Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZA GRANICĄ NIE MÓWIĘ ŻE JESTEM Z POLSKI

Polecane posty

Gość gość

tylko ze Szwajcarii, nie chcę robić sobie wstydu i być traktowany jak podczłowiek

Gość bycekcycek
A gdzie tak zagranica mowisz ?

Gość gość
W byłej NRD :D

Gość gość
,,za granicą'' no debil po prostu debil, ale to może lepiej że nie mówisz żeś z polski :D

Gość bycekcycek
A to w jakim jezyku mowisz ? bo w Szwajcari sa 4

Gość gość
W Niemczech się wstydzisz powiedzieć, ze jesteś z POlski? To chyba na zasiłkach siedzisz.

Gość gość
Ja nie mieszkam w Polsce i z dumą przyznaję, skąd jestem. Miejscowi są często zdziwieni, co imigrantka z UE u nich robi. Bo ciągną tu głównie Somalijczycy i Azjatki. :D

Gość gość
Autorko, ty mozesz twierdzic, ze jestes z ksiezyca, i tak kazdy Niemiec slyszy, skad jestes. Wiec nie musisz sie kompromitowac. Pomijajac ten fakt rozumiem, ze wstyd sie przyznac, ze pochodzi sie z krajau w srodku Europy, w ktorym panuje sredniowiecze. Ja na szczescie nie mam ani polskiego akcentu ani obywatelstwa, jedynie rodzice pochodza z Polski. Jestem bardzo szczesliwa, ze nie mam nic wspolnego z obecna mentalnoscia i moralnoscia w katolandzie.

Gość gość
Ale sie usmialam z tej 'gwiazdy'powyzej cytuje-ja na szczescie nie mam polskiego akcentu ani obywatelstwa,Boooziu wystrzegaj mnie od takiego Prymitywu! Akcent masz polski idioto,ja takie indywiduum poznam z kilometra.

Gość gość
to ja autor; mówię po angielsku w krajach zagranicznych, jeżdzę sporo po świecie francja , włochy, holandia, dania, kanada , usa, brazylia, meksyk i zawsze mówię że jestem szwajcarem bo wtedy czy to w hotelu czy na lotnisku traktują mnie z większym szacunkiem, smutne ale prawdziwe

Gość gość
A w hotelu przy zameldowaniu jaki dowód lub paszport podajesz? To samo na lotnisku.

Gość gość
@13:29: ciesze sie, ze moge sprawic komus drobiazgiem tyle radosci, widocznie nie masz zbyt wielu powodow do smiechu. Przy okazji nauczylam sie troche j. polskiego (nie wiedzialam do tej pory, ze prymityw to nazwa wlasna). Pozdrowienia od gwiazdy, mala gasko-patriotko.

Gość gość
Tez mi radosc byc Polakiem. Nie ma sie czym chwalic, bo wszyscy wiedza ze jak z PL to nieudacznik krzykliwy i bogobojny. No i alkoholik i antysemita.

Gość gość
13 40 Ty masz polska mentalnosc i tego nie ukryjesz takze tego ..nie pie/rdol.

Gość gość
i nic dziwnego przecież synu tutaj wszyscy cie znamy matka żydówka ojciec z Senegalu koń by się uśmiał jak ty byś się do polskich korzeni przyznawał nikt by w to nie uwierzył!!! ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

Gość gość
Sie nie dziwie. Nie ma po co sie chwalic, polaczki za granica to buraki i nikt ich nie lubi. Nawet sami polacy nie lubia swoich roakow

Gość gość
A ja mowie, ze jestem Ukraińcem

Gość gość
Autorze, wlozyles kij w mrowisko, przeciez wiadomo, ze rodacy choruja na ciezki patriotyzm, bron boze krytykowac te kraine mlekiem i miodem plynaca. Wystarczy, ze prawie caly swiat katoland krytykuje.

Gość gość
Jakos zadnego patriotyzmu tu nie widze. To sie wam tylko tak wydaje ze jed3n stanie w obronie drugiego. Prawda jest inna.

Gość gość
Polacy nie lubia ani rodakow ani innych narodowosi. Kochaja jedynie kosciol. Zawsze cos.

ja tez tak kiedyś miałem. a teraz mam wyj3bane, wole być Polakiem niż anglikiem. jak komus nie pasuje, ze się w Polsce urodziłem, to nie moj problem, niech spi3rdala :classic_cool:.

Gość gość
No chyba sobie zartujecie z opinią Polaków zagranicą. 6lat mieszkałam w Niemczech,teraz wróciłam do Polski ale dalej robię zlecenia dla kontrahentów niemieckich i szczerze powiem,że praktycznie każdy jest zadowolony z pracy Polaków. Wszędzie są czarne owce ale jest mnóstwo ludzi uczciwych i pracowitych. Cenią sobie nasze zaangażowanie w pracę,nawet jeśli nie mamy doświadczenia,staramy się. Wielu Niemców ma żonę Polkę i wielu też szuka Polki-przynajmniej w moim otoczeniu. I proszę mi nie pisać,że pewnie same socjalne buraki biorą za żonę polskie kobiety. Otóż nie,ludzie biznesu,zatrudniający po 500osób,mający kilkaset milionów euro obrotu rocznego.

jedyny minus bycia Polakiem, to ze w anglii gdy jestem i gadam po angielsku to niestety nie z brytyjskim akcentem, i czasami niepoprawnie gramatycznie, wobec czego czuje się winny zubożenia ich jezyka.

up: a chvj mnie praca, ja jestem Polakiem który gardzi pracą :classic_cool:. Nie porównuj mnie do siebie.

Gość gość
dobrze robisz nie rób wstydu!!

Gość gość
14.19 o to włąśnie, zresztą Niemcy szanują Polaków na stanowiskach, lekarzy, inżynierów, sami o nich zabiegają. A jak kobieta powie, że jest z Polski to od razu 10 kandydatów na mężów w kolejcu. Przede wszystkim to jest różnica między jadącymi do pracy fizycznej i próbującymi się asymilować i uczyć języka obcego i jeszcze dzieci mieszkające w PL rejestrują do zasiłków, a między tymi, którzy się uczą języka i chcą robić karierę. Nigdy nie miałam kompleksów, że jestem Polką. A co myśłicie, że Niemcy, Szwajcarzy, czy Austriacy to są tacy nieskazitelnie i inni z nich łacha nie drą? Jedyne czego im można zadrościć to braku wizy do USA, bo tutaj rzeczywiśćie nas traktują jak 3kraj.

Gość gość
a gdzie ta za zagranica ja sie zawsze zastanawiam ale to pewnie chodzi o te Pawlakową miedze.

Gość gość
miało być nie próbującymi się asymilować.

Gość gość
ha ha ha 10/10 bo już tu mają spine :D

Gość gość
Ja mówię i będę mówił zawsze. Jedyne czego nietoleruję to zdradliwych polskich polityków. Hrabia Jan Zbigniew Potocki jest nadzieją na lepszą przyszłość Polaków.