Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomek32qaz

Guzek, odstająca kość ogonowa.

Polecane posty

Gość Tomek32qaz

Witam... Może ktoś spotkał się z czymś takim... Od kilku lat (minimum 5) mam na kości ogonowej po jednej stronie twardy guzek. (Tak jakby na wyrostku kości guzicznej patrząc po zdjęciach) Jest to twarda narośl na kości lub wypchnięta kość w tył. Podejrzewam, że nabyłem to w wyniku jakiegoś urazu około 19-20 roku życia. Nie boli mnie ta zmiana, nie powiększa się, zawsze jest taka sama odkąd pamiętam. Jednak od pewnego czasu pobolewa mnie prawy krzyż i biodro w stawie i poniżej. (Mam staw trzaskający od niefortunnego upadku w wieku 19 lat). Byłem z tym nawet kiedyś na rehabilitacji bo miałem przykurcz mięśni przy kaletce. Zacząłem się zastanawiać czy mój ból nie jest związany z tą zmianą. Pytałem kiedyś o to ortopedy który zbagatelizował ten problem mówiąc że mam lekką skoliozę z rotacją kręgosłupa i to spowodowało wypchnięcie tej kości do tyłu po jednej stronie. Jednak nie wykonał żadnych badań tylko *pooglądał* mnie. Możliwe to? Pytałem o to również lekarza pierwszego kontaktu to również bez żadnych badań stwierdził że to nic groźnego że tam są trzy kostki i jedna czasem się tak wywija bo że one zrastają się około 20 roku życia. Jako że coraz bardziej dokucza mi to trzaskanie w stawie biodrowym planuje wybrać się ponownie do innego ortopedy i wyprosić na nim jakieś prześwietlenia. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem? Wie ktoś może czy można mieć w ogóle jakieś zgrubienie kości po urazie?

Gość Tomek32qaz
Nikt się nie spotkał z takim czymś?

Gość Tomek32qaz
Odświeżam.