krótkim rękawem i pajacyki. Lepiej jesli ubranko będzie luźniejsze, nie warto kupować tych najmniejszych rozmiarów, lepiej dokupic w razie potrzeby.

Gość gość
hmm moim zdaniem lepsze geterki bo dziecko moze byc w nich bez skarpetek nie bedzie mu za goraco. no i na pewno starczaja na dluzej.

Gość gość
Dla noworodka są praktyczne, a potem zależy od pogody, czasem właśnie lepiej z gołymi stópkami. Zresztą noworodki urodzone latem też przy upałach nie leżą przecież opatulone. Sama używałam dopóki dziecko nie zaczęło się turlać, pełzać, bo wtedy już się zwijały Ciekawe co ma znaczyć "luźniejsze" ubranko- rozmiar większe? Na pewno nie zakłada się ciasnych, obcisłych, ale muszą być dobrane rozmiarem bo noworodek często kuli skrzyżowane nózki, przy zbyt luźnym zaczepiają o szwy w kroku albo lądują obie nogi w jednej nogawce (to w pajacyku).

Gość gość
najwazniejsze zeby polspiochy mialy szeroka gumke bo wtedy nie uciska dziecka

Gość gość
Ja bardzo lubiłam półśpiochy i do tego body. Rodziłam na koniec maja i się przydały. Skarpetki spadają.

Gość gość
dla mnie polspiochy moze i fajne ale do spania, na spacer czy wyjscie raczej geterki spodenki.

Gość gość
Używałam półspiochow może dwa tygodnie. Z reguły ubieralam w getry lub spodenki plus skarpetki albo w samych body. Dziecko z czerwca.

Gość gość
u mnie nozki w polspiochach sie plątały nigdy nie były w tej stopce. Wkurzało mnie to i nie była to kwestia rozmiaru.

Gość gość
Piszac luźniejsze mam na myśli ubranko nie ograniczające ruchów dziecka, niezbyt obcisle i dopasowane na styk.

Gość gość
Jak widzisz każdy ma inne doświadczenia. Kup getry i polspiochy, potem juz sama będziesz wiedziała co wybierać.

Gość gość
Ja kupilam w ilosci pol na pol, getry i polspiochy i do tego body albo krotki albo dlugi rekaw. Normalne spiochy mam tylko jedna sztuke i kaftanik. I pare sztuk pajacow calosciowych. Oczywiscie kupilam tez dwa dresy jeden bawelna drugi polarowy w rozmiarze 62 i calosciowy bawelniany kombinezon bez stopek w rozmiarze 56. Termin tez mam na polowe maja jednak dobrze wiemy jak to u Nas bywa w maju i ogolnie w lecie. W tamtym roku maj byl mega zimny, wiec wolalam miec tez troche cieplych rzeczy. A i w lecie sa u nas dni ktore nie powalaja cieplem.