Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

nie radze sobie w zyciu.

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam. Mam problem z relacjami z innymi, cz臋sto nie wiem co powiedzie膰, jak si臋 zachowa膰. Malo wiem. Naleze bardziej do takich os贸b g艂upiutkich, chyba nadwra偶liwych, z mala pewno艣ci膮 siebie, malo wygadanych ( z racji tego ze nie wiem co powiedzie膰), niezdarnych. Raczej nie posiadam pozytywnych cech ani talent贸w. Ale od pewnego czasu dopadl mnie ogromny smutek, z kt贸rym sobie nie radze. Nie mam nikogo, ka偶dy m贸wi o mnie 藕le. Ka偶dy ze mn膮 rozmawia tylko z jakiego艣 powodu. Ostatnio rozmawia艂am ze szwagierka. Kt贸ra oczywi艣cie na pozur mnie lubi. Wiem ze to pozory, poniewa偶 dowiedzia艂am si臋 przykrych spraw kt贸re o mnie m贸wi. Np ze napisa艂a mi ze mo偶e na mnie liczy膰 i mnie bardzo lubi, a kiedy jej odp to powiedzia艂a komu艣 ze mi nie odp 偶eby wjecha膰 mi na ambicje 偶ebym zajmowa艂a si臋 moja bratanica. Oczywi艣cie nie musi. Bo bardzo lubie zajmowa膰 si臋 ni膮 i si臋 z ni膮 bawi膰. Ale ok... Moim najwi臋kszym kompleksem jest tr膮dzik, pomimo 20 kilku lat nadal mam okropny tr膮dzik, pomimo leczenia izotekiem i innymi lekami, zabiegami nadal ten tr膮dzik wystepuje. Na co moja mama oczywi艣cie 艣mieje si臋 mojego stanu story, cala rodzina w艂a艣ciwie sie ze mnie 艣mieje z tego wzgl臋du. A ja nic z tym nie mog臋 zrobi膰. M贸wi ludzia ze jestem do niczego, ze emerytury mie膰 nie b臋d臋. Pomimo ze chodz臋 do szko艂y i do pracy i mam normalnie umow臋 o prace, ale ok. Zawsze m贸wi艂a mi ze od wszystkich jestem gorsza, cale dzieci艅stwo. W zwi膮zku jestem zazdrosna, bo wiem ze inne s膮 lepsze i lepiej sie z nimi rozmawia sa 艂adniejsze. Nie potrafi臋 sobie w 偶yciu poradzi膰. Nie mam znajomych wgl, bo nie potrafi臋 zawiera膰 znajomo艣ci, moja jedyna znajomo艣膰 to tak na czesc ew pogadam przez chwile ale 偶eby sie um贸wi膰 z kim艣 to nie. Zauwa偶y艂am ze ludzie nawet mnie nie sluchaja. Zapytam si臋 o cos i zero odzewu jakby mnie nie by艂o. Wiem ze kto艣 kto w dziecinstwie nie zaznal mi艂o艣ci nigdy jej nie zazna. A ja w dziecinstwie jedynie by艂am ponizana i nic wi臋cej. Nawet brat mi wypomina, ze mnie rodzice nie kochali, ze to jego kochali. Szkoda... Przepraszam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Kochana to nieprawda, jestes fajnym, wartosciowym dobrym czlowiekiem. Masz tylko zlych ludzi wokol siebie a zycze Ci abys trafila na osobe, ktora zmieni Twoje myslenie i uwierzysz w siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chcia艂abym zamieszka膰 gdzie艣 indziej, zmieni膰 otoczenie. Ale z moim 偶yciem, wyprowadz臋 si臋 i niestety zostan臋 sama jak palec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozumiem Cie. Jesli wydaje ci si臋, ze malo wiesz zacznij wi臋cej czyta膰, ogl膮da膰 programy. W przypadku tr膮dziku odstaw wszystkie kosmetyki z alkoholem, spr贸buj u偶ywa膰 tylko te do cery bardzo wra偶liwej, o prostym sk艂adzie bez paraben贸w. Odstaw s艂odycze, og贸lnie jak najmniej cukru, sma偶onego, kakao. Zero majonezu, ketchupu, tego co zawiera ocet. Odstaw jedzenie przetworzone. Kup sobie maseczk臋 z glinki zielonej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dziewczyno jeste艣 normalna po prostu za du偶o bierzesz do siebie tw贸j brat na pewno 偶artowa艂 bo wie 偶e tym mo偶e ci臋 wkurzy膰 a rodzice przewa偶nie kochaj膮 swoje dzieci ale czasami nie umiej膮 okaza膰 swoich uczu膰 albo pewnie by艂a艣 bardziej zaradniejsza grzeczna ni偶 tw贸j brat wi臋c pewnie mniej uwagi ci po艣wi臋cali ty sobie po prostu wm贸wi艂a艣 to 偶e jeste艣 gorsza od innych ale to nie jest prawda proponuj臋 ci kup sobie tran bo pewnie masz niedob贸r witaminy D a w naszym kraju wi臋kszo艣膰 tak ma taki klimat :D niedob贸r witaminy D powoduje stany depresyjne a z twojej wypowiedzi mo偶na to wywnioskowa膰

Udost臋pnij ten post

Kochana, nie m贸w tak ! Jeste艣 fajn膮 wra偶liw膮 i warto艣ciow膮 kobitk膮! W 偶yciu bywa r贸偶nie i w rodzinie te偶 ! Otaczaj膮 Ci臋 nieodpowiednie osoby! G艂owa do g贸ry ,wszystko b臋dzie dobrze! 呕ycz臋 Ci aby艣 pozna艂a kogo艣 tak fajnego jak TY-uwierz w siebie! Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak w艂asn膮 matka mo偶e robi膰 ci takie przykro艣ci? :-( Ty jeste艣 warto艣ciowa tylko rodzina Ci tego zazdro艣ci i na si艂臋 Cie doluja. Ty si臋 nie daj! B膮d藕 sob膮. B膮d藕 dobra dla siebie.

Udost臋pnij ten post

Za co przepraszasz? Nie masz za co przeprasza膰 dziewczyno. Jeste艣 jaka jeste艣. Zaakceptuj siebie, pokochaj siebie, pog贸d藕 si臋 ze swoimi s艂abo艣ciami, a nad wadami pracuj tylko powoli, nie wszystko na raz. Masz szko艂臋, prac臋, faceta, dach nad g艂ow膮, wi臋c nie jest tak 藕le. Otaczasz si臋 niew艂a艣ciwymi lud藕mi, kt贸rzy nie 偶ycz膮 Ci dobrze i pewnie dodatkowo jeste艣 wra偶liwa na swoim punkcie, bo czujesz si臋 niekochana, nieakceptowana i do niczego. Ale to k艂amstwo! Czy je艣li znajdziesz na ulicy podeptany, zniszczony, zmi臋ty i brudny banknot dajmy na to stuz艂otowy, to czy on b臋dzie mniej warty ni偶 ten o takim samym nominale, ale r贸wniutki, czy艣ciutki, prosto z drukarki? Nie. I to samo jest z cz艂owiekiem. Nie traci na warto艣ci z powodu swoich niedoskona艂o艣ci. Ka偶dy ma jakie艣 wady, ka偶demu co艣 gdzie艣 brakuje i u艣wiadom to sobie. Musisz pokocha膰 siebie! Zastan贸w si臋 co w Tobie jest dobrego? Jakie masz zalety? Sta艅 przed lustrem, przyjrzyj si臋 sobie i powiedz sobie "jestem wa偶na, jestem m膮dra, jestem pi臋kna" i powtarzaj sobie to ka偶dego dnia a偶 w to uwierzysz. Od innych mo偶esz si臋 uwolni膰, mo偶esz zmieni膰 艣rodowisko, miejsce zamieszkania, faceta, przyjaci贸艂, prac臋, wszystko mo偶esz zmieni膰, ale nie mo偶esz uciec od siebie, wi臋c zacznij siebie lepiej traktowa膰, m贸wi膰 o sobie lepiej, my艣le膰 lepiej i r贸b sobie dobre rzeczy, a Twoje nastawianie do siebie i 艣wiata si臋 zmieni. Zach臋cam by艣 popracowa艂a nad tym. Trzymaj si臋 ciep艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko odpowiedz mi na jedno pytanie: spo偶ywasz cukier i slodycze , jogurty owocowe itp ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odczepcie si臋 od jej diety, tr膮dzik hormonalny jest win膮 gen贸w i mo偶e co najwy偶ej matk臋 i ojca o niego wini膰. Autorko masz po prostu pustych ludzi wok贸艂 siebie, zmiana otoczenia na pewno pomo偶e, 艂atwo nawi膮偶esz znajomo艣ci np z s膮siadami, w osiedlowy sklepie, tylko zadbaj o co艣 co wi膮偶e si臋 z twoj膮 osob膮, nie wa偶ne co, czy jakie艣 seriale co lubisz ogl膮da膰, czy ksi膮偶ki, byle by mie膰 opinie na r贸偶ne tematy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Unikaj calkiem cukru autorko ; mialam tak samo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Matke i ojca wini膰 , co ty pieprzysz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko przerabialam tr膮dzik w twoim wieku, uwierz ze dieta ma ogromne znaczenie plus piel臋gnacja, jak najmniej kosmetyk贸w i jak najlagodniejsze do cery wra偶liwej, nie 偶adne matuj膮ce tylko nawil偶aj膮ce, nie powinny miec w sk艂adzie parafiny bo ona zapycha. Jesli podk艂ad to tylko mineralny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Suplementuje wit D przez ca艂y rok, wiec to raczej nie przez niedobor. Wydaje mi si臋, ze moja depresja wynika bardziej z sytuacji 偶yciowej. Ehh... Tr膮dzik to ciezka sprawa, je艣li kto艣 wie jakim lekiem jest izotek to pewnie zdaje sobie spraw臋, ze tu maseczka z glinki zielonej nie pomo偶e, cho膰 taka mam i nakladam. Niestety jest to tr膮dzik spowodowany zbyt du偶a ilo艣ci膮 androgen贸w. Bior臋 leki i niestety nic... Lasery itd. Zero efekt贸w. Ile kasy wydalam to glowa ma艂a... S艂odyczy za bardzo nie jem. Ehhh brat nie robi tego do 偶art贸w... Niestety, cho膰 bardzo bym chcia艂a. Wydaje mi si臋 ze nie zdaje sobie sprawy z tego ze to jest bolesne, bo nie okazuje tego. Ale ma racje, nie jedna os widz膮c moja relacje z mama, wiedz膮c jaka mam z tata m贸wi mi ze ta relacja to nie relacja. Tata ma m贸j nr mo偶e si臋 do mnie odezwa膰 nie odezwa艂 si臋 od 7lat. Na ulicy nie wita si臋 ze mn膮. Bo jestem gorszym dzieckiem i daje si臋 to odczu膰. Mama tak jak m贸wi艂am m贸wi o mnie ludzia 藕le pomimo ze staram si臋. Mam prace, chodz臋 do szko艂y. Opr贸cz aliment贸w daje jej pieni膮dze. A ona m贸wi na odwr贸t. Przykro mi ze nie mam rodzic贸w. Komu opowiedzie膰 jak mi min膮艂 dzie艅. Ze nikt mi nie opowie czego艣 szczerze ze nie jest szczery. Czasami jak widz臋 dzieci i widz臋 ze nie doceniaj膮 ze dostali prezen pod choink臋 to mi przykro... Bo ja nigdy od nikogo nic nie dostalam. Nawet na moje urodziny prezent dostawa艂 moj brat. I nie chodzi tu o prezenty... O cos innego. Czasami po prostu jestem w stanie siedzie膰 np na przystanku patrze膰 si臋 na szczeliwe rodziny i dzieci i my艣l臋 ze te dzieci b臋d膮 inne ze b臋d膮 mia艂y lepiej w 偶yciu. I mam nadzieje ze moja bratanica tez b臋dzie si臋 mia艂a dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wszystko zaczyna sie od jedzenia , spojrz co jesz, pokarm to paliwo i co wlejesz to tak pojedziesz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czytam Ciebie Autorko i rozumiem w ka偶dym s艂owie, kt贸re piszesz. Czuj臋 si臋 cz臋sto, codziennie nawet, dok艂adnie tak samo jak Ty. U mnie te偶 troszk臋 inna sytuacja, bo ja w艂a艣ciwie mam to wszystko na w艂asne 偶yczenie, d艂ugo by opowiada膰 o powodach, dlatego oszcz臋dz臋 Tobie tego. Ale musisz by膰 silna i si臋 u艣miecha膰, nie wiadomo co b臋dzie za kilka dni, czy nawet jutro, mo偶esz kogo艣 pozna膰 i wszystko mo偶e si臋 zmieni膰. Trzymaj si臋, jeste艣 bardzo warto艣ciowa ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mlode dziewczyny stosuj膮 drogeryjny szmelc , kupuj naturalne kosmetyki - ogranique, mydlarnia Franciszka . Dieta i kosmetyki - najwazniejsze .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niestety gdyby to zale偶a艂o od tego co si臋 je to m贸j problem by nie istnial. Bo nie jem s艂odyczy, nie pije specjalnie mleka, ograniczam nabial. Jem owoce i warzywa. Wiec naprawd臋. To nie kwestia diety. Ani piel臋gnacji, bo naprawd臋 chodz臋 do dermatolog贸w od lat. Nie u偶ywam 偶adnych pudrow ani podkladow z drogerii tylko specjalnie dla os z tr膮dzikiem. Choc staram si臋 u偶ywa膰 tego jak najmniej. To tylko kwestia hormonow. I je艣li kto艣 si臋 pozbyl tr膮dziku za pomoc膮 diety ect. To naprawd臋 gratuluje, ciesz臋 si臋 ze nie macie ju偶 tego problemu. Ale nie ka偶dy przypadek jest tym samym przypadkiem. W szczeg贸lno艣ci kiedy ma si臋 wra偶liwo艣膰 tkanek na hormony m臋skie, to tym bardziej 偶adna dieta nic nie da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kosmetyki u偶ywam tylko z apteki i tylko moja skora toleruje la roche na kt贸re tez wydaj***ardzo du偶o pieni臋dzy. W艂a艣ciwie tylko ta firma posiada krem nawil偶aj膮cy po kt贸rym mnie nie wysypuje... Inne typu cetapil itd od razu cho膰bym mia艂a ospe jakas... A naprawd臋 kremy kt贸re mam to czasami s膮 i po 500 z艂 jak chodzi艂am do dermatologa medycyny estetycznej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiec tak jak ju偶 wspomnia艂am tym os kt贸rym pomog艂a dieta, to naprawd臋 bardzo fajnie. Niestety nie ka偶dy ma ten sam problem. U niekt贸rych to naprawd臋 tylko kwestia diety.. Niekt贸rym nawet pomaga odstawienie wszystkich kosmetyk贸w. Co tez pr贸bowa艂am. Niestety u mnie ko艅czy si臋 to takim wysypem ze wstyd z domu wyj艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Biedna. Tak bym ci臋 przytuli艂 do siebie, bo przechodzi艂em przez to samo co ty, tylko, 偶e jestem facetem. M臋czy艂em si臋 z tr膮dzikiem bardzo d艂ugo, z 10 lat. Obecnie mam 27 lat i tr膮dzik wyleczy艂em izotekiem w wieku 23 lat. Przeszed艂em drug膮 kuracj臋. Wierz臋, 偶e ci si臋 uda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ehhh... No w艂a艣nie, mi dermatolog powiedzia艂 ze ju偶 mi niestety izotek nie b臋dzie w stanie pomoc, nawet jak bym mia艂a ta kolejna kuracje. Bo og贸lnie to mia艂am 2. Jedna przez 9,5 miesi膮ca czyli bardzo d艂ugo, a druga mia艂am 5 miesi臋cy. P贸藕niej po p贸l roku mia艂am robiony laser u dermatologa medycyny estetycznej i po zagojeniu si臋 tych ran od razu by艂o to samo, a laser tez mia艂am kilka razy. Dlatego tez wiem ze moja mama ma racje. Ze tyle lek贸w, tyle rzeczy stosuje. Tylko ze nie powie tego mi tylko niestety powie to komu艣... To jest przykre. Bo kiedy mowie jej sama ze ta terapia mi nie pomaga ze ju偶 wydalam tyle pieni臋dzy to si臋 艣mieje i m贸wi gdzie tam... A na drugi dzie艅 si臋 dowiaduje ze m贸wi takie rzeczy. Teraz b臋d臋 mia艂a troch臋 inny laser z kwasami, ale szczerze m贸wi膮c nie id臋 tam z wielkimi nadziejami. Bardzo si臋 ciesz臋, ze wygrales z tr膮dzikiem, napewno wp艂yn臋艂o to pozytywnie na pewno艣膰 siebie i funkcjonowanie w spo艂ecze艅stwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak masz faceta, to gratulacj臋, bo chyba nie doczyta艂em :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶esz jeszcze spr贸bowa膰 wizyty u homeopaty, ale tu potrzeba cierpliwosci bo efekty s膮 widoczne po 3 miesi膮cach i przy takich sklonnosciach nie ma pewno艣ci, ze efekt b臋dzie trwaly. Ale na pewno organizm b臋dzie dobrze oczyszczony. Wiem bo stosowalam. Mo偶esz jeszcze sprobowac kuracje tabletkami anty na 3 miesi膮ce. Cera robi sie bardzo ladna, niestety po odstawieniu tabletek wszystko wraca. Z tych dw贸ch bardziej polecalabym homeopatie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mysle sobie, ze mo偶e ginekolog endokrynolog bardziej by ci pom贸g艂 ni偶 dermatolog.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mog臋 ci jeszcze poradzic mycie twarzy wywarem z rumianku zamiast woda. Jesli juz woda to tylko przegotowana. Spr贸buj tez wywaru z platkow owsianych do mycia, gotuje sie je na ma艂ym ogniu przez 10 min. Zacznij tez je艣膰 platki owsiane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powiem ci jeszcze, ze to mija. U mnie min臋lo po urodzeniu 2 dziecka, bylam juz dobrze po 30.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szkoda 偶e si臋 nie znamy. My艣l臋 ze by艣my si臋 dogadaly :-) ja ceni臋 sobie ludzi szczerych, skromnych, nawet cichych. Fajnie ze uczysz si臋 i pracujesz, to juz bardzo du偶o. Uwierz prosz臋 w siebie!

Udost臋pnij ten post