Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża młodsza na usg

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny miała może tak któraś? 23.01 miałam ostatnia miesiączkę, cykle różne ok 30-32dni. Test pozytywny wyszedł 20.02 czyli wcześnie (w pierwszej ciąży długo po spodziewanej miesiączce wyszedł pozytywny). Beta hcg : 13.02 578.80 15.03 994.30 21.02 5848.00 U gin byłam 1.03 bsrdzo słabo widoczne usg Kazała przyjść 8.03 i niby lepiej pokazywała że serce bije..z usg wychodziło 6t2d .A dzisiaj poszłam do lekarza do szpitala w ktorym chce rodzic i on serca nie widzi więc albo się cofa Al o co nie widzi? Ciąża z Om wychodzi prawie 9tc, a z usg 6t4d :( jest w ogóle jakas szansa, że coś z tego będzie...? Dodam, ze w okolicy stosunku zapłodnienia miałam grypę i przyjmowałam globulki dopochwowe.

Gość gość
Miałam podobnie. Poroniłam. Może i lepiej. Bałabym się, że urodzę chore dziecko.

Gość MagdaJRC
Hej mi powiedziano ze NAJWCZEŚNIEJ w 6 tyg może bić serce. Cofnąć raczej się nie cofa Lol co najwyżej chuba można porobić we wczesnej fazie. Wiem ze usg robione w 13 tyg ciąży te genetyczne są najbardziej dokładne i faktycznie ja w ten dzień urodziłam co mi wskazało. Potem już usg nie są wiarygodne co do dnia porodu. możesz tez ty myślic się co do dnia zapłodnienia czy coś bo np przez grypę cykl ci się przestawił. Musisz poczekać z tydzien najpóźniej iść na usg do dobrego ginekologa prywatnie. Skąd jesteś? Jak z wawy to mogę dać Ci namiar do przychodni prywatnej gdzie ja chodziłam na usg. Mega dokładne robią i na pewno jak jest ciaza to ci powiedzą co i jak. 10 tydzien ciąży to najpóźniej kiedy musisz mieć ja stwierdzona i być objęta opieka lekarska jeśli bd chciała ubiegać się o jakieś tam becikowe i te sprawy

Gość gość
To jeszcze ja wyżej: na pocieszenie powiem Ci ze ja w ciąży już słyszałam żebym się nie chwaliła do 3 miesiąca bo łatwo o poronienie, potem ze w 21 tc chyba mi wypływają wody płodowe a to była infekcja zwykła i wzmożona wydzielina, następnie ze względu na cukrzyce na KTG zanikało bicie serca bo pielęgniara przystawila mi do brzucha i sobie poszła a dziecko jak kopało i się obracało to dźwięk serca zanikał na ekranie i wszczęli alarm zostawili mnie na 3 dni w szpitalu. a z dzieckiem było WSZYSTKO OK. Urodził się zdrowy jak ryba i dostał 10 pkt. Takze to ze jeden tam nic nie widzi a inny widzi to chyba standard w dzisiejszych czasach. Jeśli poronilas to smutne ale czasu nie cofniesz a jeśli dzidziuś jest silny i się zagnieździł i sobie tam rośnie cichutko to na pewno da o sobie znać i pokaże ci te dwie kreseczki pulsujące na ekranie ☺️

Gość gość
No właśnie dziwne to wszystko, bo 8.03 gin pokazywała mi na usg migajace czerwone i niebieskie punkty więc aż się zdziwiła, że dzisiaj lekarz nic nie widział... Jestem z Krk. Mam się zgłosić na tydzień. Objawy mam typowo ciążowe. W pierwszej ciąży w 10tc poronilam, druga urodziłam synka w 42tc

Gość gość
Jakie kreseczki na ekranie? Przykro mi ale dobrze to nie wróży. Wygląda jakby się wszystko zatrzymało w rozwoju.

Szczerze, na Twoim miejscu jutro znalazlabym prywatnie jakeigos dobrego ginekologa i poszla na badanie. Czasem warto skonsultowac sprawe. Mieszkasz w Krakowie, weic mozliwosci masz duze. Trzymam kciuki z calych sil,zeby bylo dobrze!!!:)